Nyhtöpossu (Pulled Pork)
GL
MA
MU

Resepti: Maku 01/2014

Nyhtöpossu (Pulled Pork)

Ainekset

4 annosta

Mausteseos

Tarjoiluun

Tee näin 7 t 15 min

7 t 15 min
{
AKTIIVINEN
15 min
PASSIIVINEN
7 t
  • Ota liha huoneenlämpöön noin tuntia ennen paistamista. Yhdistä kaikki mausteseoksen ainekset.

    Hiero mausteseos tasaisesti lihan pintaan. Nosta liha kannelliseen uunivuokaan tai peitä vuoka alumiinifoliolla.

    Kypsennä 110-asteisessa uunissa 5 1/2–6 1/2 tuntia, kunnes liha on todella mureaa.

    Käännä uunilämpö pois, ja anna lihan vetäytyä jälkilämmössä tunnin ajan.

    Anna lihan jäähtyä hetki. Nyhdä liha pienemmiksi paloiksi leikkuulaudalla kahdella haarukalla riipien.

    Sekoita lihasuikaleet paistoliemeen.

    Lisää halutessasi hieman valmista BBQ-kastiketta, jotta saat lihasta mahdollisimman mehevää.

    Tarjoa haluamallasi tavalla joko sellaisenaan perunoiden ja kastikkeen kanssa tai hampurilaissämpylän välissä, coleslaw-salaatin kera.

    * Voit tuunata ohjetta haluamallasi tavalla. Itämaista säväystä saat lisäämällä mausteseokseen makeaa soijakastiketta (1/2 dl) ja riisiviinietikkaa (2 rkl). Vähennä siinä tapauksessa hieman suolan määrää. Sokerina voit käyttää fariini- tai muscovadosokeria. Mausteita voit muunnella loputtomiin esimerkiksi lisäämällä chiliä tai vaihtamalla korianterin juustokuminaan.

VINKKI

Pulled pork eli kotoisammin nyhtöpossu on viime aikojen ruokakomeetta. Arkisesta kaslerista sukeutuu kielenvievä herkku, kunhan varaat kypsentämiseen riittävästi aikaa.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Kokeilitko reseptiä?

Tekisitkö uudestaan?
Mitä pidit?
ARVIOI:
4.0
  • Onnistuin
  • Helppo
  • Hurmasin vieraat
  • Opin uutta
  • Ei maistunut
  • Kaikki meni

Ravintosisältö

annos
100 g
  • energiaa
    1050 kcal
  • hiilihydraattia
    1.3 g
  • rasvaa
    80.8 g
  • proteiinia
    81.1 g
  • kuitua
    0.7 g
  • suolaa
    12.6 g
Huomioithan että ravintosisällöt ovat suuntaa antavia. Tarkista käyttämiesi elintarvikkeiden ainesosat pakkauksesta tai tuotteen myyjältä ruoka-aineallergioiden ja erityisruokavalioiden varalta.

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Kommentit (17)

80% Tekisi uudestaan
  • Onnistuin16
  • Helppo14
  • Hurmasin vieraat5
  • Opin uutta3
  • Ei maistunut6
  • Kaikki meni5
JÄRJESTÄ:
Uusimmat
Vanhimmat
  • Nyhtöpossu on jäänyt meille vakkarikalustoon keittiöön. Teen sitä usein sunnuntaisin reilun satsin - tähteet pelastavat alkuviikon kiireiset arki-illat!

  • 04.11.2014

    Vierailija

    2,7kg lihaa paistui uunissa tällä ohjeella. Annoin lihan maustua 1,5 tuntia mausteseoksessa huoneenlämmössä. Ylimääräiset mausteet pois, ja uuniin paistumaan. Jäähtynyt liha jääkaappiin. Seuraavana päivänä nyhdin kulhollisen pulled porkkia. Osan laitoin pakkaseen rasioihin, osan ruskistin paistinpannulla ja lurautin lopussa itsetehtyä bbq kastiketta sekaan. Kylläpäs maistui hyvältä grillikasvisten kanssa.

  • 04.10.2014

    Vierailija

    Kätevää tehdä leivinuunin jälkilämmössä. Sokeria ja suolaa vähensin nyt uunissa olevaan possuun. Viimeksi laitoin ohjeen mukaan.

    • Helppo
  • 13.09.2014

    jarski

    Itte sävellin ohjetta.....sipuli,valkosipulia 2:kynttä american orginal bbp sausea pataan ja american bbp mauste pussi lihan pitaan hierottuna.. kera chlin sokerin yms....makea aj suolainen sopii toisiinsa hyvässä mittakaavassa.

Lisää kommentteja (13)

Kommentoi

Lisää aiheesta: Joulukinkku

Lisää suosikiksi

Tulosta