Mokkapalat

Resepti: Maku 01/2010

Mokkapalat

Resepti: Maku 01/2010

Mokkapalat

Lisää suosikiksi

Tulosta

Tee näin 50 min

50 min
{
AKTIIVINEN
20 min
PASSIIVINEN
30 min
  • Ihanimmat mokkapalat ikinä! Varma hitti myyjäisiin ja kahvin kanssa tarjottaviksi. Aloita mokkapalojen valmistus kahvin keittämisellä. Mokkapaloihin sopii vahvahko kahvi. Mittaa kattilaan rasva ja kahvi. Kiehauta ja anna jäähtyä kädenlämpöiseksi. Mittaa kuivat aineet kulhoon. Sekoita joukkoon rasvaseos. Vatkaa puuhaarukalla munat taikinaan. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille ja paista 200 asteessa noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä. Valmista kuorrute. Kiehauta kattilassa rasva ja kahvi. Yhdistä tomusokeri ja kaakaojauhe keskenään. Siivilöi seos kattilaan ja sekoita kuorrute tasaiseksi. Lisää tarvittaessa tomusokeria saadaksesi sopivan paksun, mutta notkean kuorrutteen. Levitä kuorrute jäähtyneen suklaapiiraslevyn päälle. Koristele mokkapalat strösseleillä, suklaarouheella tai karkeilla. Leikkaa mokkapalalevy kaistaleiksi ja edelleen vinosti viipaleiksi tai neliöiksi.  ●Voit pakastaa mokkapalat ennen kuorruttamista.

JUTTU JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN

Ravintosisältö

annos
100 g
  • energiaa
    206 kcal
  • hiilihydraattia
    30.4 g
  • rasvaa
    8.3 g
  • proteiinia
    2.1 g
  • kuitua
    0.8 g
  • suolaa
    0.3 g
Huomioithan että ravintosisällöt ovat suuntaa antavia. Tarkista käyttämiesi elintarvikkeiden ainesosat pakkauksesta tai tuotteen myyjältä ruoka-aineallergioiden ja erityisruokavalioiden varalta.

Lisää suosikiksi

Tulosta

Kommentit (34)

  • 23.01.2012

    Vierailija

    Taikina jäi raa'aksi, vaikka paistoin ohjeen mukaisesti. Ja kuorrute oli mielestäni liian ohutta. Mutta maku oli kohdillaan.

  • 01.02.2012

    Vierailija

    Mokkapaloja voi hyvin pakastaa kuorrutuksineen; juuri tällä reseptillä en ole niitä tehnyt ja pakastaminen on onnistunut erinomaisesti.

  • 23.03.2012

    Vierailija

    Tällä ohjeella epäonnistuin surkeasti, taikina jäi todella raa´aksi, vaikka paistoin ainakin 25 minuuttia. :(

  • 23.03.2012

    Helena/Maku

    Harmillista, jos herkkupalasi jäivät taikina-asteelle, sillä olen saanut monet kehut tästä ohjeesta. Mutta kuten kotikeittiössä aina, yllätyksiä voi sattua ja monet eri asiat vaikuttavat lopputulokseen. Siksi leipurin on syytä olla tarkkana grammojen ja desien kanssa, että taikinan koostumuksesta tulee aiotun kaltainen. Toiseksi uunit ovat hyvin erilaisia. Ne paistavat eri lailla ja ohjeet on syytä sopeuttaa oman uunin "persoonaan". Lisäksi uunit ovat eri kokoisia eli levyisiä, jolloin myös uunipellin koko vaihtelee. 60 cm leveän uunipellin mitat ovat noin 40 x 30 cm. Jos pelti on pienempi, taikinasta tulee paksumpi levy, joka vaatii pidemmän paistoajan. Näillä teknisillä seikoilla ei tarvitse päätään vaivata kun muistaa vanhan kunnon kakkutikkutestin. Kun työnnät puisen cocktailtikun kakun keskelle, eikä tikkuun tartu taikinaa, on kakku kypsä.
    Jauhopeukaloterkuin Helena

  • 28.03.2012

    Vierailija

    Tuli erittäin herkullisia mokkapaloja! Aion kokeilla kuorrutteen kanssa pakastamista, kerron kuinka kävi :) Minä testasin tikulla kypsyyden ja sovelsin uunin lämmön 190 astetta kiertoilmauunille ja paistoaika 12min. Pohja halkeili hieman, mistä mahtaa johtua?

