KATSOMASI RESEPTIT
Mansikkakakku marsipaanikuorrutuksella

Resepti: Marja Samuli

Mansikkakakku mar­si­paa­ni­kuor­ru­tuk­sel­la

Resepti: Marja Samuli

Mansikkakakku mar­si­paa­ni­kuor­ru­tuk­sel­la

ARVIOI
4.0

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Ainekset

15 palaa

Vuokaan

Pohja

Kostutus

Täyte

Voi-tomusokerikreemi

Kuorrute

Pursotettava sokerikuorrute

Koristeluun

Tee näin 1 t 35 min

1 t 35 min
{
AKTIIVINEN
45 min
PASSIIVINEN
50 min
  • Voitele margariinilla kaksi kakkuvuokaa (halkaisija noin 19 cm) ja jauhota ne korppujauholla.
    Mittaa pohjan kuiva-aineet kulhoon ja sekoita.
    Vispaa toisessa kulhossa kananmunat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon kuiva-aineet siivilän läpi kevyesti nostellen ja kaada taikina vuokiin.
    Pane kakut 175-asteisen uunin alaosaan ja kypsennä niitä noin 40 minuuttia.
    Anna kakkujen olla vuoassa paiston jälkeen kymmenen minuuttia. Ripottele keittiöliinalle tai leivinpaperille sokeria ja kumoa kakut sen päälle jäähtymään. Pane vuoka kumotun kakkupohjan päälle, jotta leivonnaisesta haihtuva kosteus jää kakkuun.
    Sekoita kostutusliemi.
    Mausta mascarponejuusto lemon curd -tahnalla.
    Leikkaa kakkupohjat kahteen tai kolmeen kerrokseen.
    Valmista voikreemi. Vaahdota rasva. Siivilöi joukkoon tomusokeri ja vaniljasokeri. Vispaa seos tasaiseksi. Lisää maito ja vispaa vielä hetki.
    Kokoa kakku kostuttamalla joka levy vuorollaan kostutusliemellä ja sivelemällä joka toiseen väliin mansikkamarmeladia ja joka toiseen väliin mascarponeseosta.
    Sivele kakun pinnalle ohut kerros voikreemiä, jotta se sitoo kakun murut ja tasoittaa pinnan ja reunat. Voikreemi on helpompi levittää, jos lämmität sitä hiukan. Kaikki voikreemi ei kulu kakkuun, joten säilytä loppu tiiviissä rasiassa jääkaapissa tuleviin kakkuihin tai käytä se kääretortun täytteenä.
    Värjää käsissä pehmennetystä marsipaasta pieni osa keltaisella elintarvikevärillä. Sekoita värjättyä seosta värjäämättömän joukkoon, kunnes saat haluamasi värisen kuorrutteen.
    Kaulitse marsipaani tomusokerin avulla työtasolla. Kiepauta kuorrutelevy kaulimelle ja nosta se voikreemillä päällystetylle kakulle.
    Työstä kuorrute sileäksi kakun päälle. Venytä helmoja ulospäin ja ohjaa kuorrute kakun laidoille. Leikkaa ylimääräinen seos pois.
    Valmista pursotettava sokerikuorrutus. Tarkista, että yleiskoneen kulho on ehdottomasti puhdas eikä siinä ole rasvaa, sillä pienikin määrä rasvaa tekisi vaahdosta raskaan ja vaikeasti pursotettavan.
    Vaahdota munanvalkuaisia ja reilu puolet tomusokerista, kunnes saat runsaan vaahdon. Lisää seokseen tomusokeria vähitellen. Vaahdota, kunnes seos on jäykkää.
    Sopivan jäykkä seos jää vispilään ja ylös alas käännettäessä huippu pysyy kohollaan ja notkahtaa alaspäin vain hiukan. Lisää seokseen tarvittaessa tomusokeria.
    Viimeistele kakku mansikoilla ja tomusokerilla.
    • Jos koristelet kakun nauhalla (voit käyttää liimana sinne tänne pursotettavaa sokerikuorrutusta) sekä pursottamalla pinnalle pisteitä pursotettavasta sokerikuorrutteesta. Voit säilyttää myös tämän seoksen ylijäämän jääkaapissa tiiviissä rasiassa tulevaa käyttöä varten. Vispaa seos aina ennen pursottamista kuohkeaksi.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Kokeilitko reseptiä?

Tekisitkö uudestaan?
Mitä pidit?
ARVIOI:
  • Onnistuin
  • Helppo
  • Hurmasin vieraat
  • Opin uutta
  • Ei maistunut
  • Kaikki meni

Ravintosisältö

pala
100 g
  • energiaa
    347 kcal
  • hiilihydraattia
    46.2 g
  • rasvaa
    15.4 g
  • proteiinia
    5.3 g
  • kuitua
    0.8 g
  • suolaa
    0.3 g
Huomioithan että ravintosisällöt ovat suuntaa antavia. Tarkista käyttämiesi elintarvikkeiden ainesosat pakkauksesta tai tuotteen myyjältä ruoka-aineallergioiden ja erityisruokavalioiden varalta.

Lisää suosikiksi

Tulosta 

    Kommentoi

    Haluaisitko maustaa kommenttiasi kuvalla? tai rekisteröidy Omaan Makuun.

    Lisää suosikiksi

    Tulosta