Marian mantelipallot (Palline alla mandorla)
MA
GL

Resepti: Maku 03/2005

Ma­rian man­te­li­pal­lot (Pal­li­ne al­la man­dor­la)

Resepti: Maku 03/2005

Ma­rian man­te­li­pal­lot (Pal­li­ne al­la man­dor­la)

Lisää suosikiksi

Tulosta

Ainekset

20 annosta

Koristeluun

Tee näin

40 min
{
AKTIIVINEN
25 min
PASSIIVINEN
15 min
  • Sekoita mantelijauheen joukkoon sokeri, valkuainen, hunaja ja sitruunankuori. Jos taikina ei pysy kasassa ja murtuu, lisää tilkka sitruunamehua.

    Vaivaa taikina palloksi tomusokeroidulla leivinalustalla. Muotoile tangoksi, leikkaa se 20 osaan ja pyöritä palat palloiksi. Kierittele pallot mantelilastuissa tai sokerissa ja nosta ne leivinpaperin päälle uunipellille parin sentin välein.

    Paista 175 asteessa 12–15 minuuttia. Jäähdytä mantelipalloja ritilällä ja tuprauta päälle tomusokeria ennen tarjoilua. Nauti Marian mantelipallot vahvan espresson kera.

    • Voit lisätä pari tippaa manteliaromia taikinan joukkoon.

    •Voit myös jauhaa kuoritut mantelit itse. Parhaiten se onnistuu monitoimikoneella.

    •Tuorekelmuun käärittynä keksitaikina säilyy jääkaapissa 3 päivää. Ota huoneenlämpöön hyvissä ajoin ennen jatkokäyttöä.

Ravintosisältö

annos
100 g
  • energiaa
    115 kcal
  • hiilihydraattia
    12.8 g
  • rasvaa
    5.8 g
  • proteiinia
    2.8 g
  • kuitua
    0.8 g
  • suolaa
    10.1 mg
Huomioithan että ravintosisällöt ovat suuntaa antavia. Tarkista käyttämiesi elintarvikkeiden ainesosat pakkauksesta tai tuotteen myyjältä ruoka-aineallergioiden ja erityisruokavalioiden varalta.

Lisää suosikiksi

Tulosta

Kommentit (1)

Kommentoi

Esikatselu

Lisää suosikiksi

Tulosta