Nyhtöpossu (Pulled Pork)
MU
MA
GL

Resepti: Maku 01/2014

Nyhtöpossu (Pulled Pork)

Resepti: Maku 01/2014

Nyhtöpossu (Pulled Pork)

Lisää suosikiksi

Tulosta

Ainekset

4 annosta

Mausteseos

Tarjoiluun

Tee näin 7 t 15 min

7 t 15 min
{
AKTIIVINEN
15 min
PASSIIVINEN
7 t
  • Ota liha huoneenlämpöön noin tuntia ennen paistamista. Yhdistä kaikki mausteseoksen ainekset.

    Hiero mausteseos tasaisesti lihan pintaan. Nosta liha kannelliseen uunivuokaan tai peitä vuoka alumiinifoliolla.

    Kypsennä 110-asteisessa uunissa 5 1/2–6 1/2 tuntia, kunnes liha on todella mureaa.

    Käännä uunilämpö pois, ja anna lihan vetäytyä jälkilämmössä tunnin ajan.

    Anna lihan jäähtyä hetki. Nyhdä liha pienemmiksi paloiksi leikkuulaudalla kahdella haarukalla riipien.

    Sekoita lihasuikaleet paistoliemeen.

    Lisää halutessasi hieman valmista BBQ-kastiketta, jotta saat lihasta mahdollisimman mehevää.

    Tarjoa haluamallasi tavalla joko sellaisenaan perunoiden ja kastikkeen kanssa tai hampurilaissämpylän välissä, coleslaw-salaatin kera.

    * Voit tuunata ohjetta haluamallasi tavalla. Itämaista säväystä saat lisäämällä mausteseokseen makeaa soijakastiketta (1/2 dl) ja riisiviinietikkaa (2 rkl). Vähennä siinä tapauksessa hieman suolan määrää. Sokerina voit käyttää fariini- tai muscovadosokeria. Mausteita voit muunnella loputtomiin esimerkiksi lisäämällä chiliä tai vaihtamalla korianterin juustokuminaan.

VINKKI

Pulled pork eli kotoisammin nyhtöpossu on viime aikojen ruokakomeetta. Arkisesta kaslerista sukeutuu kielenvievä herkku, kunhan varaat kypsentämiseen riittävästi aikaa.

JUTTU JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN

Ravintosisältö

annos
100 g
  • energiaa
    1050 kcal
  • hiilihydraattia
    1.3 g
  • rasvaa
    80.8 g
  • proteiinia
    81.1 g
  • kuitua
    0.7 g
  • suolaa
    12.6 g
Huomioithan että ravintosisällöt ovat suuntaa antavia. Tarkista käyttämiesi elintarvikkeiden ainesosat pakkauksesta tai tuotteen myyjältä ruoka-aineallergioiden ja erityisruokavalioiden varalta.

Lisää suosikiksi

Tulosta

Kommentit (7)

  • 28.02.2014

    Vierailija

    Ohjeella tuli oikein mehevää ja herkullista nyhtöpossua. Tosin itse pidän reseptin suola- ja sokerimäärää aika hurjana. Vaikka vähensin niitä alkuperäisen ohjeen määrästä, oli possu siltikin liian suolaista. Käytin ruokaan myös paistoliemen.

  • 04.04.2014

    Päivi Eskelinen

    En ole vielä kokeillut ohjetta, tuli vain mieleen että joulukin on pelastettu. Jos kinkku menee yli sen nimi ei ole joulukinkku vaan nyhtöpossu :)

  • 09.05.2014

    Kestotilaaja

    Eli pataan ei tule mitään nestettä?

  • 17.05.2014

    Seppo Ilvessalo

    Tähän ei kaikesta päätellen tule nestettä. Kun paistaa alhaisessa lämpötilassa rasvaista lihaa, ei tarvitse käyttää nestettä. Toisenlaisiakin ohjeita olen nähnyt. Viimeisin on Viini-lehden olutekstrassa, jossa 600 g posunniskaa haudutetaan suolalla maustetussa vedessä 3 t ja annetaan sen jälkeen jäähtyä liemessä. Sitten vielä laitetaan jääkaappiin kylmenemään siinä määrin, että sitä voidaan nyhtämisen asemesta leikata. Leikatut viipaleet kietaistaan ilmakuivattuun kinkuun ja grillataan laitettavaksi sämpylän väliin lisukkeiden kera. En ole ehtinyt kokeilla, mutta eiköhän tuo toimi, kuten Viini-lehden reseptit yleensäkin.

  • 29.05.2014

    Jäbä

    Lavasta saa vieläkin maukkaampaa pulletporkkia, vaikkakin on kaslerikin hyvää.. Itse jättäisin tuon sokerin kokonaan pois, sillä turha pilata hyvää lihaa sokerilla.

  • 14.06.2014

    ss

    En minäkään ole käyttänyt sokeria. Haudutuspadassa tulee herkullista. Suolaa en ole mitannut, mutta reilusti tuo menee. Tosin käytän joko meri- tai ruususuolaa. En myöskään käytä paistinlientä sellaisenaan. Joudun jatkamaan sitä joko kastikkeeksi tai lihakeitossa lisää nestettä.

  • viime keskiviikkona klo 19.29

    Jopi

    Sokeri on olennainen mauste amerikkalaisessa ruuassa ja antaa juuri sen hyvän ja runsaan maun. Käykääpä vaikka paikan päällä testaamassa.

Kommentoi

Lisää suosikiksi

Tulosta