KATSOMASI RESEPTIT
Mustikka-sitruunakakku

Resepti: Kaneli ja Sokeri 01/2017

Mustikka-sitruunakakku

Resepti: Kaneli ja Sokeri 01/2017

Mustikka-sitruunakakku

Ihanan raikkaan mustikkakakun sisältä paljastuvat raikkaat väriraidat.

ARVIOI

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Tee näin 3 t 25 min

3 t 25 min
{
AKTIIVINEN
45 min
PASSIIVINEN
2 t 40 min
  • Tee kakkupohja. Voitele ja korppujauhota irtopohjavuoka (Ø 18 cm). Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi.

    Värjää vaahto halutessasi vaaleankeltaiseksi, niin saat kakkupohjaan kivan kontrastivärin violettiin täytteeseen.

    Yhdistä voisula, sitruunamehu ja kuoriraaste. Lisää taikinaan. Yhdistä myös jauhot ja leivinjauhe ja lisää taikinaan. Kääntele tasaiseksi taikinaksi. Vältä turhaa sekoittamista, ettei taikina sitkisty. Kaada vuokaan ja tasoita pinta.

    Paista 175-asteisen uunin alatasolla noin 40 minuuttia, kunnes pohja on kypsä. Peitä vuoka leivinpaperilla, jos pinta uhkaa tummua liikaa. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä.

    Tee mustikkatahna. Kaada pakastemustikat ja vesi pieneen kattilaan. Keitä 10 minuuttia kannen alla, kunnes marjoista on irronnut mehua. Siivilöi mehu talteen ja anna jäähtyä.

    Kaada 2 dl mehua kattilaan. Lisää sokeri, voi, maissitärkkelys ja keltuaiset. Kuumenna seosta koko ajan sekoittaen, kunnes se kiehahtaa ja sakeutuu. Mausta vaniljasokerilla. Jäähdytä esimerkiksi vesihauteessa. Säilytä jääkaapissa, kunnes tarvitset sitä.

    Vaahdota kerma. Sekoita joukkoon kylmä mustikkatahna.

    Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan. Nosta alin pohjalevy tarjoiluvadille. Kostuta pohja. Levitä päälle kolmannes täytteestä ja puolet mustikoista. Tee samoin toinen kerros. Kostuta ja nosta päälle kolmas kerros.

    Levitä loppu täyte kakun pinnalle ja reunoille. Anna kakun tekeytyä jääkaapissa vähintään 2 tuntia.

    Koristele kakku syötävillä kukilla, tuoreilla mustikoilla tai pensasmustikoilla juuri ennen tarjoilua.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Kokeilitko reseptiä?

Tekisitkö uudestaan?
Mitä pidit?
ARVIOI:
  • Onnistuin
  • Helppo
  • Hurmasin vieraat
  • Opin uutta
  • Ei maistunut
  • Kaikki meni

Ravintosisältö

annos
100 g
  • energiaa
    213 kcal
  • hiilihydraattia
    35.4 g
  • rasvaa
    5.7 g
  • proteiinia
    4.1 g
  • kuitua
    1 g
  • suolaa
    0.3 g
Huomioithan että ravintosisällöt ovat suuntaa antavia. Tarkista käyttämiesi elintarvikkeiden ainesosat pakkauksesta tai tuotteen myyjältä ruoka-aineallergioiden ja erityisruokavalioiden varalta.

Lisää suosikiksi

Tulosta 

    Kommentoi

    Haluaisitko maustaa kommenttiasi kuvalla? tai rekisteröidy Omaan Makuun.

    Lisää aiheesta: Täytekakku

    Lisää suosikiksi

    Tulosta