Mehevä parsapiirakka

Resepti: Maku 02/2012

Mehevä parsapiirakka

Resepti: Maku 02/2012

Mehevä parsapiirakka

Lisää suosikiksi

Tulosta

Tee näin 1 t 10 min

1 t 10 min
{
AKTIIVINEN
40 min
PASSIIVINEN
30 min
  • Sulata voi ja anna jäähtyä. Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa. Lisää rasva ja vesi. Sekoita nopeasti tasaiseksi. Taputtele taikina jauhotetuin käsin leivinpaperin päälle uunipannun (30 x 35 cm) kokoiseksi levyksi.

    Kuori parsat kuorimaveitsellä ja leikkaa pois pari senttiä parsojen tyvestä.

    Keitä parsoja suolalla maustetussa vedessä paistokasarissa noin minuutti.

    Valuta parsat ja anna jäähtyä.

    Raasta juusto hienoksi raasteeksi. Halkaise, huuhtele ja hienonna purjo. Hienonna persilja. Vatkaa munien rakenne rikki isossa kulhossa. Lisää kermaviili, mausteet, purjo ja persilja.

    Ripottele puolet juustoraasteesta piiraspohjalle. Levitä päälle kermaviili-purjoseos. Asettele päälle parsat vierekkäin tasaisin välein. Ripottele pinnalle loppu juustoraaste ja halutessasi pinjansiemeniä.

    Paista mehevää parsapiirakkaa 200-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla n. 30 minuuttia.

    * Tee parsapiiras valmiiksi juhlia edeltävänä päivänä ja säilytä peitettynä jääkaapissa. Kylmä piiras on helppo leikata tasaisiksi pieniksi paloiksi ja nostaa tarjolle.

JUTTU JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN

Kokeilitko reseptiä?

Tekisitkö uudestaan?
Mitä pidit?
  • Onnistuin
  • Helppo
  • Hurmasin vieraat
  • Opin uutta
  • Ei maistunut
  • Kaikki meni

Ravintosisältö

annos
100 g
  • energiaa
    69 kcal
  • hiilihydraattia
    3 g
  • rasvaa
    5.2 g
  • proteiinia
    2.4 g
  • kuitua
    0.7 g
  • suolaa
    0.3 g
Huomioithan että ravintosisällöt ovat suuntaa antavia. Tarkista käyttämiesi elintarvikkeiden ainesosat pakkauksesta tai tuotteen myyjältä ruoka-aineallergioiden ja erityisruokavalioiden varalta.

Lisää suosikiksi

Tulosta

Avainsanat:

noutopöytä, kasvis


Laatinut:

Kuva:

Timo Villanen

    Kommentoi

    Lisää suosikiksi

    Tulosta