Mustaleipä
MU

Resepti: Apu 01/2007

Mustaleipä

Resepti: Apu 01/2007

Mustaleipä

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Ainekset

4 annosta

Voiteluun

Tee näin 1 vrk 9 t 55 min

1 vrk 9 t 55 min
{
AKTIIVINEN
15 min
PASSIIVINEN
1 vrk 9 t 40 min
  • Sekoita kädenlämpöiseen piimään siirappi, fariinisokeri, maltaat, suola ja kolme neljäsosaa ruisjauhoista. Vaivaa seos notkeaksi taikinaksi. Ripottele loput ruisjauhot taikinan pinnalle. Peitä taikina liinalla ja sivuun 1–2 päiväksi. Sekoita murennettu hiiva kädenlämpöiseen vesitilkkaan. Yhdistä hiivaseos ja grahamjauhot imellettyyn taikinapohjaan. Jätä taikina peitettynä kohoamaan noin 6 tunniksi. Kumoa taikina ja leivo siitä neljä matalaa leipää. Kohota leipiä peitettynä leivinpaperin päällä uunipellillä 10 minuuttia. Pistele leivät ja paista 200-asteisessa uunissa 20 minuutin ajan. Voitele leipiä paistamisen aikana pariin kertaan siirappikahvilla. Nosta leivät uunista ja kääri ne päällekkäin folioon. Jatka kypsentämistä vielä 150-asteisessa uunissa noin 3 tunnin ajan. Sammuta sitten uuni kokonaan, mutta jätä leivät vielä uuniin, kunnes uuni on täysin jäähtynyt. Parhaimmillaan leipä on parin päivän kuluttua.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Kokeilitko reseptiä?

Tekisitkö uudestaan?
Mitä pidit?
ARVIOI:
5.0
  • Onnistuin
  • Helppo
  • Hurmasin vieraat
  • Opin uutta
  • Ei maistunut
  • Kaikki meni

Ravintosisältö

annos
100 g
  • energiaa
    1487 kcal
  • hiilihydraattia
    312.1 g
  • rasvaa
    7.7 g
  • proteiinia
    36.9 g
  • kuitua
    47.6 g
  • suolaa
    1.8 g
Huomioithan että ravintosisällöt ovat suuntaa antavia. Tarkista käyttämiesi elintarvikkeiden ainesosat pakkauksesta tai tuotteen myyjältä ruoka-aineallergioiden ja erityisruokavalioiden varalta.

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Avainsanat:

Ahvenanmaa, munaton, kasvis


Laatinut:

Kuva:

Mika Haaranen

    Kommentoi

    Lisää suosikiksi

    Tulosta