Mustalaisen käsivarsi -kääretorttu (Brazo De Gitano)

Resepti: Maku 04/2004

Mustalaisen käsivarsi kääretorttu (Brazo De Gitano)

Resepti: Maku 04/2004

Mustalaisen käsivarsi kääretorttu (Brazo De Gitano)

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Tee näin 1 t

1 t
{
AKTIIVINEN
50 min
PASSIIVINEN
10 min
  • Mittaa maito, kanelitanko ja sitruunankuori mikronkestävään kulhoon tai vesihaudekattilaan. Kuumenna maito ja anna maustua viitisentoista minuuttia. Jos käytät mikrouunia, lämmitä seosta muutamaan kertaan. Poista lopuksi kanelitanko ja sitruunankuori, sekä mahdollisesti muodostunut maidon kuori.

    Vatkaa maidon maustuessa keltuaiset ja sokeri kevyesti vaahdoksi. Lisää vehnäjauhot ja sekoita tasaiseksi. Kaada kuuma maito munavaahdon joukkoon pienissä erissä samalla vatkaten.

    Lämmitä seosta vesihauteessa tai mikrouunissa, kunnes se sakenee tukevaksi kiisseliksi. Jos käytät mikrouunia, sekoita muutaman kerran kypsennyksen aikana.

    Sulata suklaa ja voi mikrouunissa tai vesihauteessa ja lisää kiisselin joukkoon. Sekoita tasaiseksi ja nosta jääkaappiin.

    Pane uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Vuoraa pelti leivinpaperilla ja voitele paperi kevyesti voilla.

    Vatkaa pohjan munat ja sokeri tukevaksi vaahdoksi. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään ja siivilöi seos munavaahtoon. Lisää lopuksi sitruunankuoriraaste ja voisula.

    Levitä taikina leivinpaperille levyksi. Paista pohjaa noin 10 minuuttia. Kumoa pohja puhtaan leivinpaperin päälle ja irrota paistopaperi. Kääri levy, ilman täytettä, uuden leivinpaperin kanssa rullalle.

    Kun pohja on jäähtynyt, avaa rulla varovasti. Kostuta levy sherryllä voitelusivellintä apuna käyttäen. (Voit halutessasi myös jättää pohjan kostuttamatta, tai käyttää esimerkiksi vaniljasokerilla maustettua maitoa.)

    Levitä täyte pohjalle ja rullaa napakaksi kääretortuksi. Jos et tarjoa torttua heti, kääri rulla takaisin leivinpaperiin, tee tiivis paketti ja nosta rulla jääkaappiin.

    Siivilöi mustalaisen käsivarsi -kääretortun pintaan tomusokeria ja kanelia tarjolle tuotaessa.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Kokeilitko reseptiä?

Tekisitkö uudestaan?
Mitä pidit?
ARVIOI:
3.8
  • Onnistuin
  • Helppo
  • Hurmasin vieraat
  • Opin uutta
  • Ei maistunut
  • Kaikki meni

Ravintosisältö

annos
100 g
  • energiaa
    458 kcal
  • hiilihydraattia
    55.8 g
  • rasvaa
    20.4 g
  • proteiinia
    11.4 g
  • kuitua
    1.8 g
  • suolaa
    0.4 g
Huomioithan että ravintosisällöt ovat suuntaa antavia. Tarkista käyttämiesi elintarvikkeiden ainesosat pakkauksesta tai tuotteen myyjältä ruoka-aineallergioiden ja erityisruokavalioiden varalta.

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Laatinut:

Kuva:

Juha Juntto

    Kommentoi

    Lisää suosikiksi

    Tulosta