KATSOMASI RESEPTIT
Marenkipesät

Resepti: Maku 03/2017

Marenkipesät

Resepti: Maku 03/2017

Marenkipesät

Klassinen sitruuna-marenkipiirakka kutistui minikokoon! Nämä valkoiset marenkipesät täytetään suloisiksi makealla curdilla ja keksinmuruilla.

ARVIOI

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Ainekset

20 kpl

Marenkipohjat

Kaurakeksimuru

Täyte

Tee näin 1 t 50 min

1 t 50 min
{
AKTIIVINEN
40 min
PASSIIVINEN
1 t 10 min
  • Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri ja jatka vatkaamista, kunnes marenki on kovaa ja kiiltävää. Lisää vatkaamisen loppuvaiheessa sitruunamehu.

    Nostele massa pursotuspussiin. Pursota leivinpaperin päälle uunipellille pieniä kiekkoja (Ø 5–6 cm) pohjiksi ja pursota niihin reunat.

    Kuivata marenkipohjia 100-asteisessa kiertoilmauunissa tai 125-asteisessa tasalämpöuunissa tunnin ajan, kunnes marengit ovat rapeita ja irtoavat hyvin leivinpaperista.

    Anna marenkien jäähtyä.

    Sulata kaurakeksin rasva kattilassa. Lisää muut aineet. Sekoita tasaiseksi. Kaada taikina leivinpaperille ja tasoita hieman. Taikina leviää uunissa. Paista keksiä uunissa 200 asteessa noin 5 minuuttia. Anna jäähtyä ja murenna keksi.

    Täytä marengit curdilla juuri ennen tarjoilua. Kaupan valmis curd on kiinteämpää kuin kotitekoinen, ja marenki säilyy pidempään rapeana.

    Viimeistele keksimuruilla.

VINKKI

Jätä tarvittaessa osasta marenkipesiä keksimurut pois, niin saat gluteenittomia tarjottavia.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Kokeilitko reseptiä?

Tekisitkö uudestaan?
Mitä pidit?
ARVIOI:
  • Onnistuin
  • Helppo
  • Hurmasin vieraat
  • Opin uutta
  • Ei maistunut
  • Kaikki meni

Ravintosisältö

kappale
100 g
  • energiaa
    252 kcal
  • hiilihydraattia
    27.4 g
  • rasvaa
    12.1 g
  • proteiinia
    8.4 g
  • kuitua
    1.7 g
  • suolaa
    0.7 g
Huomioithan että ravintosisällöt ovat suuntaa antavia. Tarkista käyttämiesi elintarvikkeiden ainesosat pakkauksesta tai tuotteen myyjältä ruoka-aineallergioiden ja erityisruokavalioiden varalta.

Lisää suosikiksi

Tulosta 

    Kommentoi

    Haluaisitko maustaa kommenttiasi kuvalla? tai rekisteröidy Omaan Makuun.

    Lisää aiheesta: Jälkiruoka

    Lisää suosikiksi

    Tulosta