Mutakakku

Resepti: Maku 05/2010

Mutakakku

Resepti: Maku 05/2010

Mutakakku

Mutakakku on syntisen suklainen herkku, jota kaikki suklaanystävät rakastavat! Tällä reseptillä leivot ihanan mehevän ja suklaisen kakun. Suosittelemme!

ARVIOI
4.1

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Tee näin 45 min

45 min
{
AKTIIVINEN
15 min
PASSIIVINEN
30 min
  • Mehevä mutakakku valmistuu näin:

    Voitele (ja tarvittaessa korppujauhota) irtopohjavuoan (Ø 26 cm) reunat. Leikkaa leivinpaperista pohjan kokoinen ympyrä ja pane vuokaan.

    Sulata suklaa ja voi. Anna jäähtyä kädenlämpöiseksi.

    Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

    Sekoita suklaa-voiseos varovasti munasokerivaahtoon.

    Yhdistä vehnäjauhot ja leivinjauhe ja siivilöi taikinaan.

    Sekoita varovasti tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan.

    Kypsennä mutakakkua 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 17–25 minuuttia.

    Paistoaika vaihtelee sen mukaan, onko suosikkisi rakenteeltaan valuva vai kostean pehmeä mutakakku. Myös uunien paisto-ominaisuudet vaihtelevat. Kypsymistä kannattaa siis seurata tarkasti, jotta mutakakku ei paistu läpikypsäksi.

    Anna mutakakun jäähtyä hetki vuoassaan ja siirrä leivinpaperin avulla tarjoiluvadille. Nosta halutessasi mutakakku hetkeksi jääkaappiin, jolloin kakun rakenne kiinteytyy. Voit myös tarjota mutakakun haaleana, jolloin sisus on valuvaa.

    Tarjoa lisäksi kermavaahtoa tai vaniljajäätelöä.

VINKKI

  • Mutakakku on helppo valmistaa, mutta paistaminen vaatii tarkkuutta. Kokeilemalla löydät omaan uuniisi ja makuusi juuri oikean paistoajan!
  • Joillekin kermavaahto mutakakun kumppanina on liikaa. Kokeile turkkilaista jogurttia, jonka happamuus raikastaa suklaista kakkua.
  • Mausta kakkutaikina vaihteeksi appelsiininkuoriraasteella.
  • Tarjoa lisäksi jotakin kirpeää, kuten viinimarjahilloa tai -hyytelöä.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Kokeilitko reseptiä?

Tekisitkö uudestaan?
Mitä pidit?
ARVIOI:
4.1
  • Onnistuin
  • Helppo
  • Hurmasin vieraat
  • Opin uutta
  • Ei maistunut
  • Kaikki meni

Ravintosisältö

annos
100 g
  • energiaa
    334 kcal
  • hiilihydraattia
    32.8 g
  • rasvaa
    20.7 g
  • proteiinia
    4.4 g
  • kuitua
    1.4 g
  • suolaa
    0.4 g
Huomioithan että ravintosisällöt ovat suuntaa antavia. Tarkista käyttämiesi elintarvikkeiden ainesosat pakkauksesta tai tuotteen myyjältä ruoka-aineallergioiden ja erityisruokavalioiden varalta.

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Avainsanat:

Leivonta, Suklaa


Laatinut:

Kuva:

Satu Nyström

Kommentit (39)

81% Tekisi uudestaan
  • Onnistuin45
  • Helppo31
  • Hurmasin vieraat27
  • Opin uutta9
  • Ei maistunut9
  • Kaikki meni32
Lisää kommentteja (35)

Kommentoi

Lisää aiheesta: Leivonta

Lisää suosikiksi

Tulosta