KATSOMASI RESEPTIT
Mokkapalat

Resepti: Maku 01/2010

Mokkapalat

Resepti: Maku 01/2010

Mokkapalat

Parhaat mokkapalat ikinä! Varma hitti myyjäisiin ja kahvin kanssa tarjottaviksi. Tällä ohjeella onnistut, suosittelemme!

ARVIOI
4.1

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Tee näin 50 min

50 min
{
AKTIIVINEN
20 min
PASSIIVINEN
30 min
  • Valmista kaikkien aikojen parhaat mokkapalat näin:

    Aloita mokkapalojen valmistus kahvin keittämisellä. Mokkapaloihin sopii vahvahko kahvi.

    Mittaa kattilaan rasva ja kahvi. Kiehauta ja anna jäähtyä kädenlämpöiseksi.

    Mittaa kuivat aineet kulhoon. Sekoita joukkoon rasvaseos.

    Vatkaa puuhaarukalla munat taikinaan.

    Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille ja paista 200 asteessa noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä.

    Valmista kuorrute. Kiehauta kattilassa rasva ja kahvi. Yhdistä tomusokeri ja kaakaojauhe keskenään. Siivilöi seos kattilaan ja sekoita kuorrute tasaiseksi. Lisää tarvittaessa tomusokeria saadaksesi sopivan paksun, mutta notkean kuorrutteen.

    Levitä kuorrute jäähtyneen mokkapalalevyn päälle. Koristele mokkapalat strösseleillä, suklaarouheella tai karkeilla.

    Leikkaa mokkapalalevy kaistaleiksi ja edelleen vinosti viipaleiksi tai neliöiksi.  

VINKKI

Voit pakastaa mokkapalat ennen kuorruttamista.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Kokeilitko reseptiä?

Tekisitkö uudestaan?
Mitä pidit?
ARVIOI:
  • Onnistuin
  • Helppo
  • Hurmasin vieraat
  • Opin uutta
  • Ei maistunut
  • Kaikki meni

Ravintosisältö

pala
100 g
  • energiaa
    319 kcal
  • hiilihydraattia
    47.1 g
  • rasvaa
    12.9 g
  • proteiinia
    3.3 g
  • kuitua
    1.3 g
  • suolaa
    0.4 g
Huomioithan että ravintosisällöt ovat suuntaa antavia. Tarkista käyttämiesi elintarvikkeiden ainesosat pakkauksesta tai tuotteen myyjältä ruoka-aineallergioiden ja erityisruokavalioiden varalta.

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Kommentit (89)

79% Tekisi uudestaan
  • Onnistuin140
  • Helppo103
  • Hurmasin vieraat74
  • Opin uutta42
  • Ei maistunut22
  • Kaikki meni86
JÄRJESTÄ:
Uusimmat
Vanhimmat
  • 20.08.2016

    Helikeiju8

    Ihanan helppo ohje ilman vatkaamista. Mielestäni mokkapalojen tulee olla kuohkeita, mutta tällä reseptillä levy jää lättänäksi.

    • 14.08.2016

      Krissssssssssse

      Nyt on tämäkin ohje kokeiltu, tosin kahvin korvasin kokonaan maidolla ja lisäsin yhden tai kaksi ruokalusikallista kumpaankin kaakaojauhetta lisää. Hyvin onnistui, kuohkea ja pehmeä pohja ja kuorrute nyt maistuu aikalailla pelkältä kaakaolta ja sokerilta mutta kyllä tuota syö :-) Ens kerralla sit ehkä vois laittaa kuorrutteeseen suklaata, jos tulis parempi maku!

      Meillä ei siis ollenkaan juoda kahvia ja kahvikoneenkin annoin pois aikoja sitten, siksi piti korvata maidolla :-D

      • Olin vähän skeptinen, mutta päätin testata reseptiä sen nopeuden takia. Nesteeksi laitoin 2dl laktoositonta maitoa ja 1,5dl kahvia. Pohjan maussa on juuri sopivasti kahviaromia! Suosittelen ja aion ehdottomasti tehdä mokkapaloja tällä reseptillä uudelleen!

        • Loistava resepti! Ensimmäistä kertaa laitoin mokkapaloja valmistaessa kahvia myös itse taikinaan, useimmissa ohjeissa tulee vain kuorrutteeseen. Herkulliset leivonnaiset valmistui tällä ohjeella, pahasti näyttää siltä että the mokkapalaresepti on pitkän etsinnän jälkeen löytynyt. :) Vain kuorrutteen osalta poikkesin ohjeesta sen verran, että laitoin (kuuman) kahvin vasta viimeisenä: tulee nääs nätti kiilto, itse en ainakaan muilla keinoin saa kuorrutteesta kaunista. Ja päälle kookoshiutaletta, kun ei nämä enää lisää makeutta kaipaa. Namskis ja maiskis!

          • Onnistuin
          • Hurmasin vieraat
          • Opin uutta
          • Kaikki meni
          Lisää kommentteja (85)

          Kommentoi

          Haluaisitko maustaa kommenttiasi kuvalla? tai rekisteröidy Omaan Makuun.

          Lisää aiheesta: Leivonta

          Lisää suosikiksi

          Tulosta