Mehevä raparperipiirakka

Resepti: Maku 02/2011

Mehevä ra­par­pe­ri­pii­rak­ka

Resepti: Maku 02/2011

Mehevä ra­par­pe­ri­pii­rak­ka

Lisää suosikiksi

Tulosta

Tee näin 1 t 25 min

1 t 25 min
{
AKTIIVINEN
40 min
PASSIIVINEN
45 min
  • Pellillinen mehevää raparperipiirakkaa syntyy helposti tällä ohjeella. Lukijoiden suosikkiohje vuodesta toiseen! Sulata voi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää voisula. Nypi murumaiseksi. Siirrä muruseoksesta 1/4 toiseen kulhoon. Lisää loppuun muruseokseen piimä ja muna. Sekoita taikinaksi. Levitä taikina leivinpaperilla peitellylle uunipannulle (35 x 42 cm). Ripottele pohjataikinan päälle raparperit. Sekoita loput täytteen ainekset keskenään. Kaada seos raparperinpalojen päälle. Ripottele pinnalle loppu muruseos. Paista mehevää raparperipiirakkaa 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.

JUTTU JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN

Kokeilitko reseptiä?

Tekisitkö uudestaan?
Mitä pidit?
  • Onnistuin
  • Helppo
  • Hurmasin vieraat
  • Opin uutta
  • Ei maistunut
  • Kaikki meni

Ravintosisältö

annos
100 g
  • energiaa
    315 kcal
  • hiilihydraattia
    43.4 g
  • rasvaa
    12.6 g
  • proteiinia
    5.9 g
  • kuitua
    1.3 g
  • suolaa
    0.8 g
Huomioithan että ravintosisällöt ovat suuntaa antavia. Tarkista käyttämiesi elintarvikkeiden ainesosat pakkauksesta tai tuotteen myyjältä ruoka-aineallergioiden ja erityisruokavalioiden varalta.

Lisää suosikiksi

Tulosta

Laatinut:

Kuva:

Timo Villanen

Kommentit (24)

93% Tekisi uudestaan
  • Onnistuin10
  • Helppo7
  • Hurmasin vieraat10
  • Opin uutta2
  • Ei maistunut1
  • Kaikki meni8
  • 23.05.2011

    Mannis

    Todella mehevä. Vei kielen mennessään, niin lämpimänä maidon kanssa kuin jäähtyneenä kahvin kanssa. Pakko oli nappasta ohi kulkiessaan aina pieni palanen. Tähän tuli himo!

  • 14.06.2012

    Vierailija

    Niin tämähän on hyvin lähellä sitä Maisemakahvilan raparperipiirakkaa, oikeastaan ihan sama ohje, joten sen olisi voinut mainita, kun se kuitenkin tunnettu piirakka on.

  • 15.06.2012

    Vierailija

    Ihan klassikko-ohjehan tämä on, tuskin minkään kahvilan oma. kuka voi sanoa mistä kahvila on ohjeensa ottanut? Hyvää tämä joka tapauksessa on ja tekemisen väärti.

  • 27.05.2013

    Vierailija

    Korvasin kermaviilin mascarponella ja tulipa melkein entistä parempaa...

  • 01.06.2013

    uwyhdh

    Näyttää todella hyvältä, pitäisi tehdä!

  • 01.07.2013

    Vierailija

    hei, tuleeko tästä pellillinen piirakkaa vai minkä kokoinen?

  • 03.07.2013

    Vierailija

    Joo, pellillisen saa tällä ohjeella.

  • 18.07.2013

    Vierailija

    Meillä tätä teki 7-vuotias poika ja onnistui täydellisesti. Eli ohje on helppo ja maukas. Suosittelen lämpimästi.

  • 03.05.2014

    Outoja

    En kyl tykännyt kauheest mut en kyl ikinä tykkää omist herkuistani mut perheelle uppos mainiosti

  • 18.05.2014

    pohja

    Tuleeko pohjaan oikeasti vain piimää ja munaa?

  • 21.05.2014

    Emmiina

    Luet ohjeen niin huomaat, että piimä ja muna sekoitetaan osaan murutaikinaa. :)

  • 06.06.2014

    Anonymous

    tosi hyvä ohje!!

  • 09.06.2014

    zari

    Sopiiko margariini korvaamaan voin?

  • 11.06.2014

    Anonymous

    Tätä voi suositella! Todella hyvää!

  • 14.06.2014

    Sarimar

    Todella maukasta ja mehevää. En ole mikään innokas leipuri mutta tämä oli helppo ja mukava toteuttaa.

  • 18.06.2014

    raparperitar

    zari

    Itse korvaan aina voin margariinilla tätä piirakkaa tehdessä. Ja tulee vain entistä parempaa ja mehevämpää mielestäni :)

  • 18.06.2014

    Eläkemuori

    Jo toinen piirakka viikon aikana! Mikä maku ja mehevyys! Vaikka kelit on kurjat, raparperi rehottaa ja piirakkaa pukkaa. Eipä ole vielä tarvinnut biojätteeseen tunkea, vaan kaikki katoaa vieraiden suihin. Suosittelen!

  • 18.06.2014

    Eläkemuori

    Jo toinen piirakka viikon aikana! Mikä maku ja mehevyys! Vaikka kelit on kurjat, raparperi rehottaa ja piirakkaa pukkaa. Eipä ole vielä tarvinnut biojätteeseen tunkea, vaan kaikki katoaa vieraiden suihin. Suosittelen!

  • 07.07.2014

    rabarber

    Tästä on helppo tehdä gluteeniton ja maidoton käyttämällä soijajogurttia ja gluteenitonta jauhoseosta. Itse teen aina kaikki mössöt sekaisin, ei mitään ripellystä pinnalle. Kauniimpi!

  • 11.07.2014

    Anonymous

    Noin 40 vuotta sitten tein puolukkapiirakkaa samalla ohjeella. Olen iloinen että löysin ohjeen uudelleen. Raparperipiirakka uunissa.

  • 11.07.2014

    Anonymous

    Onkohan mahdollista käyttää jotain muuta piimän sijasta?

  • 08.08.2014

    Anonymous

    Tosi mehevä ja hyvä!

    • Hurmasin vieraat
  • 09.08.2014

    Anonymous

    Hyvää

    • Helppo
    • Onnistuin
    • Hurmasin vieraat
    • Opin uutta
    • Kaikki meni
  • 22.08.2014

    Anonymous

    Tuunattu superherkku tuli kun rahkan sijaan laitettiin maustamatonta tuorejuustoa ja korvattiin piimä kermaviilillä. Täytteeseen raparperin mukaan vähän hillosokerissa keitettyjä kirsikoita kanelin kera. Vieraat julistivat kesän parhaaksi piirakaksi!

    • Hurmasin vieraat
    • Onnistuin

Kommentoi

Lisää suosikiksi

Tulosta