KATSOMASI RESEPTIT
Mansikkagalette

Resepti: Maku 04/2016

Man­sik­ka­ga­let­te

Resepti: Maku 04/2016

Man­sik­ka­ga­let­te

Huolettomasti kasattu mansikkapiirakka täytetään kesän ihanimmilla mansikoilla ja hedelmillä. Pohjan tuore minttu maustaa galettetaikinan viehkoksi alustaksi kesän marjoille.

ARVIOI
5.0

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Ainekset

8 kpl

Pohja

Täyte

Voitelu

Muut ainesosat

  • Koristeluun mansikoita, tuoretta minttua, tomusokeria

Tee näin 1 t 45 min

1 t 45 min
{
AKTIIVINEN
30 min
PASSIIVINEN
1 t 15 min
  • Valmista pienet mansikkapiirakat näin:

    Nypi kulhossa kylmä kuutioitu voi, jauhot, sokeri, minttu ja suola murumaiseksi seokseksi. Lisää kylmä vesi ja sekoita nopeasti taikinaksi.

    Siirrä taikina jääkaappiin tunniksi.

    Jaa taikina 8–9 palaan. Kauli ne ohuemmiksi pohjiksi. Pohjat saavat olla epäsäännöllisen muotoisia.

    Viipaloi mansikat. Huuhtele ja lohko hedelmät. Sommittele marjat ja hedelmät kaulituille pohjille. Jätä reunoille pari

    senttiä tyhjää tilaa.

    Ripottele päälle sokeria ja pistaaseja. Käännä reunat rennosti täytteen päälle.

    Voitele reunat vatkatulla munalla. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia.

    Viimeistele vastapaistetut mansikkagaletet tuoreilla mansikoilla ja mintulla. 

VINKKI

Pääset leivontahommiin nopeasti, kun teet galettetaikinan edellisenä päivänä jääkaappiin.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Kokeilitko reseptiä?

Tekisitkö uudestaan?
Mitä pidit?
ARVIOI:
  • Onnistuin
  • Helppo
  • Hurmasin vieraat
  • Opin uutta
  • Ei maistunut
  • Kaikki meni

Ravintosisältö

kappale
100 g
  • energiaa
    203 kcal
  • hiilihydraattia
    22.1 g
  • rasvaa
    11.1 g
  • proteiinia
    3.2 g
  • kuitua
    1.7 g
  • suolaa
    0.2 g
Huomioithan että ravintosisällöt ovat suuntaa antavia. Tarkista käyttämiesi elintarvikkeiden ainesosat pakkauksesta tai tuotteen myyjältä ruoka-aineallergioiden ja erityisruokavalioiden varalta.

Lisää suosikiksi

Tulosta 

    Kommentoi

    Haluaisitko maustaa kommenttiasi kuvalla? tai rekisteröidy Omaan Makuun.

    Lisää aiheesta: Marjat

    Lisää suosikiksi

    Tulosta