KATSOMASI RESEPTIT
Mehevät pinjansiemenkeksit

Resepti: Baking Instinct

Mehevät pin­jan­sie­men­kek­sit

Resepti: Baking Instinct

Mehevät pin­jan­sie­men­kek­sit

Elegantit pinjansiemenkeksit sopivat kevään juhlapöytiin. Mantelimassa mehevöittää keksitaikinan ja makuaineeksi lisätään tilkka espressoa sekä appelsiininkuorta. Helppotekoinen taikina valmistuu nopeasti. Juhlava ulkonäkö syntyy kierittelemällä taikinapallot munanvalkuaisessa ja pinjansiemenissä. Kuva: Reetta Pasanen

ARVIOI

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Tee näin 2 t

2 t
{
AKTIIVINEN
30 min
PASSIIVINEN
1 t 30 min
  • Taikina

    Sekoita sähkövatkaimella kulhossa pehmeä voi ja huoneenlämpöinen mantelimassa.

    Lisää jauhot, tomusokeri, jäähtynyt kahvi ja sitruskuoriraaste. Sekoita taikina käsin nopeasti tasaiseksi mutta älä vaivaa.

    Muotoile taikina jauhotetulla alustalla tangoksi ja kääri se leivinpaperiin. Siirrä jääkaappiin tunniksi.

    Kekseiksi leipominen

    Jaa taikinatanko 30 palaan. Pyörittele palat jauhotetuin käsin palloiksi.

    Erottele kananmunanvalkuainen kulhoon. Mittaa pinjansiemenet toiseen kulhoon.

    Pyörittele taikinapallot ensin valkuaisessa ja sitten kauttaaltaan pinjansiemenissä.

    Nosta taikinapallot leivinpaperoidulle uunipellille.

    Paista keksejä 175-asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia tai kunnes ne saavat kauniin värin. Jäähdytä ritilällä.

VINKKI

Pinjansiementen on oltava tuoreita, sillä avatuissa pusseissa ne härskiintyvät herkästi. Tarkista avaamattomistakin pusseista otettujen siementen maku ja laatu aina ensin maistamalla.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Kokeilitko reseptiä?

Tekisitkö uudestaan?
Mitä pidit?
ARVIOI:
  • Onnistuin
  • Helppo
  • Hurmasin vieraat
  • Opin uutta
  • Ei maistunut
  • Kaikki meni

Ravintosisältö

kappale
100 g
  • energiaa
    504 kcal
  • hiilihydraattia
    45.4 g
  • rasvaa
    33.2 g
  • proteiinia
    7.8 g
  • kuitua
    3.2 g
  • suolaa
    0.4 g
Huomioithan että ravintosisällöt ovat suuntaa antavia. Tarkista käyttämiesi elintarvikkeiden ainesosat pakkauksesta tai tuotteen myyjältä ruoka-aineallergioiden ja erityisruokavalioiden varalta.

Lisää suosikiksi

Tulosta 

    Kommentoi

    Haluaisitko maustaa kommenttiasi kuvalla? tai rekisteröidy Omaan Makuun.

    Lisää suosikiksi

    Tulosta