KATSOMASI RESEPTIT

Ainekset

12 annosta

Tee näin 45 min

45 min
{
AKTIIVINEN
15 min
PASSIIVINEN
30 min
  • Mehevä mutakakku valmistuu näin:

    Voitele (ja tarvittaessa korppujauhota) irtopohjavuoan (Ø 26 cm) reunat. Leikkaa leivinpaperista pohjan kokoinen ympyrä ja pane vuokaan.

    Sulata suklaa ja voi. Anna jäähtyä kädenlämpöiseksi.

    Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

    Sekoita suklaa-voiseos varovasti munasokerivaahtoon.

    Yhdistä vehnäjauhot ja leivinjauhe ja siivilöi taikinaan.

    Sekoita varovasti tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan.

    Kypsennä mutakakkua 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 17–25 minuuttia.

    Paistoaika vaihtelee sen mukaan, onko suosikkisi rakenteeltaan valuva vai kostean pehmeä mutakakku. Myös uunien paisto-ominaisuudet vaihtelevat. Kypsymistä kannattaa siis seurata tarkasti, jotta mutakakku ei paistu läpikypsäksi.

    Anna mutakakun jäähtyä hetki vuoassaan ja siirrä leivinpaperin avulla tarjoiluvadille. Nosta halutessasi mutakakku hetkeksi jääkaappiin, jolloin kakun rakenne kiinteytyy. Voit myös tarjota mutakakun haaleana, jolloin sisus on valuvaa.

    Tarjoa lisäksi kermavaahtoa tai vaniljajäätelöä.

VINKKI

  • Mutakakku on helppo valmistaa, mutta paistaminen vaatii tarkkuutta. Kokeilemalla löydät omaan uuniisi ja makuusi juuri oikean paistoajan!
  • Joillekin kermavaahto mutakakun kumppanina on liikaa. Kokeile turkkilaista jogurttia, jonka happamuus raikastaa suklaista kakkua.
  • Mausta kakkutaikina vaihteeksi appelsiininkuoriraasteella.
  • Tarjoa lisäksi jotakin kirpeää, kuten viinimarjahilloa tai -hyytelöä.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Kokeilitko reseptiä?

Tekisitkö uudestaan?
Mitä pidit?
ARVIOI:
4.1
  • Onnistuin
  • Helppo
  • Hurmasin vieraat
  • Opin uutta
  • Ei maistunut
  • Kaikki meni

Ravintosisältö

annos
100 g
  • energiaa
    410 kcal
  • hiilihydraattia
    40.2 g
  • rasvaa
    25.4 g
  • proteiinia
    5.5 g
  • kuitua
    1.7 g
  • suolaa
    0.5 g
Huomioithan että ravintosisällöt ovat suuntaa antavia. Tarkista käyttämiesi elintarvikkeiden ainesosat pakkauksesta tai tuotteen myyjältä ruoka-aineallergioiden ja erityisruokavalioiden varalta.

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Avainsanat:

Leivonta, Suklaa


Laatinut:

Kuva:

Satu Nyström

Kommentit (66)

86% Tekisi uudestaan
  • Onnistuin149
  • Helppo113
  • Hurmasin vieraat80
  • Opin uutta37
  • Ei maistunut26
  • Kaikki meni92
JÄRJESTÄ:
Uusimmat
Vanhimmat
  • 01.06.2015

    Vierailija

    Helppoa ja erittäin hyvää! Taivaallisen makuista ja suklaanystävän unelma kakku.Mikä parasta valmistuu nopeasti ja helposti! :)

    • Helppo
    • Kaikki meni
    • 31.05.2015

      Vierailija

      Tosi hyvää oli tein Minttusuklaasta.

      • Onnistuin
      • 16.05.2015

        Vierailija

        tätä kokeilen kyllä uudelleenkin! hyvää oli, kakku jäi mukavan löysäksi kun oli 15min uunissa

        • Helppo
        • Kaikki meni
        • Onnistuin
        • 02.05.2015

          Vierailija

          Vähän olisi kakku saanut jäädä löysemmäksi, jäi vain keskeltä kosteaksi n. 22 minuutissa. Herkkua oli, pienikin pala riitti kun on niin makeaa. Vaniljajäätelön (ja kahvin) kanssa taivaallista :)

          • Onnistuin
          • Helppo
          Lisää kommentteja (62)

          Kommentoi

          Haluaisitko maustaa kommenttiasi kuvalla? tai rekisteröidy Omaan Makuun.

          Lisää aiheesta: Leivonta

          Lisää suosikiksi

          Tulosta