KATSOMASI RESEPTIT
Mustikkapiirakka

Resepti: Maku

Mus­tik­ka­pii­rak­ka

Resepti: Maku

Mus­tik­ka­pii­rak­ka

Kesän ihanin mustikkapiirakka leivotaan murotaikinapohjaan. Täytteessä lumoavat tuoreet mustikat ja ranskankerma. Mikä parasta, tämä mustikkapiirakka valmistuu ilman sähkövatkainta. Katso VIDEO, miten helppoa sen leipominen on. Suosittelemme!

ARVIOI
4.3

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Ainekset

8 annosta

Täyte

Tee näin 45 min

45 min
{
AKTIIVINEN
15 min
PASSIIVINEN
30 min
  • Katso reseptiin liittyvä video! →
  • Leivo kesän paras mustikkapiirakka näin:

    Pehmitä voita hetki mikroaaltouunissa. Vatkaa joukkoon vispilällä sokeri ja muna. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään. Lisää ne taikinaan ja sekoita tasaiseksi.

    Voitele halkaisijaltaan 26-28-senttinen piirasvuoka. Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille.

    Vatkaa ranskankerma, muna ja sokerit keskenään. Jos käytät pakastemustikoita, pyöräytä ne kohmeisina täytteen joukkoon, jolloin ne eivät kostuta paistuvaa pohjaa. Kun sekoitat marjat täytteeseen, täyte samalla värjäytyy. Tuoreet mustikat voit myös ripotella pohjan päälle ja lisätä vasta sitten täytteen, jolloin piirakasta tulee samanlainen kuin kuvassa. Levitä täyte taikinan päälle vuokaan.

    Paista mustikkapiirakkaa 200-asteisessa uunissa, hieman keskitasoa alempana 25-30 minuuttia.

    Tarjoa mustikkapiirakka jäähtyneenä.

    * Voit korvata voin pullomargariinilla.

    * Voit leipoa mustikkapiirakan yhtä hyvin irtopohjavuokaan. Leikkaa tällöin vuoan pohjalle sopiva leivinpaperipala ja painele taikina vuoan reunoille 2-3 sentin korkeudelle. Siirrä valmis mustikkapiirakka vadille ennen tarjoilua.

    * Mustikkapiirakan täytteeseen sopii ranskankerman tilalle yhtä hyvin kermaviili tai turkkilainen jogurtti. 

    * Jos käytät mustikkapiirakkaan pakastemustikoita, lisää ne täytteeseen kohmeisina.

    * Mustikkapiirakan paistoaikaan vaikuttaa vuoan koko ja materiaali. Metallisessa, irtopohjaisessa ja laakeassa vuoassa mustikkapiirakka kypsyy 25 minuutissa. Paksussa keraamisessa vuoassa mustikkapiirakan paistoaika on noin 30 minuuttia. Pakastemustikoista tehty mustikkapiirakka kypsyy myös hieman hitaammin.

    * Säilytä mustikkapiirakka jääkaapissa. 

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Kokeilitko reseptiä?

Tekisitkö uudestaan?
Mitä pidit?
ARVIOI:
  • Onnistuin
  • Helppo
  • Hurmasin vieraat
  • Opin uutta
  • Ei maistunut
  • Kaikki meni

Ravintosisältö

annos
100 g
  • energiaa
    284 kcal
  • hiilihydraattia
    36.2 g
  • rasvaa
    13.3 g
  • proteiinia
    4.5 g
  • kuitua
    1.7 g
  • suolaa
    0.4 g
Huomioithan että ravintosisällöt ovat suuntaa antavia. Tarkista käyttämiesi elintarvikkeiden ainesosat pakkauksesta tai tuotteen myyjältä ruoka-aineallergioiden ja erityisruokavalioiden varalta.

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Kommentit (33)

86% Tekisi uudestaan
  • Onnistuin78
  • Helppo83
  • Hurmasin vieraat46
  • Opin uutta10
  • Ei maistunut13
  • Kaikki meni47
JÄRJESTÄ:
Uusimmat
Vanhimmat
  • Ihanan makunen! Haettiin aamulla metsästä mustikat piirakkaan lasten kanssa. Lisäsin kaurahiutaleita viel pohjaan. Ai että on hyvää! Otan reseptin talteen seuraavaa kertaa varten :) KIITOS!

    • 05.07.2017

      Vierailija

      Kyllä! Toimii aina ja ohje helppo muistaa ja vielä helpompi tehdä. Luottoresepti. Ikinä ei oo jäänyt poisheitettävää. Aivan ihanaa vaniljakastikkeen kanssa.

      • Helppo
      • Onnistuin
      • Kaikki meni
      • 13.06.2017

        Vierailija

        Ulkosuomalaisena jouduin vähän soveltamaan , kun kaikkia reseptin aineita ei ole sellaisenaan saatavilla. Käytin pensasmustikoita, ja kermaviilin korvasin seoksella, jossa oli sour cremeä ja rasvatonta piimää (butter milk) 50/50 suhteessa. Tuli aivan sairrraan hyvää! Teen varmasti uudestaankin.

        • Hurmasin vieraat
        • Kaikki meni
        • Onnistuin
        • 07.02.2017

          Vierailija

          Mustikkapiirakka on parasta! Ihanan helppo ohje perustarvikkeista. Korvasin osan jauhoista perunajauhoilla. Ihanan pehmeä maku. (laitoin 1 dl perunajauhoja)

          Lisää kommentteja (29)

          Kommentoi

          Haluaisitko maustaa kommenttiasi kuvalla? tai rekisteröidy Omaan Makuun.

          Lisää aiheesta: Jälkiruoka

          Lisää suosikiksi

          Tulosta