KATSOMASI RESEPTIT
Mustikkaspinnyt

Resepti: Lunni leipoo

Mus­tik­kas­pin­nyt

Resepti: Lunni leipoo

Mus­tik­kas­pin­nyt

Amerikkalaistyyliset kierrepullat eli spinnyt täytetään mustikoilla, jotka paiston aikana kypsyvät ihanasti mustikkasiirapiksi pullien sisälle. Mustikkaspinnyt viimeistellään vielä tuorejuustokuorrutteella.

ARVIOI
5.0

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Ainekset

10 kpl

Pullataikina

Täyte

Kuorrute

Tee näin 1 t 50 min

1 t 50 min
{
AKTIIVINEN
20 min
PASSIIVINEN
1 t 30 min
  • Valmista ensin pullataikina.

    Sulata voi ja anna jäähtyä hetken. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Murusta hiiva joukkoon, sekoita.

    Lisää sokeri, voisula ja noin puolet vehnäjauhoista. Sekoita puuhaarukalla voimakkaasti, kunnes seos on tasaista.

    Lisää loput vehnäjauhot vähän kerrallaan joukkoon, alusta taikinaa käsin tai koneella kunnes se on kimmoisaa eikä tartu alustaan tai kulhoon (5-10 minuutin ajan). Anna taikinan kohota liinalla peitettynä n. 30 minuuttia tai kunnes se on kaksinkertaistunut kooltaan.

    Ota tällä aikaa voi pehmenemään huoneenlämpöön ja yhdistä kulhossa fariinisokeri ja kardemumma.

    Jauhota leivinalusta, kauli taikinasta n. 50x30-senttinen ohuehko levy.

    Levitä pehmennyt voi tasaisesti levyn päälle, ripottele pinnalle fariinisokeri-kardemummaseos sekä mustikat.

    Jätä taikinasuorakaiteen alareunasta n. sentti paljaaksi. Rullaa taikinalevy pitkittäissuunnassa kireälle rullalle, koita saada rullasta mahdollisimman tasapaksu ja venytä tarvittaessa valmista rullaa pidemmäksi.

    Leikkaa pötköstä n. 5-senttisiä paloja, asettele pullat pystyyn 20x20-senttisen vuoan pohjalle tasaisesti. Anna pullien kohota peitettyinä vielä n. 30 minuuttia.

    Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Paista kohonneet pullat uunin keskitasolla n. 20 minuutin ajan.

    Valmista kuorrute sekoittamalla kaikki ainekset yhteen. Lisää tarvittaessa maitoa, mikäli haluat juoksevamman rakenteen. Valuta kuorrute hieman jäähtyneiden pullien päälle, nauti.

    Jos et syö kaikkia pullia heti, säilytä ne kylmässä.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Kokeilitko reseptiä?

Tekisitkö uudestaan?
Mitä pidit?
ARVIOI:
  • Onnistuin
  • Helppo
  • Hurmasin vieraat
  • Opin uutta
  • Ei maistunut
  • Kaikki meni

Ravintosisältö

kappale
100 g
  • energiaa
    333 kcal
  • hiilihydraattia
    46.1 g
  • rasvaa
    14.2 g
  • proteiinia
    4.6 g
  • kuitua
    1.6 g
  • suolaa
    0.3 g
Huomioithan että ravintosisällöt ovat suuntaa antavia. Tarkista käyttämiesi elintarvikkeiden ainesosat pakkauksesta tai tuotteen myyjältä ruoka-aineallergioiden ja erityisruokavalioiden varalta.

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Avainsanat:

pulla, mustikka


    Kommentoi

    Haluaisitko maustaa kommenttiasi kuvalla? tai rekisteröidy Omaan Makuun.

    Lisää suosikiksi

    Tulosta