KATSOMASI RESEPTIT
Mustikkapiirakka Amerikan tyyliin

Resepti: Lunni leipoo

Mus­tik­ka­pii­rak­ka Amerikan tyyliin

Resepti: Lunni leipoo

Mus­tik­ka­pii­rak­ka Amerikan tyyliin

Loihdi helppo amerikkalaistyylinen mustikkapiirakka valmispohjia ja kotimaisia mustikoita käyttäen. Kauramuropiirakan täytteessä on mustikan lisäksi mehevää persikkaa, ja makeaan piirakkakanteen on leikattu söpöjä tähden muotoisia kurkistusreikiä.

ARVIOI

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Tee näin 1 t 30 min

1 t 30 min
{
AKTIIVINEN
30 min
PASSIIVINEN
1 t
  • Ota piirakkapohja ja kanteen tuleva piirakkataikina n. tuntia ennen leipomista huoneenlämpöön.

    Valmista täyte sekoittamalla aineet keskenään kulhossa.

    Kauli kauramurotaikina kevyesti jauhotetulla alustalla hieman 24-senttistä piirakkavuokaa suuremmaksi, painele vuoan pohjalle. Jätä ylimääräinen taikina roikkumaan vuoan reunojen yli. Kaada täyte pohjan päälle.

    Kauli piirakkataikina jauhotetulla alustalla ohueksi, hieman piirakkavuoan halkaisijaa suuremmaksi levyksi. Leikkaa taikinasta pienellä tähtimuotilla tähden muotoisia reunoja.

    Nosta kansi täytteen päälle, nipistä pohja ja kansi yhteen. Siisti ylimenevä taikina veitsellä ja voitele kansi munalla.

    Paista 175-asteisessa uunissa n. 40 – 50 minuuttia tai kunnes taikinan kansi ja reunat ovat saaneet kullanruskean värin.

    Anna jäähtyä ennen leikkaamista ja tarjoile sellaisenaan tai jäätelön kanssa. 

VINKKI

Voit säästää leikatut tähdet koristelua varten ja kiinnittää ne kanteen kananmunan avulla.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Kokeilitko reseptiä?

Tekisitkö uudestaan?
Mitä pidit?
ARVIOI:
  • Onnistuin
  • Helppo
  • Hurmasin vieraat
  • Opin uutta
  • Ei maistunut
  • Kaikki meni

Ravintosisältö

pala
100 g
  • energiaa
    133 kcal
  • hiilihydraattia
    26.7 g
  • rasvaa
    1.5 g
  • proteiinia
    1.9 g
  • kuitua
    2.2 g
  • suolaa
    32.5 mg
Huomioithan että ravintosisällöt ovat suuntaa antavia. Tarkista käyttämiesi elintarvikkeiden ainesosat pakkauksesta tai tuotteen myyjältä ruoka-aineallergioiden ja erityisruokavalioiden varalta.

Lisää suosikiksi

Tulosta 

    Kommentoi

    Haluaisitko maustaa kommenttiasi kuvalla? tai rekisteröidy Omaan Makuun.

    Lisää suosikiksi

    Tulosta