KATSOMASI RESEPTIT
Munakoiso-shakshuka
GL

Resepti: Maku 02/2017

Munakoiso-shakshuka

Resepti: Maku 02/2017

Munakoiso-shakshuka

Shakshuka on kasvispata, jossa munat kypsyvät tomaattisessa liemessä. Lisää pehmeäksi paahdettua munakoisoa. Voit esivalmistella shakshukan paahtamalla munakoisot etukäteen.

ARVIOI
5.0

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Ainekset

4 annosta

Paahdetut munakoisot

Shakshuka

Pinnalle

Tarjoiluun

Tee näin 55 min

55 min
{
AKTIIVINEN
25 min
PASSIIVINEN
30 min
  • Huuhdo munakoisot ja leikkaa ne sentin paksuisiksi kiekoiksi. Sivele palat öljyllä ja ripottele päälle suolaa.

    Paahda munakoisoja 200-asteisessa uunissa 15 minuuttia, käännä kiekot ja paista vielä 15 minuuttia, kunnes viipaleet ovat kypsiä.

    Pilko munakoisot pienemmiksi.

    Hienonna sipulit ja varsiselleri. Poista chilistä siemenet ja hienonna. Kuullota ainekset pannulla.

    Lisää mausteet ja kuullota hetki. Varo polttamasta mausteita.

    Lisää säilyketomaatit, vesi, sokeri suola, pippuri ja munakoisot.

    Kuumenna kiehuvaksi ja hauduta kastiketta noin 10 minuuttia.

    Riko munat yksitellen lasiin. Tee munille kolot kastikkeeseen ja kaada ne koloihin.

    Hauduta keskilämmöllä kannen alla 5 minuuttia tai kunnes munaseos on hyytynyt.

    Ripottele valmiin shakshukan pinnalle fetajuustomurua ja silputtua korianteria.

    Tarjoa shakshuka tuoreen leivän ja viipaloidun avokadon kera.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Kokeilitko reseptiä?

Tekisitkö uudestaan?
Mitä pidit?
ARVIOI:
  • Onnistuin
  • Helppo
  • Hurmasin vieraat
  • Opin uutta
  • Ei maistunut
  • Kaikki meni

Ravintosisältö

annos
100 g
  • energiaa
    124 kcal
  • hiilihydraattia
    0.8 g
  • rasvaa
    12 g
  • proteiinia
    3.7 g
  • kuitua
    0.2 g
  • suolaa
    1.2 g
Huomioithan että ravintosisällöt ovat suuntaa antavia. Tarkista käyttämiesi elintarvikkeiden ainesosat pakkauksesta tai tuotteen myyjältä ruoka-aineallergioiden ja erityisruokavalioiden varalta.

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Kommentit (1)

100% Tekisi uudestaan
  • Onnistuin1
JÄRJESTÄ:
Uusimmat
Vanhimmat
  • 05.09.2017

    Vierailija

    Vaikka munakoisojen valmistelu ottaakin hetken, niin silti todella vaivaton tehdä. Meillä ei ollut tavallista sokeria, mitta korvasin sen vaahterasiirapilla, hirmu hyvää!

    • Onnistuin

    Kommentoi

    Haluaisitko maustaa kommenttiasi kuvalla? tai rekisteröidy Omaan Makuun.

    Lisää aiheesta: Kananmuna

    Lisää suosikiksi

    Tulosta