  • 01.04.2012

    Ice

    Maku kohdillaan mutta pohjan paiston kanssa myös ongelmia, ohjeenmukaisen paisto-ajan tullessa täyteen pintakerros alkoi suklaakakun omaisesta hieman "kärventyä" mutta pohja oli raaka joten jatkoin kypsytystä laskien lämmön 150 asteeseen jossa pohja vietti yhteensä 30 minuuttia. Epäröin vielä syödessänikin tuota kypsyyttä mutta tällä reseptillä tulee niin pehmoinen pohja että se vaikuttaa jo sen vuoksi hieman raa´ahkolta tavalliseen -munat ja sokeri vaahdotetaan- pohjaan verrattuna. Mainio resepti, kiitos! :)

  • 20.05.2012

    Vierailija

    Kiitos ihanasta ohjeesta! Onnistui loistavasti ja maistui mahtavalta!:) Tuo pohja tulee varmasti käyttöön muissakin leipomuksissa; ihanan täyteläinen ja helppo!

  • 27.05.2012

    annemi

    Mokkapalat tällä reseptillä onnistuivat erinomaisesti! pidin taikinaa meidän supertehokkaassa uunissa 13 minuuttia ja niistä tuli täydellisiä :)

    Mokkapalat ja tämä resepti ilmestyvät blogiini ensi viikon aikana :)

  • 06.12.2012

    Vierailija

    Ihana ohje!
    Pohja onnistui hyvin ja kuorrute.
    Kirjoitettiin oikein muistiin ja laitettiin kaapinoveen, että ei häviäisi.. :))

  • 06.12.2012

    Vierailija

    Ihana ohje!
    Pohja onnistui hyvin ja kuorrute.
    Kirjoitettiin oikein muistiin ja laitettiin kaapinoveen, että ei häviäisi.. :))

  • 06.12.2012

    Vierailija

    Ihana ohje!
    Pohja onnistui hyvin ja kuorrute.
    Kirjoitettiin oikein muistiin ja laitettiin kaapinoveen, että ei häviäisi.. :))

  • 03.03.2013

    Vierailija

    Ihan surkeita tuli tääläkin. Pohja ihan vetelää, vaikka pidin uunissa melkein 30min! Ei kohonnut pätkääkään. Kuorrute oli hyvää, kaduttaa, että kaadoin sen pohjavellin päälle... Olisi voinut syödä sen ilman pohjaa. Yöks...

  • 09.03.2013

    Vierailija

    Tuleeko tästä ohjeesta oikeasti kuohkea pohja? Itse olen aina ensin vaahdottanut kananmunat ja sokerin ja vasta sen jälkeen lisännyt muut aineet. Koskaan aikaisemmin en ole törmännyt moiseen ohjeeseen jossa käsketään viimeiseksi lisäämään kananmunat ja vielä puuhaarukalla.

  • 11.03.2013

    Vierailija

    Tämä oli hyvä ohje. Mutta mäkin paistoin kiertoilmauunissa 150 asteessa 25-30 minuuttia.

    Ja pohja on kyllä hyvä. Tulee ihan kuohkeaa, vaikka munia ja sokeria ei vaahdota.

    Pohjaan, kuin pohjaan saa aina lisämakua , kun laittaa osan nesteen tilalle vaahtoutuvaa vaniljakastiketta. Nam nam nam. Näin mä olen tehnyt, että ainakin puolet vahtoutuvaa vaniljaa.

  • 16.03.2013

    Vierailija

    Aivan mahtavia tuli, koskaan enää muulla ohjeella teekään. Ilmeisesti porukalla tehottomia uuneja kun ei kypsää tule. Ei onneksi ollut samaa ongelmaa. Ihanan kuohkeita ja kosteita mokkapaloja eikä mitään kuivaa puppua. Olen kovasti ihastunut näihin ohjeisiin joissa ei tehdä sitä perinteistä sokeri-muna vaahtoa joka helposti lässähtää ja tulee kuivaa. Suosittelen kokeilemaan kinuskikissan sivuilta porkkanakakkua jossa ei myöskään käytetä sokeri-munavaahtoa. Kakusta tulee täyttä tavaraa ja ah niin hyvää!

  • 06.05.2013

    Vierailija

    Aina olen aiemmin onnistunut jotenkin mokkapalani mokaamaan, mutta tällä ohjeella tuli kyllä maailman parhaat mokkapalat! Ja itselläni tuo pohja onnistui täydellisesti vaikka sekoitin munatkin vain metallilusikalla taikinan joukkoon. Minun uunini kypsensi taikinan juuri ohjeissa mainituilla asteilla ja ajalla täydelliseksi. :)

  • 28.05.2013

    a84

    Mielestäni tällä ohjeella tulee todella hyvät ja maistuvat mokkapalat! Monet kerrat olen tehnyt, eikä ole vielä kertaakaan epäonnistuneet :) Pohja on ihanan mehevä ja kaakaoinen, mistä itse pidän. Kiitos siis ohjeesta, on myös minun vakio-ohjeeni, kun haluan jotain hyvää :)

  • 05.07.2013

    Vierailija

    Kiitokset loistavasta ohjeesta! Yökukkujana tulee monesti leivottua muiden nukkuessa, joten mahtava löytää myös tälle herkulle ohje, joka ei vaadi vatkaimen käyttöä. Pohja oli hieman pidempään ehkä uunissa, mutta harvoinpa noihin paistoaikoihin voi sokeasti muutenkaan luottaa, sitten kun näyttää hyvältä niin uunista pois. Tosi hyvä ja herkullinen pohjan ohje!

