KATSOMASI RESEPTIT
Mehevä raparperipiirakka

Resepti: Maku 02/2011

Mehevä ra­par­pe­ri­pii­rak­ka

Resepti: Maku 02/2011

Mehevä ra­par­pe­ri­pii­rak­ka

Mehevä raparperipiirakka on yksi Maku.fi:n suosituimmista kesäleivonnaisista. Katso myös VIDEO, miten helposti syntyy pellillinen herkullisen mehevää raparperipiirakkaa. Suosittelemme!

ARVIOI
4.2

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Ainekset

20 palaa

Muruseos

Pohjataikina

Täyte

Tee näin 1 t 25 min

1 t 25 min
{
AKTIIVINEN
40 min
PASSIIVINEN
45 min
  • Katso reseptiin liittyvä video! →
  • Leivo mehevä raparperipiirakka näin:

    Sulata voi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää voisula. Nypi murumaiseksi.

    Siirrä muruseoksesta 1/4 toiseen kulhoon.

    Lisää loppuun muruseokseen piimä ja muna. Sekoita taikinaksi. Taikinaan jäävistä paakuista ei tarvitse huolestua - ne häviävät paistamisen aikana.

    Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipannulle (35 x 42 cm).

    Ripottele pohjataikinan päälle raparperit.

    Sekoita loput täytteen ainekset keskenään. Kaada seos raparperinpalojen päälle.

    Ripottele pinnalle loppu muruseos.

    Paista mehevää raparperipiirakkaa 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Kokeilitko reseptiä?

Tekisitkö uudestaan?
Mitä pidit?
ARVIOI:
  • Onnistuin
  • Helppo
  • Hurmasin vieraat
  • Opin uutta
  • Ei maistunut
  • Kaikki meni

Ravintosisältö

pala
100 g
  • energiaa
    237 kcal
  • hiilihydraattia
    32.6 g
  • rasvaa
    9.5 g
  • proteiinia
    4.4 g
  • kuitua
    1 g
  • suolaa
    0.4 g
Huomioithan että ravintosisällöt ovat suuntaa antavia. Tarkista käyttämiesi elintarvikkeiden ainesosat pakkauksesta tai tuotteen myyjältä ruoka-aineallergioiden ja erityisruokavalioiden varalta.

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Avainsanat:

Leivonta


Laatinut:

Kuva:

Timo Villanen

Kommentit (102)

91% Tekisi uudestaan
  • Onnistuin241
  • Helppo162
  • Hurmasin vieraat157
  • Opin uutta49
  • Ei maistunut33
  • Kaikki meni144
JÄRJESTÄ:
Uusimmat
Vanhimmat
  • Piirakka onnistui jopa minulta, eli uskallan sanoa reseptin olleen simppeli. Tosi hyvää tuli, antaa vain olla uunissa koko tuon 45min niin ei vahingossakaan jää raa'aksi :)!

    • Onnistuin
    • 19.07.2015

      sadepäivän leipoja :)

      Kokeilin reseptiä aikamoisilla muutoksilla. ;) Nimittäin tavoitteena oli tehdä vähän "terveellisempi" piirakka. Korvasin vehnäjauhot sämpyläjauhoilla ja kaurahiutaleilla - vähensin sokerin määrää (kun tästä olikin paljon jo kommentteja, että näin voi tehdä). Kotoa ei lisäksi löytynyt kermaviiliä eikä piimää, joten korvasin nämä maustamattomalla jogurtilla. Juuri meni piirakka uuniin, saa nähdä millaista tästä tulee.. nim. ei pitkään aikaa leiponut mitään, mutta nyt sadepäivän puuhailuja! :)

      • 17.07.2015

        Vierailija

        Ihan hyvä. Erillinen. Itse ropsautin kanelia raparperipalojen päälle :)

        • Helppo
        • 17.07.2015

          Vierailija

          Aivan paras resepti koskaan. Tosin äitini näytti minulle täsmälleen saman reseptin, jonka hän on saanut ystävättäreltään jo 15 vuotta sitten.

          Lisää kommentteja (98)

          Kommentoi

          Haluaisitko maustaa kommenttiasi kuvalla? tai rekisteröidy Omaan Makuun.

          Lisää aiheesta: Leivonta

          Lisää suosikiksi

          Tulosta