Muikkukukko
MU

Resepti: Maku 01/2004

Muik­ku­kuk­ko

Resepti: Maku 01/2004

Muik­ku­kuk­ko

Lisää suosikiksi

Tulosta

Tee näin

4 t 40 min
{
AKTIIVINEN
40 min
PASSIIVINEN
4 t
  • Mittaa vesi ja suola kulhoon. Lisää jauhot ja alusta kiinteä taikina. Kauli taikina jauhotetulla työpöydällä noin puolen sentin vahvuiseksi pyöreäksi levyksi ja nosta levy leivinpaperin päälle uunipellille. Lado muikut, sianliha- tai voilastut kerroksittain taikinakuoren keskelle keoksi. Ripottele suola kerroksien väliin. Käännä taikinaliepeet täytteen päälle ja ummista saumat huolellisesti. Käännä kukko ympäri ja taputtele se kauniin muotoiseksi. Paista 250-asteisessa uunissa 30 minuuttia.

    Kääri muikkukukko sen jälkeen alumiinifolioon ja jatka paistamista 150 asteessa 3–4 tuntia.

    Leikkaa lämpimästä muikkukukosta kansipala auki. Tarjoa kalakukko kylmän maidon tai oluen kanssa.

Ravintosisältö

annos
100 g
  • energiaa
    355 kcal
  • hiilihydraattia
    23.7 g
  • rasvaa
    12.1 g
  • proteiinia
    37.2 g
  • kuitua
    4.3 g
  • suolaa
    2.9 g
Huomioithan että ravintosisällöt ovat suuntaa antavia. Tarkista käyttämiesi elintarvikkeiden ainesosat pakkauksesta tai tuotteen myyjältä ruoka-aineallergioiden ja erityisruokavalioiden varalta.

Lisää suosikiksi

Tulosta

Avainsanat:

Savo


Laatinut:

Kuva:

Juha Juntto

Kommentit (0)

    Kommentoi

    Esikatselu

    Lisää suosikiksi

    Tulosta