KATSOMASI RESEPTIT
Mehevä parsapiirakka

Resepti: Maku 02/2012

Mehevä parsapiirakka

Resepti: Maku 02/2012

Mehevä parsapiirakka

Juhlien keväisin peltipiirakka syntyy parsasta. Mehevä parsapiirakka saa makua purjosta sekä kermajuustosta. Tämä ihana piirakka valmistuu kätevästi ja leikkaantuu sieviksi annospaloiksi, kokeile sinäkin!

ARVIOI
4.2

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Ainekset

60 palaa

Täyte

Tee näin 1 t 10 min

1 t 10 min
{
AKTIIVINEN
40 min
PASSIIVINEN
30 min
  • Sulata voi ja anna jäähtyä. Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa. Lisää rasva ja vesi. Sekoita nopeasti tasaiseksi. Taputtele taikina jauhotetuin käsin leivinpaperin päälle uunipannun (30 x 35 cm) kokoiseksi levyksi.

    Kuori parsat kuorimaveitsellä ja leikkaa pois pari senttiä parsojen tyvestä.

    Keitä parsoja suolalla maustetussa vedessä paistokasarissa noin minuutti.

    Valuta parsat ja anna jäähtyä.

    Raasta juusto hienoksi raasteeksi. Halkaise, huuhtele ja hienonna purjo. Hienonna persilja. Vatkaa munien rakenne rikki isossa kulhossa. Lisää kermaviili, mausteet, purjo ja persilja.

    Ripottele puolet juustoraasteesta piiraspohjalle. Levitä päälle kermaviili-purjoseos. Asettele päälle parsat vierekkäin tasaisin välein. Ripottele pinnalle loppu juustoraaste ja halutessasi pinjansiemeniä.

    Paista mehevää parsapiirakkaa 200-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla n. 30 minuuttia.

    * Tee parsapiiras valmiiksi juhlia edeltävänä päivänä ja säilytä peitettynä jääkaapissa. Kylmä parsapiiras on helppo leikata tasaisiksi pieniksi paloiksi ja nostaa tarjolle.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Kokeilitko reseptiä?

Tekisitkö uudestaan?
Mitä pidit?
ARVIOI:
  • Onnistuin
  • Helppo
  • Hurmasin vieraat
  • Opin uutta
  • Ei maistunut
  • Kaikki meni

Ravintosisältö

pala
100 g
  • energiaa
    154 kcal
  • hiilihydraattia
    6.7 g
  • rasvaa
    11.8 g
  • proteiinia
    5.4 g
  • kuitua
    1.7 g
  • suolaa
    0.8 g
Huomioithan että ravintosisällöt ovat suuntaa antavia. Tarkista käyttämiesi elintarvikkeiden ainesosat pakkauksesta tai tuotteen myyjältä ruoka-aineallergioiden ja erityisruokavalioiden varalta.

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Kommentit (3)

100% Tekisi uudestaan
  • Onnistuin4
  • Helppo1
  • Hurmasin vieraat4
  • Opin uutta1
  • Ei maistunut1
  • Kaikki meni1
JÄRJESTÄ:
Uusimmat
Vanhimmat
  • 09.06.2015

    Eija Lahtinen

    Tämä piirakka on aina ollut menestys. Helppo ja ruokaisa. Kaunis myös. Ruohosipuli sopii myös lisämausteeksi.

    • 26.05.2015

      Mallo

      Ohjeessa mainitaan persilja mutta aineosissa ei. Kuinkahan paljon suunnilleen sitä tulee?

      • 20.05.2015

        satunnainen leipuri

        Perunahiutaleita ei löytynyt kaupasta?? Käytin valmismuusijauhetta. Persiljan korvasin lipstikalla ja basilikalla. Hyvältä näyttää ja tuoksuu uunissa ☺Aion pakastaa piiraat juhlaa odottamaan ja siksi tein taikinasta 2 piirasta alumiinivuokiin.

        Kommentoi

        Haluaisitko maustaa kommenttiasi kuvalla? tai rekisteröidy Omaan Makuun.

        Lisää aiheesta: Yli­op­pi­las­juh­lat

        Lisää suosikiksi

        Tulosta