KATSOMASI RESEPTIT
Mansikka-toscakakku

Resepti: Maku 04/2016

Mansikka-toscakakku

Resepti: Maku 04/2016

Mansikka-toscakakku

Tuunaa ikinuori toscakakku kesäiseksi mansikanpaloilla. Parasta on tietysti mantelin ja nekun makuinen rapea kuori.

ARVIOI
5.0

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Ainekset

14 palaa

Taikina

Toscakuorrutus

Tee näin 1 t

1 t
{
AKTIIVINEN
30 min
PASSIIVINEN
30 min
  • Valmista mansikka-toscakakku näin:

    Vatkaa voi ja sokeri kuohkeaksi.

    Lisää munat yksitellen edelleen vatkaten.

    Yhdistä toisessa kulhossa jauhot, leivinjauhe ja kardemumma.

    Lisää jauhoseos taikinaan vuorotellen kermaviilin kanssa.

    Levitä puolet taikinasta leivinpaperilla vuorattuun, suorakaiteen muotoiseen vuokaan (20 x 30 cm). Ripottele päälle mansikanpalat.

    Levitä loppu taikina mansikoiden päälle. Tasoita pinta.

    Paista 200-asteisen uunin alatasolla 30–35 minuuttia, kunnes kakku irtoaa vuoan reunoista ja tuntuu tikulla testattaessa kypsältä.

    Mittaa kuorrutuksen ainekset pinnoitettuun kattilaan.

    Kuumenna kiehuvaksi ja keitä keskilämmöllä koko ajan sekoittaen 5–10 minuuttia, kunnes kuorrutus sakenee. Varo polttamasta kuorrutusta pohjaan.

    Levitä kuorrutus kakun päälle.

    Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 10 minuuttia, kunnes kuorrutus saa kauniin värin.

    Anna kakun jäähtyä hyvin ennen tarjoamista, mieluiten peitettynä seuraavaan päivään.

    Leikkaa toscakakku terävällä veitsellä sopiviksi paloiksi.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Kokeilitko reseptiä?

Tekisitkö uudestaan?
Mitä pidit?
ARVIOI:
  • Onnistuin
  • Helppo
  • Hurmasin vieraat
  • Opin uutta
  • Ei maistunut
  • Kaikki meni

Ravintosisältö

pala
100 g
  • energiaa
    341 kcal
  • hiilihydraattia
    31.4 g
  • rasvaa
    21.2 g
  • proteiinia
    6.1 g
  • kuitua
    1.5 g
  • suolaa
    0.4 g
Huomioithan että ravintosisällöt ovat suuntaa antavia. Tarkista käyttämiesi elintarvikkeiden ainesosat pakkauksesta tai tuotteen myyjältä ruoka-aineallergioiden ja erityisruokavalioiden varalta.

Lisää suosikiksi

Tulosta 

    Kommentoi

    Haluaisitko maustaa kommenttiasi kuvalla? tai rekisteröidy Omaan Makuun.

    Lisää aiheesta: Marjat

    Lisää suosikiksi

    Tulosta