Mutakakku

Resepti: Maku 05/2010

Mu­ta­kak­ku

Resepti: Maku 05/2010

Mu­ta­kak­ku

Lisää suosikiksi

Tulosta

Tee näin

45 min
{
AKTIIVINEN
15 min
PASSIIVINEN
30 min
  • Mutakakku saa pahimmankin suklaa-addiktin huokaamaan tyytyväisenä. Tämä suussasulava herkku ei maussa tai suklaan määrässä säästele! Katso toimiva ohje tästä. Voitele (ja tarvittaessa korppujauhota) irtopohjavuoan (Ø 26 cm) reunat. Leikkaa leivinpaperista pohjan kokoinen ympyrä ja pane vuokaan. Sulata suklaa ja voi. Anna jäähtyä kädenlämpöiseksi. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita suklaa-voiseos varovasti munasokerivaahtoon. Yhdistä vehnäjauhot ja leivinjauhe ja siivilöi taikinaan. Sekoita varovasti tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan. Kypsennä kakkua 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 17–25 minuuttia. Paistoaika vaihtelee sen mukaan, pidätkö rakenteeltaan valuvasta vai kostean pehmeästä mutakakusta. Myös uunien paisto-ominaisuudet vaihtelevat. Kypsymistä kannattaa siis seurata tarkasti, jotta kakku ei paistu läpikypsäksi. Anna mutakakun jäähtyä hetki vuoassaan ja siirrä leivinpaperin avulla tarjoiluvadille. Nosta halutessasi hetkeksi jääkaappiin, jolloin suklaakakun rakenne kiinteytyy. Voit myös tarjota mutakakun haaleana, jolloin sisus on valuvaa. Tarjoa lisäksi kermavaahtoa tai vaniljajäätelöä. •Joillekin kermavaahto mutakakun kumppanina on liikaa. Kokeile turkkilaista jogurttia, jonka happamuus raikastaa suklaista kakkua. •Mausta kakkutaikina vaihteeksi appelsiininkuoriraasteella. •Tarjoa lisäksi jotakin kirpeää, kuten viinimarjahilloa tai -hyytelöä.

VINKKI

Mutakakku on helppo valmistaa, mutta paistaminen vaatii tarkkuutta. Kokeilemalla löydät omaan uuniisi ja makuusi juuri oikean paistoajan!

Ravintosisältö

annos
100 g
  • energiaa
    334 kcal
  • hiilihydraattia
    32.8 g
  • rasvaa
    20.7 g
  • proteiinia
    4.4 g
  • kuitua
    1.4 g
  • suolaa
    0.4 g
Huomioithan että ravintosisällöt ovat suuntaa antavia. Tarkista käyttämiesi elintarvikkeiden ainesosat pakkauksesta tai tuotteen myyjältä ruoka-aineallergioiden ja erityisruokavalioiden varalta.

Lisää suosikiksi

Tulosta

Kommentit (31)

  • 13.03.2011

    Vierailija

    Kakusta tuli maukasta, mutta rakenne pahasti pielessä. Eli en suosittele reseptiä.

  • 14.03.2011

    Emilia Kolari

    Kiitos kommentistasi. Mutakakun rakenne on kakun nimen mukaisesti taikinaisen pehmeä. Jauhoja käytetään vain sen verran että kakku pysyy koossa. Samoin paistoaika on mahdollisimman lyhyt.
    Perinteisen kuohkean suklaakakun reseptin löydät vaikkapa tästä: http://www.maku.fi/resepti/sacherkakku-sachertorte

  • 14.03.2011

    Heikki

    Väittäisin, että tässä on paistoaika pielessä. Minä ainakin paistan omaani ihan samoilla aineilla vain 12-15 minuuttia. Muuten menee liian kypsäksi. Sitten vaan kunnon jäähdytys ensin huoneenlämmössä ja vielä jääkaapissa niin avot!

  • 23.03.2011

    Vierailija

    Oletko provoilija vai todella sivistymätön? Mutakakun kuuluu olla löysän taikinaista.

