KATSOMASI RESEPTIT
Nektariini-keikauskakku

Resepti: Maku 04/2016

Nektariini-keikauskakku

Resepti: Maku 04/2016

Nektariini-keikauskakku

Nektariinit ovat kesähedelmien kunkkuja, jotka sopivat loistavasti myös leivonnaisiin. Hunajainen keikauskakun taikina valmistuu helposti sekoittamalla. 

ARVIOI
5.0

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Ainekset

12 annosta

Vuokaan

Taikina

Muut ainesosat

  • Tomusokeria ja timjamia koristeluun

Tee näin 1 t 10 min

1 t 10 min
{
AKTIIVINEN
30 min
PASSIIVINEN
40 min
  • Nektariini-keikauskakku valmistuu näin:

    Vuoraa kakkuvuoka (Ø 22–24 cm) kauttaaltaan leivinpaperilla.

    Huuhtele ja halkaise nektariinit. Poista kivet.

    Sulata voi pinnoitetussa kattilassa. Lisää sokeri. Keitä hetki keskilämmöllä, kunnes seos on tasaista.

    Levitä voi-sokeriseos kakkuvuoan pohjalle. Lisää päälle nektariininpuolikkaat halkaistu pinta alaspäin. Nektariinien tulee peittää pohja kokonaan.

    Sulata taikinaa varten voi kattilassa. Anna jäähtyä hetki.

    Lisää voisulaan sokerit, hunaja, timjaminlehdet ja munat.

    Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja suola. Lisää ne voi-sokeriseokseen ja sekoita tasaiseksi. Kaada taikina nektariinien päälle.

    Paista kakkua 200-asteisen uunin keskitasolla 35–40 minuuttia, kunnes pinta saa kauniin värin ja taikina irtoaa vuoan reunoilta.

    Jos kakun pinta uhkaa tummua liian aikaisin, peitä se tarvittaessa leivinpaperilla paistamisen aikana. Testaa kakun kypsyys tikulla.

    Anna kakun vetäytyä 10 minuuttia paistamisen jälkeen.

    Kumoa kakku vadille ja anna jäähtyä hetki.

    Puuteroi kakku tomusokerilla ja ripottele päälle tuoretta timjamia juuri ennen tarjoilua.

    Tarjoa keikauskakku sellaisenaan tai vaniljajäätelön kanssa.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Kokeilitko reseptiä?

Tekisitkö uudestaan?
Mitä pidit?
ARVIOI:
  • Onnistuin
  • Helppo
  • Hurmasin vieraat
  • Opin uutta
  • Ei maistunut
  • Kaikki meni

Ravintosisältö

annos
100 g
  • energiaa
    255 kcal
  • hiilihydraattia
    29 g
  • rasvaa
    13.6 g
  • proteiinia
    3.9 g
  • kuitua
    1.4 g
  • suolaa
    0.5 g
Huomioithan että ravintosisällöt ovat suuntaa antavia. Tarkista käyttämiesi elintarvikkeiden ainesosat pakkauksesta tai tuotteen myyjältä ruoka-aineallergioiden ja erityisruokavalioiden varalta.

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Avainsanat:

keikauskakku, Leivonta


Laatinut:

Kuva:

Satu Nyström

Kommentit (1)

100% Tekisi uudestaan
  • Opin uutta1
JÄRJESTÄ:
Uusimmat
Vanhimmat

Kommentoi

Haluaisitko maustaa kommenttiasi kuvalla? tai rekisteröidy Omaan Makuun.

Lisää aiheesta: Leivonta

Lisää suosikiksi

Tulosta