KATSOMASI RESEPTIT
Mansikkaiset pullasolmut

Resepti: Maku 04/2016

Mansikkaiset pullasolmut

Resepti: Maku 04/2016

Mansikkaiset pullasolmut

Tuoreet mansikat ja tuorejuusto tekevät näistä mansikkapullista kutkuttavan meheviä. Solmuiksi kiepauttaminen on hieman sottaista puuhaa mutta maku ratkaisee.

ARVIOI
3.0

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Ainekset

30 kpl

Taikina

Täyte

Voiteluun

Tee näin 2 t 30 min

2 t 30 min
{
AKTIIVINEN
45 min
PASSIIVINEN
1 t 45 min
  • Valmista mansikkapullat näin:

    Sulata voi kattilassa. Lisää maito ja kuumenna seos kädenlämpöiseksi.

    Murenna joukkoon hiiva. Lisää sokeri, kardemumma, suola ja muna.

    Alusta taikinaan jauhot vähän kerrallaan ja koko ajan vaivaten, kunnes taikina on kimmoisaa ja irtoaa kulhon reunoilta.

    Kohota peitettynä kaksinkertaiseksi (noin 1 t).

    Kauli taikina jauhotetulla alustalla levyksi (20 x 40 cm).

    Notkista tuorejuusto kulhossa. Sekoita joukkoon tomusokeri ja sitruunankuori. Levitä taikinalevylle.

    Levitä survotut mansikat tuorejuustokerroksen päälle.

    Taita kaulittu taikinalevy kahtia. Leikkaa levystä taikinapyörällä 2 cm:n leveitä suikaleita.

    Taivuta suikale ensin kierteelle ja sitten solmuksi. Nosta solmut leivinpaperin päälle pellille ja kohota peitettynä noin puoli tuntia.

    Voitele pullat vatkatulla munalla.

    Paista mansikkaisia pullasolmuja 225-asteisen uunin keskitasolla 12–15 minuuttia. 

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Kokeilitko reseptiä?

Tekisitkö uudestaan?
Mitä pidit?
ARVIOI:
  • Onnistuin
  • Helppo
  • Hurmasin vieraat
  • Opin uutta
  • Ei maistunut
  • Kaikki meni

Ravintosisältö

kappale
100 g
  • energiaa
    289 kcal
  • hiilihydraattia
    38.5 g
  • rasvaa
    12.1 g
  • proteiinia
    5.8 g
  • kuitua
    1.6 g
  • suolaa
    0.7 g
Huomioithan että ravintosisällöt ovat suuntaa antavia. Tarkista käyttämiesi elintarvikkeiden ainesosat pakkauksesta tai tuotteen myyjältä ruoka-aineallergioiden ja erityisruokavalioiden varalta.

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Avainsanat:

mansikka, pulla, Marjat


Laatinut:

Kuva:

Satu Nyström

    Kommentoi

    Haluaisitko maustaa kommenttiasi kuvalla? tai rekisteröidy Omaan Makuun.

    Lisää aiheesta: Marjat

    Lisää suosikiksi

    Tulosta