  • 27.03.2011

    Hessuilija

    Minulla se 23 minuuttia on melkeinpä vakiopaistoaika mutakakulle. Sisus jää sopivan löysäksi ja pinta ehtii tummua vain hiukan.

  • 23.04.2011

    Vierailija

    hyvä ohje. tein 24 cm irtopohjavuoalla, siis 2 cm pienemmällä kuin ohjeen vuoka. pidin uunissa 23 minuuttia. jäi keskeltä vähän löysäksi, mutta löysää olisi voinut olla enemmänkin. ensi kerralla pidän 19 min. tarkkaa hommaa!

  • 28.07.2011

    anssiekiuuno

    tässä odotetaan että mutis valmistuu, mikäköhän se ihan oikea paisto-aika tän ohjeen mukaan on, saa nähdä ;)

  • 21.08.2011

    Vierailija

    Tein kakkua; oli tosi maukasta!Nam! Paistoin 20 minuuttia ja oli täydellistä.

  • 29.10.2011

    Vierailija

    Tein puolitoista kertaisen annoksen, jolloin kakusta tuli hieman korkeampi ja riitti isompaan juhlaan. 20 minuuttia paistoa ja kakku jäi ihanan mutamaiseksi. Nam!

  • 17.11.2011

    Huono(ko?) kokki

    Uhhuh. Minulla pinta paloi ja sisälmys ei jänyt niinkään "taikinaisen pehmeäksi" vaan pikemminkin "vetisen nestemäiseksi". Missä vika voisi piillä? Seurasin ohjetta pilkulleen, ainoa asia jonka muutin oli se, että vehnäjauhoista tuli spelt-jauhoja.

  • 20.12.2011

    Vierailija

    Itse jätän munan ja sokerin vaahdottamatta, eli sekotan vain keskenään. 20-30min 200-asteessa ja tullut aivan täydellistä.

  • 22.12.2011

    Vierailija

    Ottakaa nyt hyvät ihmiset huomioon sekin, että eri uunit paistavat eri tavlla! Toisen uuni polttaa ja toisen jättää raa´aksi siinä ajassa kun kolmanne tulos on täydellinen. Vain testaamalla opit tuntemaan oman uunisi käyttäytymisen.

  • 13.03.2012

    Ihmettelijä

    Tällä reseptillä on mutis kyllä onnistunut. Suosittelen töräyttämään chilijauhetta jauhojen sekaan, saa kivasti kulmaa tuohon makeuteen.

  • 16.03.2012

    Vierailija

    Paistoaika oli myös minun uunilleni ihan liian pitkä, 20 minuuttia oli kakku uunissa ja laskin lämpötilaakin lopuksi kun tummui niin nopeasti... Tummui silti ihan liikaa ja kakussa ei kyllä ollut "mutaisuudesta" tietoakaan.

  • 25.03.2012

    vierailija

    Resepti vaikuttaa mukavan helpolta ja itse pidän mtakakkua uunissa n.15 minuuttia ja suoraan jääkaappiin muutamaksi minuutiksi! Omalla uunilla 25 minuuttia olisi aivan liikaa mutakakulle! Riippuu tietty uunistakin miten kauan paistaa...

  • 11.06.2012

    Vierailija

    Pelottaa tuo paisto kun niin monella mennyt pieleen. Oma mutis on uunissa tällä hetkellä. Toivotaan, että hyvää tulee!

  • 14.08.2012

    Vierailija

    Aika vaalea tuli kakusta, käytin tosin 47% kaakaopitoisuudeltaan olevaa tummaa suklaata. Auttaisikohan jos lisäisi jauhojen sekaan hieman tummaa kaakaojauhetta.

  • 15.08.2012

    Vierailija

    PLÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄH!

