KATSOMASI RESEPTIT
Nakkikäärmeet

Resepti: Maku 06/2016

Nakkikäärmeet

Resepti: Maku 06/2016

Nakkikäärmeet

Nakkikäärmeet luikertelevat lastenjuhlien herkkuviidakossa vauhdilla juhlijoiden suuhun. Pehmeä sämpylätaikina toimii nakkien ympärillä voitaikinaa paremmin. 

ARVIOI
5.0

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Tee näin 1 t 30 min

1 t 30 min
{
AKTIIVINEN
15 min
PASSIIVINEN
1 t 15 min
  • Valmista lasten nakkikäärmeet:

    Mittaa kulhoon reilusti kädenlämpöinen vesi, öljy, kuivahiiva, oregano ja suola. Sekoita tasaiseksi.

    Lisää jauhot vähän kerrallaan ja voimakkaasti vaivaten. Kumoa joukkoon juustoraaste ja vaivaa kimmoisaksi. Lisää tarvittaessa jauhoja.

    Kohota taikina peitettynä kaksinkertaiseksi (noin 30 minuuttia).

    Jaa taikina 16 palaan. Muotoile joka palasta 20 cm:n pituinen ja parin sentin paksuinen tanko.

    Kiepauta taikinatanko nakin ympärille. Nosta leivinpaperin päälle pellille. Tee kaikki käärmeet samoin.

    Kohota peitettynä 15 minuuttia.

    Voitele nakkikäärmeet munalla. Ripottele päälle hieman juustoraastetta.

    Paista 225-asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia, kunnes leipä ja nakki saavat kauniin värin.

    Tarjoa nakkikäärmeet vastapaistettuina.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Kokeilitko reseptiä?

Tekisitkö uudestaan?
Mitä pidit?
ARVIOI:
  • Onnistuin
  • Helppo
  • Hurmasin vieraat
  • Opin uutta
  • Ei maistunut
  • Kaikki meni

Ravintosisältö

kappale
100 g
  • energiaa
    245 kcal
  • hiilihydraattia
    17.1 g
  • rasvaa
    14.8 g
  • proteiinia
    10.9 g
  • kuitua
    1.6 g
  • suolaa
    1 g
Huomioithan että ravintosisällöt ovat suuntaa antavia. Tarkista käyttämiesi elintarvikkeiden ainesosat pakkauksesta tai tuotteen myyjältä ruoka-aineallergioiden ja erityisruokavalioiden varalta.

Lisää suosikiksi

Tulosta 

    Kommentoi

    Haluaisitko maustaa kommenttiasi kuvalla? tai rekisteröidy Omaan Makuun.

    Lisää aiheesta: Lasten synttärit

    Lisää suosikiksi

    Tulosta