Kokeile ruokakassipalvelua nyt -20 € Raaka-aineet ja reseptit kotiovelle alk. 42 € Käytä etu
Mokkapalat

Resepti: Maku 01/2010

Mokkapalat

Resepti: Maku 01/2010

Mokkapalat

Parhaat mokkapalat ikinä! Varma hitti myyjäisiin ja kahvin kanssa tarjottaviksi. Tällä ohjeella onnistut, suosittelemme!

ARVIOI
4.1

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Ainekset

30 palaa

Kuorrutus

Koristeluun

Maku.fi:n reseptit löydät myös Makuviikon ruokakassista. Tilaa raaka-aineet ja reseptit suoraan kotiovellesi. Kokeile palvelua nyt - saat 20 € edun! Kokkailet kahdelle 4:n päivän ajan alk. 42 € hintaan. Tutustu ja tilaa >>

Tee näin 50 min

50 min
{
AKTIIVINEN
20 min
PASSIIVINEN
30 min
  • Valmista kaikkien aikojen parhaat mokkapalat näin:

    Aloita mokkapalojen valmistus kahvin keittämisellä. Mokkapaloihin sopii vahvahko kahvi.

    Mittaa kattilaan rasva ja kahvi. Kiehauta ja anna jäähtyä kädenlämpöiseksi.

    Mittaa kuivat aineet kulhoon. Sekoita joukkoon rasvaseos.

    Vatkaa puuhaarukalla munat taikinaan.

    Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille ja paista 200 asteessa noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä.

    Valmista kuorrute. Kiehauta kattilassa rasva ja kahvi. Yhdistä tomusokeri ja kaakaojauhe keskenään. Siivilöi seos kattilaan ja sekoita kuorrute tasaiseksi. Lisää tarvittaessa tomusokeria saadaksesi sopivan paksun, mutta notkean kuorrutteen.

    Levitä kuorrute jäähtyneen mokkapalalevyn päälle. Koristele mokkapalat strösseleillä, suklaarouheella tai karkeilla.

    Leikkaa mokkapalalevy kaistaleiksi ja edelleen vinosti viipaleiksi tai neliöiksi.  

VINKKI

Voit pakastaa mokkapalat ennen kuorruttamista.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Kokeilitko reseptiä?

Tekisitkö uudestaan?
Mitä pidit?
ARVIOI:
  • Onnistuin
  • Helppo
  • Hurmasin vieraat
  • Opin uutta
  • Ei maistunut
  • Kaikki meni

Ravintosisältö

pala
100 g
  • energiaa
    319 kcal
  • hiilihydraattia
    47.1 g
  • rasvaa
    12.9 g
  • proteiinia
    3.3 g
  • kuitua
    1.3 g
  • suolaa
    0.4 g
Huomioithan että ravintosisällöt ovat suuntaa antavia. Tarkista käyttämiesi elintarvikkeiden ainesosat pakkauksesta tai tuotteen myyjältä ruoka-aineallergioiden ja erityisruokavalioiden varalta.

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Kommentit (93)

78% Tekisi uudestaan
  • Onnistuin151
  • Helppo109
  • Hurmasin vieraat81
  • Opin uutta44
  • Ei maistunut25
  • Kaikki meni94
JÄRJESTÄ:
Uusimmat
Vanhimmat
  • Uudenlainen ohje, pohja oli kyllä erilainen kuin aiemmin olen tehnyt. Koostumus oli uunista tullessa kiva, mehevä, mutta laitoin ihan normaalikokoiselle pellille joten aika ohuthan tästä tuli, joskin muuten hyvä, pelti oli ehkä vähän liian iso....mutta lämpimänä ainakin vielä pohja mielestäni vähän mauton, vaikka juuri päinvastoin ohjeen perusteella odotin?! Muuten oikein jees, mutta en käsitä miten pohja tosiaan jäi mauttomaksi, vaikka kaikki tein ohjeen mukaan. Tosin voi olla, että jäähtyneenä vasta maut asettuu kohdilleen. Silti kivaa vaihtelua ja teen varmasti uudelleenki .

    • En ole ikinä epäonnistunut leipomisessa näin paljon kuin tämän reseptin kanssa! Pohja ei noussut lainkaan, oli tiivis, mauton ja munanmakuinen. Tein ohjeen mukaan. Pohja roskikseen jaa uusiksi. Sama juttu, nyt vielä munamaisempi. Syynä pakko olla se, että munat lisätään viimeiseksi. Pitäisi kyllä vaahdottaa sokeri ja munat, sitten lisätä kuivat aineet ja lopuksi margariini ja kahvi. Kolmatta kertaa en enää tehnyt, koska ainekset loppuivat. Kiva, kun huomenna tarjolla ei-oota. :(

      • Ei maistunut
      • 19.09.2016

        Vierailija

        Paljon on vuosien varrella mokkapaloja leivottu, ehdottomasti maukkain ja helpoin resepti.

        • Onnistuin
        • 11.09.2016

          Vierailija

          Kokeilin ensimmäistä kertaa ja paras mokkapala resepti!

          • Onnistuin
          Lisää kommentteja (89)

          Kommentoi

          Haluaisitko maustaa kommenttiasi kuvalla? tai rekisteröidy Omaan Makuun.

          Lisää aiheesta: Leivonta

          Lisää suosikiksi

          Tulosta