KATSOMASI RESEPTIT
Mustikkavalkosuklaakakku

Resepti: Painted by Cakes

Mus­tik­ka­val­ko­suklaa­kak­ku

Resepti: Painted by Cakes

Mus­tik­ka­val­ko­suklaa­kak­ku

Valkosuklaakakku kätkee sisäänsä mustikkaisen sydämen. Säädettävällä reunavuoalla saat hyydytettyä pikkukakun upeasti suuremman sisälle! Piparkakkupohjainen kakku sopii hyvin tarjottavaksi joulunaikaan tai itsenäisyyspäivänä.

ARVIOI
4.0

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Ainekset

16 palaa

Pohja

Mustikkamousse

Valkosuklaamousse

Tee näin 5 t 30 min

5 t 30 min
{
AKTIIVINEN
1 t
PASSIIVINEN
4 t 30 min
  • Murskaa piparkakut ja sekoita sulatettu voi keksimuruun. Painele seos 17 cm kokoiseksi säädetyn reunavuoan sisälle tarjoilulautaselle.

    Valmista mustikkatäyte. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi. Soseuta mustikat ja sekoita tuorejuusto ja tomusokeri mustikkasoseen joukkoon. Kuumenna sitruunamehu ja liuota liivatteet mehuun. Anna liivateliemen jäähtyä hieman ja lisää se ohuena nauhana koko ajan sekoittaen mustikkaseokseen. Kääntele mustikkaseos kermavaahdon joukkoon. Kaada täyte vuokaan. Pakasta puolen tunnin ajan.

    Valmista valkosuklaamousse. Sulata valkosuklaa ja laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi. Kuumenna sitruunamehu ja liuota liivatteet mehuun. Vatkaa tuorejuusto ja tomusokeri kulhossa sähkövatkaimella. Lisää liivateliemi ohuena nauhana koko ajan vatkaten. Lisää valkosuklaa koko ajan vatkaten. Kääntele tuorejuustoseos kermavaahdon joukkoon.

    Ota kakku pakastimesta ja irrota reunavuoka. Säädä vuoan koko 22cm kohdalle, kaada valkosuklaamousse vuokaan ja levitä niin, että se peittää mustikkakakun kauttaaltaan. Hyydytä jääkaapissa 4 tuntia tai yön yli.

VINKKI

Öljyä ja tomusokeroi reunavuoka, kun valmistat valkosuklaamoussen, niin kakku irtoaa kauniisti vuoasta.

Resepti alkujaan kirjasta: Emman makea joulu – herkut, lahjat, koristeet

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Kokeilitko reseptiä?

Tekisitkö uudestaan?
Mitä pidit?
ARVIOI:
  • Onnistuin
  • Helppo
  • Hurmasin vieraat
  • Opin uutta
  • Ei maistunut
  • Kaikki meni

Ravintosisältö

pala
100 g
  • energiaa
    330 kcal
  • hiilihydraattia
    25.2 g
  • rasvaa
    23.1 g
  • proteiinia
    4.5 g
  • kuitua
    1.1 g
  • suolaa
    0.6 g
Huomioithan että ravintosisällöt ovat suuntaa antavia. Tarkista käyttämiesi elintarvikkeiden ainesosat pakkauksesta tai tuotteen myyjältä ruoka-aineallergioiden ja erityisruokavalioiden varalta.

Lisää suosikiksi

Tulosta 

    Kommentoi

    Haluaisitko maustaa kommenttiasi kuvalla? tai rekisteröidy Omaan Makuun.

    Lisää aiheesta: It­se­näi­syys­päi­vä

    Lisää suosikiksi

    Tulosta