KATSOMASI RESEPTIT
Minttusuklaa-ruusukakku

Resepti: Kaneli ja Sokeri 01/2016

Minttusuklaa-ruusukakku

Resepti: Kaneli ja Sokeri 01/2016

Minttusuklaa-ruusukakku

Ihana minttusuklaakakku on syötävän söpö! Suklaapohjat täytetään Pätkis-vaahdolla ja näyttävä ruusukoristelu värjätään trendikkäästi mintunvihreäksi. 

ARVIOI
4.7

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Tee näin 6 t 15 min

6 t 15 min
{
AKTIIVINEN
1 t 30 min
PASSIIVINEN
4 t 45 min
  • Valmista minttusuklaa-ruusukakku näin:

    Voitele kakkuvuoka (Ø noin 22 cm) ja leikkaa pohjalle pohjan kokoinen pala leivinpaperia. Korppujauhota vuoan reunat.

    Sulata voi.

    Yhdistä jauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe ja vaniljasokeri.

    Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Vaahto on valmista, kun vatkaimesta pudotettu kuvio pysyy selvästi näkyvissä vaahdon pinnalla.

    Lisää kuivat aineet vaahtoon siivilän läpi vuorotellen voisulan kanssa, nuolijalla varovasti käännellen.

    Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta. Paista 175-asteisen uunin alatasolla noin 45 minuuttia, kunnes testitikkuun ei tartu taikinaa. Kumoa kakku ritilälle jäähtymään.

    Leikkaa täysin jäähtynyt kakkupohja terävällä veitsellä kolmeen osaan. Aseta yksi kakkulevy tarjoilulautaselle. (Jätä vuoan pohjaa vasten ollut sileäpintainen kakkulevy päällimmäiseksi.)

    Sulata suklaakarkit tasaiseksi tahnaksi mikrossa muutaman sekunnin pätkissä, välillä sekoittaen.Vatkaa täytteen kasvirasvasekoite kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon tuorejuusto ja suklaasula.

    Kostuta ensimmäinen kakkulevy maidolla ja päälle puolet täytteestä.

    Nosta seuraava kakkulevy paikalleen, kostuta ja täytä samoin.  Kostuta myös päällimmäinen kakkulevy.

    Anna kakun vetäytyä jääkaapissa kuvun alla vähintään kaksi tuntia. tai seuraavaan päivään.

    Vatkaa kuorrutteen kasvirasvasekoite kuohkeaksi vaahdoksi ja mausta tomusokerilla.

    Värjää kuorrute mintunvihreäksi  elintarvikeväreillä. (Voit käyttää jauhemaista tai geelimäistä elintarvikeväriä.) Siirrä vaahto pursotinpussiin, jossa on suljetun mallinen tähtitylla.

    Pursota hieman kuorrutetta kakun pinnalle ja levitä se veitsellä ohueksi tarttumapinnaksi pursotukselle. Kakku saa vielä tässä vaiheessa kuultaa kuorrutteen alta.

    Pursota spiraalikuvioita ruusuiksi kakun reunoille ja päälle. Pursota pieniä ruusukkeita suurempien ruusujen väleihin jääneisiin koloihin.

     

VINKKI

Ruusupursotus onnistuu millä tahansa tähtityllalla. Kokeile erilaisia vaihtoehtoja.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Kokeilitko reseptiä?

Tekisitkö uudestaan?
Mitä pidit?
ARVIOI:
  • Onnistuin
  • Helppo
  • Hurmasin vieraat
  • Opin uutta
  • Ei maistunut
  • Kaikki meni

Ravintosisältö

pala
100 g
  • energiaa
    285 kcal
  • hiilihydraattia
    28.9 g
  • rasvaa
    16.1 g
  • proteiinia
    5.7 g
  • kuitua
    1.1 g
  • suolaa
    0.6 g
Huomioithan että ravintosisällöt ovat suuntaa antavia. Tarkista käyttämiesi elintarvikkeiden ainesosat pakkauksesta tai tuotteen myyjältä ruoka-aineallergioiden ja erityisruokavalioiden varalta.

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Kommentit (5)

100% Tekisi uudestaan
  • Onnistuin2
  • Helppo2
  • Hurmasin vieraat2
  • Opin uutta2
  • Kaikki meni2
JÄRJESTÄ:
Uusimmat
Vanhimmat
  • Hei, haluaisin tehdä tämän kakun gluteenittomana. Onnistuuko se yksinkertaisesti vaihtamalla vehnäjauhot perunajauhoihin ilman että kakun kuohkeus kärsii? Vai onko varmempaa tehdä kakkupohja hyväksi todetun gluteenittoman kakkupohjareseptin mukaan?

    • 19.09.2016

      Vierailija

      Voiko tän kuorutuksen tehdä ihan vaan valkkoisena ettei lisää mitään väriä?

    • 07.09.2016

      Minttusuklaa

      Siis Flora Vispillä ei ole kyllä mitään tekemistä vispikerman kanssa. Itse käyttäisin kyllä ihan oikeaa vispikermaa enkä mitään lisäainelitkua. Skippaan ihan periaatteesta kaikki reseptit, joissa käytetään margariineja ja näitä lisäainekermakkeita.

      • Heippa! Kakkutaiteilija Emma tekee kuorrutukset Flora Vispistä, koska sillä saa saa valkoisen ja pysyvän kuorrutuksen, jonka värjääminen onnistuu hyvin. Pursotuksissa kuohukerma ei ole paras, koska se juoksettuu helposti ja on väriltään kellertävää. Täytteessä voit hyvin korvata vispin kuohukermalla.

    Lisää kommentteja (1)

    Kommentoi

    Haluaisitko maustaa kommenttiasi kuvalla? tai rekisteröidy Omaan Makuun.

    Lisää aiheesta: Täytekakku

    Lisää suosikiksi

    Tulosta