KATSOMASI RESEPTIT
Mansikkarullakakku
GL

Resepti: Kaneli ja Sokeri 01/2017

Man­sik­ka­rul­la­kak­ku

Resepti: Kaneli ja Sokeri 01/2017

Man­sik­ka­rul­la­kak­ku

Rullakakku kootaan kääretorttupohjista ja täytetään mansikoilla, kermavaahdolla ja itse keitetyllä limetahnalla. Leikatessa sisältä paljastuvat hauskat pystyraidat.

ARVIOI

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Tee näin 43 min

43 min
{
AKTIIVINEN
35 min
PASSIIVINEN
8 min
  • Valmista ensin limettitahna. Mittaa sokeri, mehu, kuoriraaste, munat ja keltuaiset kattilaan. Kuumenna seosta miedolla lämmöllä sekoittaen, kunnes se sakenee kiisselimäiseksi. Siirrä kattila sivuun. Lisää kuutioitu voi lämpimään kiisseliin. Vatkaa, kunnes voi sulaa, ja tahna on kuohkeaa. Anna tahnan jäähtyä.

    Valmista kääretorttupohjat. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi muna-sokerivaahtoon. Sekoita puuharukalla tasaiseksi, älä vatkaile.

    Jaa ja levitä taikina kahdelle leivinpaperoidulle uunipellille. Paista 225 asteessa noin 8 minuuttia. (Tavallisessa uunissa molemmat pohjat erikseen). Ripottele sokeria kahdelle leivinpaperille tai -liinalle. Kumoa torttulevyt niiden päälle ja irrota vanha paperi.

    Anna pohjien jäähtyä. Leikkaa levyistä reunat pois. Leikkaa molemmat kääretorttupohjat kolmeen osaan pitkältä sivulta.

    Vaahdota täytteen kerma. Lisää sekaan tuorejuusto ja sokerit.

    Asettele leikatut levyt peräkkäin ja levitä limettitahnaa kaikille levyille. Levitä päälle kermaseosta ja mansikkaviipaleita. Rullaa levyt muhkeaksi rullaksi. Nosta rulla pystyyn ja siirrä tarjoilulautaselle.

    Vatkaa kuorrutuksen kerma vaahdoksi ja makeuta sokereilla. Levitä vaahtoa kakun pinnalle.

    Koristele kakku mansikkakarkeilla ja tuoreilla mansikoilla sekä mintun lehdillä. Säilytä kakku jääkaapissa tarjoiluun asti.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Kokeilitko reseptiä?

Tekisitkö uudestaan?
Mitä pidit?
ARVIOI:
  • Onnistuin
  • Helppo
  • Hurmasin vieraat
  • Opin uutta
  • Ei maistunut
  • Kaikki meni

Ravintosisältö

annos
100 g
  • energiaa
    264 kcal
  • hiilihydraattia
    26.9 g
  • rasvaa
    15.3 g
  • proteiinia
    4.3 g
  • kuitua
    0.5 g
  • suolaa
    0.2 g
Huomioithan että ravintosisällöt ovat suuntaa antavia. Tarkista käyttämiesi elintarvikkeiden ainesosat pakkauksesta tai tuotteen myyjältä ruoka-aineallergioiden ja erityisruokavalioiden varalta.

Lisää suosikiksi

Tulosta 

    Kommentoi

    Haluaisitko maustaa kommenttiasi kuvalla? tai rekisteröidy Omaan Makuun.

    Lisää aiheesta: Täytekakku

    Lisää suosikiksi

    Tulosta