KATSOMASI RESEPTIT
Mehevä ja täyteläinen kantarellirisotto
MU

Resepti: Maku 04/2004

Mehevä ja täyteläinen kan­ta­rel­li­ri­sot­to

Resepti: Maku 04/2004

Mehevä ja täyteläinen kan­ta­rel­li­ri­sot­to

ARVIOI
4.3

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Tee näin 45 min

45 min
  • Pane kantarellit kattilaan ja kuumenna liedellä, kunnes neste on haihtunut.

    Lisää rasva, purjot ja valkosipuli. Pyöräyttele seosta muutaman kerran ja lisää riisi joukkoon. Anna riisin muuttua läpikuultavaksi ja kaada valkoviini kattilaan. Mausta mustapippurilla.

    Kuumenna vesi toisessa kattilassa ja mausta kasvisliemikuutioilla. Kun valkoviini on melkein imeytynyt riisiin, lisää joukkoon pari desilitraa kuumaa kasvislientä koko ajan sekoittaen. Kun neste on taas lähes imeytynyt riisiin, lisää taas nestettä. Toista näin kunnes koko kasvisliemi on lisätty risottoon. Tarkista maku.

    Herkuttele risotto juustoraasteen kera.

    •Oikeaoppinen italialaistyyppinen risotto on mehevän kosteaa ja rakenne muistuttaa löysähköä puuroa.

VINKKI

Kantarellia ei kannata liottaa eikä ryöpätä, sillä sieni sitkistyy ja makuarvo kärsii. Kantarellit ovat parhaita tuoreena, mutta voit myös pakastaa ne tai säilöä niitä etikkaan.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Kokeilitko reseptiä?

Tekisitkö uudestaan?
Mitä pidit?
ARVIOI:
  • Onnistuin
  • Helppo
  • Hurmasin vieraat
  • Opin uutta
  • Ei maistunut
  • Kaikki meni

Ravintosisältö

annos
100 g
  • energiaa
    90 kcal
  • hiilihydraattia
    12.5 g
  • rasvaa
    2.5 g
  • proteiinia
    2.4 g
  • kuitua
    0.8 g
  • suolaa
    0.5 g
Huomioithan että ravintosisällöt ovat suuntaa antavia. Tarkista käyttämiesi elintarvikkeiden ainesosat pakkauksesta tai tuotteen myyjältä ruoka-aineallergioiden ja erityisruokavalioiden varalta.

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Avainsanat:

kasvis, munaton, Sienet


Laatinut:

Kuva:

Uzi Varon

    Kommentoi

    Haluaisitko maustaa kommenttiasi kuvalla? tai rekisteröidy Omaan Makuun.

    Lisää aiheesta: Sienet

    Lisää suosikiksi

    Tulosta