  • 11.09.2012

    Vierailija

    laitoin sitten 19 min ja tuli täydellistä! muuten paras vinkki on että laittakaa suolaa pinnalle ennen paistamista, täydellisen pikkaisen suolaista! (;

  • 30.10.2012

    ensikertalainen

    jos valitatte että se on liian pahaa, löysää tai kovaa niin sehän voi riippua uunin mallista.

  • 16.11.2012

    Monta mutaa paistettu

    Minä joka en yleensä reseptejä seuraa olen tämän ohjeen kohdalla tehnyt poikkeuksen. Minulla on AINA tällä "salaisella" reseptillä tämä kakku onnistunut TÄYDELLISESTI. Tästä kakusta on tullut perheeni ja vieraideni keskuudessa kestosuosikki jolla kerään pisteet kotiin !

  • 21.04.2013

    Vierailija

    Minä en tehnyt ihan ohjeen mukaan vaan laitoin sokerista puolet tomusokerina ja 300g yli 50% tummaa kaakao suklaata sekä 250g leivontamargariinia. Pidin 20 min uunissa ja sitten 20 min pöydällä jäähtymässä. Otin maistiais palan ja se oli hyvin löysää sisältä ja reunat vain paistuneet. Nyt kakku jäähtyy jääkaapissa ja ennen tarjoilua lämmitän palaa mikrossa 10 s ajan.

  • 17.07.2013

    Vierailija

    Ei löydy irtopohjavuokaa mistään, ja minä tässä tuskailen, että voiko tämän paistaa kunnon "pohjallisessa" vuoassa? Hyperventilointi iskee kohta :D

  • 29.07.2013

    Emilia/Maku

    Hei, toivottavasti myöhäänkin tullut vastaus lämmittää! Voit paistaa tavallisessa kakkuvuoassa: Voitele vuoka ja leivinpaperi, kiinnitä voideltu paperi (voipuoli ulospäin) vuokaan. Leikkaa paperin liepeet pois. Paista tavalliseen tapaan, nosta haaleaksi jäähtynyt kakku paperin avulla vuoasta vadille ja irrota paperi. Tulee hieman ryppyreunainen, mutta aivan yhtä hyvä kakku!

  • 31.07.2013

    Vierailija

    Ennemminkin kuin tarkennuksia paistoaikoihin tarvitsisin ohjeisiin tiedon siitä, onko leivonnainen paistettu kiertoilmauunissa vai "tavallisessa" uunissa.

  • 01.08.2013

    Emilia/Maku

    Kiitos kysymyksestäsi, kakun paistoajat on mitattu tavalliselle uunille, ylä-alalämpö ja 200 astetta.

  • 10.08.2013

    mirtuuma

    Kieroilmauunissa 200-astetta ja 20 minuuttia tuotti sopivan tuloksen. Tämä on kyllä nopsa herkku.

  • 16.08.2013

    Leipurihiiva

    Mutakakut ovat kyllä ihania!! Suosittelen!!<3

  • 08.12.2013

    Mies

    Meillä tehdään mutakakku aina tämän ohjeen mukaisesti kahdella poikkeukksella; sekaan kaakao-jauhetta (siis puhdasta, ei juomajauhetta) ja paisto 13min, pitkä jäähdytys jääkaapisa, jopa yön yli. Lopputulos on erinomainen!

  • 13.12.2013

    Roosa

    Olipas hyvä resepti. Olen leiponut mutakakkuja jo vuosia ja tämä oli kaikkien aikojen 2. paras löytämäni resepti, ainoan paremman löysin pari vuotta sitten tuolta, jos ketään kiinnostaa, niin suosittelen: http://mutakakku.com
    Kiitos vielä hyvästä reseptistä!

  • 30.01.2014

    Vierailija

    Hyvä resepti, hyvän makuista kakkua. Itsellä jäi 20 min kakku vielä hintsusti raa'aksi keskeltä, vaikka näytti ulospäin jo hyvältä, mutta eihän siinä taikinassakaan mitään vikaa ole ;)

Kommentoi

Esikatselu

Lisää suosikiksi

Tulosta