  • 08.07.2013

    eeppa

    Ihanan mokkainen mokkapala, kerrankin kunnon kahvin maku!

    Tein puolikkaan taikinan ja hyvin onnistui. Uunissa pohja oli pikkuisen pidempään, kuin ohjeessa sanottiin ja kuorrutteeseen laitoin hitusen enemmän kaakaojauhetta. Vaan hyvää oli. Pitää laittaa ohje muistiin.

  • 24.07.2013

    Vierailija

    Olen tehnyt tällä ohjeella jo kolme kertaa, ja joka kerta on tullut hyvää! Pohja on mielestäni kuohkea, eikä paistoaikojen kanssa ole ollut ongelmia. Olen käyttänyt ohjeen mukaiseen annokseen n. 42 x 35 cm kokoista vuokaa.

    Sellainen vinkki vielä, että malttakaa tosiaan odottaa että pohja on jäähtynyt, ennen kuin levitätte kuorrutteen! Itse olin viimeisellä kerralla hätäinen, ja niinhän siinä kävi, että kuorrute imeytyi kuumaan torttupohjaan, eikä lopputuloskaan ollut ihan saman makuinen kuin mitä pitäisi.

  • 06.08.2013

    Vierailija

    Tuli todella hyviä vaikka tuli vahingossa laitettua kananmunat ja voiseos taikinaan väärässä järjestyksessä :D

  • 21.08.2013

    Vierailija

    Apua! En ole ikinä tehnyt enkä syönyt näin hyviä ja meheviä mokkapaloja!
    Suurkiitos ohjeesta!!!

  • 25.10.2013

    Vierailija

    Tein ohjeen mukaan ja näistä tuli aivan täydellisiä! Pohja oli mehevän pehmeä ja täyte herkullinen! Koristeeksi tein "marmoroinnin" tomusokerista ja kahvista tehdyllä tahnalla normitäytteen päälle. Kiitos ihanasta reseptistä!

  • 30.10.2013

    suklaapulla

    Kuullostaa ja näyttää hyvältä! Pakko testata!

  • 11.11.2013

    Vierailija

    Samaa mieltä, tästä tulee kestosuosikki!

  • 20.11.2013

    suklaatitiina

    aivan ihania! tämä ohje oli täydellinen!!

  • 04.01.2014

    Vierailija

    Tämä oli hyvä ohje tulee minunki kestosuosikki !

  • 09.01.2014

    Vierailija

    tosi hyvä ja helppo resepti! teen tällä ohjeella jo toista vai kolmatta kertaa ja lopputulos ainakin näyttää hyvältä.. nam.

  • 25.01.2014

    Vierailija

    Todellakin paras mokkapalojen ohje.Ei kannata antaa alun parin epäonnistuneen leipurin kommentin pelästyttää, vaan kokeilla itse. =)

  • 05.02.2014

    Vierailija

    Pohja onnistui täydellisesti. Puolitin ohjeen ja aitoin taikinan pieneen vuokaan. Uuniaika oli noin 13min ja se oli juuri sopiva aika. Pohjasta tuli todella kuohkea vaikka ei tarvinnut vatkailla munia ja sokeria erikseen. Tämä on siis todella helppo ja vaivaton ohje!! Päälliseen laittaisin seuraavaksi enemmän kahvia ja vaikka sitten vähemmän voita. Minun päällisestä tuli ehkä himpun liian makea.

  • 19.03.2014

    Vierailija

    Tuli todella hyviä. Korvasin jauhot samassa suhteessa gluteenittomien jauhtojen kanssa ja hyvää tuli. Suosittelen!

  • 10.04.2014

    Anonymous

    Oikein hyviä tuli!! Ja niin helppo resepti ja hyvin kypsyi pohja! Korvasin pohjassa olevan kahvin maidolla kun ajattelin että maistuu ehkä lapsille paremmin, enkä itsekään ole niin kahvin ystävä :)

  • 27.05.2014

    Anonymous

    tg-j

  • 13.06.2014

    Anonymous

    Tuleeko tomusokeria todellakin 6 DL ?

Kommentoi

Lisää suosikiksi

Tulosta