KATSOMASI RESEPTIT
Mansikkatäytekakku

Resepti: Kaneli ja Sokeri 01/2016

Man­sik­ka­täy­te­kak­ku

Resepti: Kaneli ja Sokeri 01/2016

Man­sik­ka­täy­te­kak­ku

Onko mitään ihanampaa kuin mansikkakakku? Tämä sitruunaisella rahkatäytteellä raikastettu mansikkatäytekakku koristellaan runsailla kermaröyhelöillä. 

ARVIOI
5.0

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Tee näin 6 t 15 min

6 t 15 min
{
AKTIIVINEN
1 t 30 min
PASSIIVINEN
4 t 45 min
  • Valmista mansikkatäytekakku näin:

    Voitele kakkuvuoka (Ø noin 22 cm) ja leikkaa pohjalle pohjan kokoinen pala leivinpaperia. Korppujauhota vuoan reunat.

    Yhdistä jauhot ja leivinjauhe.

    Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi. Vaahto on valmista, kun vatkaimesta pudotettu kuvio pysyy selvästi näkyvissä vaahdon pinnalla.

    Lisää kuivat aineet vaahtoon siivilän läpi nuolijalla varovasti käännellen.

    Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta. Paista kakkupohjaa 175-asteisen uunin alatasolla 40–45 minuuttia, kunnes testitikkuun ei tartu taikinaa ja kakkupohja on hieman irronnut vuoan reunoista. Kumoa kakku ritilälle jäähtymään.

    Leikkaa täysin jäähtynyt kakkupohja terävällä veitsellä kolmeen osaan. Nosta yksi kakkulevy tarjoilulautaselle. (Jätä vuoan pohjaa vasten ollut sileäpintainen kakkulevy päällimmäiseksi.)

    Vatkaa täytteen kasvirasvasekoite kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon rahka, raastettu sitruunankuori, sokeri ja vaniljasokeri.

    Soseuta täytteen mansikat kevyesti haarukalla.

    Kostuta ensimmäinen kakkulevy vaniljasokerilla maustetulla maidolla. Levitä päälle puolet rahkatäytteestä ja puolet mansikkasoseesta. Nosta seuraava kakkulevy paikalleen ja täytä samoin.

    Kostuta myös päällimmäinen kakkulevy.

    Anna kakun vetäytyä jääkaapissa kuvun alla vähintään kaksi tuntia. tai seuraavaan päivään.

    Vatkaa kuorrutuksen kasvirasvasekoite kuohkeaksi vaahdoksi ja mausta tomusokerilla. Nostele vaahto pursotinpussiin, jossa on avoin tähtitylla.

    Pursota hieman kuorrutetta kakun pinnalle ja levitä se veitsellä ohueksi tarttumapinnaksi pursotukselle. Kakku saa vielä tässä vaiheessa kuultaa kuorrutteen alta.

    Pursota siksak-kuviota kakun alareunasta ylöspäin. Kun kakun reuna on valmis, pursota kakun päälle siksak-kuviota aloittaen kakun ulkoreunasta kohti keskustaa. Kavenna siksak-kuviota kohti kakun keskustaa.

    Puolita mansikat ja asettele ne huolettomaksi keoksi mansikkatäytekakulle.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Kokeilitko reseptiä?

Tekisitkö uudestaan?
Mitä pidit?
ARVIOI:
  • Onnistuin
  • Helppo
  • Hurmasin vieraat
  • Opin uutta
  • Ei maistunut
  • Kaikki meni

Ravintosisältö

pala
100 g
  • energiaa
    150 kcal
  • hiilihydraattia
    26 g
  • rasvaa
    2.6 g
  • proteiinia
    4.5 g
  • kuitua
    1.1 g
  • suolaa
    0.1 g
Huomioithan että ravintosisällöt ovat suuntaa antavia. Tarkista käyttämiesi elintarvikkeiden ainesosat pakkauksesta tai tuotteen myyjältä ruoka-aineallergioiden ja erityisruokavalioiden varalta.

Lisää suosikiksi

Tulosta 

    Kommentoi

    Haluaisitko maustaa kommenttiasi kuvalla? tai rekisteröidy Omaan Makuun.

    Lisää aiheesta: Täytekakku

    Lisää suosikiksi

    Tulosta