KATSOMASI RESEPTIT
Mansikka-kuohuviinikakku

Resepti: Baking Instinct

Mansikka-kuo­hu­vii­ni­kak­ku

Resepti: Baking Instinct

Mansikka-kuo­hu­vii­ni­kak­ku

Tässä on juhlakauden ylellisin mansikkakakku! Rapean kanelikeksipohjan päällä lepää kuohuviinillä maustettu mansikkahyytelö. Makean ihanuuden viimeistelee kuohuviinikiille, tuoreet mansikat ja pistaasirouhe. Kakkuun sopii hedelmäinen, makea tai puolikuiva kuohuviini. Kuva: Reetta Pasanen

ARVIOI
4.6

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Tee näin 5 t 40 min

5 t 40 min
{
AKTIIVINEN
40 min
PASSIIVINEN
5 t
  • Pohja

    Vuoraa irtopohjavuoka (halkaisijaltaan 20–22 cm) leivinpaperilla. Murskaa keksit monitoimikoneessa. Sulata voi kattilassa. Yhdistä keksimurska ja voisula. Painele keksiseos tiiviisti irtopohjavuoan pohjalle. Nosta jääkaappiin 30 minuutiksi.

    Täyte

    Yhdistä kulhossa mansikkasose ja kuohuviini. Vatkaa sähkövatkaimella toisessa kulhossa kerma kuohkeaksi vaahdoksi. Notkista tuorejuusto. Yhdistä kermavaahto, tuorejuusto ja tomusokeri. 

    Lisää mansikka-kuohuviiniseos. Mausta sitruunankuorella ja -mehulla. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa tomusokeria.

    Liota liivatteita kylmässä vedessä 5 minuuttia. Kuumenna kuohuviini kattilassa. Liuota kuohuviiniin kuivaksi puristellut liivatelehdet. Nosta kattila pois levyltä ja anna liivateseoksen jäähtyä. 

    Sekoita haalea liivateseos muuhun täytteeseen. Kaada täyte keksipohjalle. Peitä kakku ja siirrä jääkaappiin hyytymään 2–3 tunniksi.

    Kiille 

    Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5 minuuttia. Kuumenna mehu kattilassa. Liuota mehuun kuivaksi puristellut liivatteet. Nosta kattila pois levyltä. Lisää liivateliemeen kuohuviini. 

    Anna liivateseoksen jäähtyä. Kaada se varovasti hyytyneen täytteen päälle. 

    Siirrä kakku peitettynä jääkaappiin vielä 1–2 tunniksi, jotta kiille asettuu. 

    Koristele kakku ennen tarjoilua mansikoilla ja rouhituilla pistaaseilla.

VINKKI

Jos valmistat kakun pakastemansikoista, käytä siinä tapauksessa suomalaisia marjoja. Ulkomaiset pakastemarjat on kuumennettava ennen käyttöä. Voit valmistaa kakun valmiiksi jo tarjoilua edeltävänä päivänä. Koristele se tuoreilla mansikoilla ja pistaaseilla vasta hieman ennen tarjoilua.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Kokeilitko reseptiä?

Tekisitkö uudestaan?
Mitä pidit?
ARVIOI:
  • Onnistuin
  • Helppo
  • Hurmasin vieraat
  • Opin uutta
  • Ei maistunut
  • Kaikki meni

Ravintosisältö

annos
100 g
  • energiaa
    423 kcal
  • hiilihydraattia
    21.6 g
  • rasvaa
    35.6 g
  • proteiinia
    4.6 g
  • kuitua
    0 g
  • suolaa
    0.4 g
Huomioithan että ravintosisällöt ovat suuntaa antavia. Tarkista käyttämiesi elintarvikkeiden ainesosat pakkauksesta tai tuotteen myyjältä ruoka-aineallergioiden ja erityisruokavalioiden varalta.

Lisää suosikiksi

Tulosta 

    Kommentoi

    Haluaisitko maustaa kommenttiasi kuvalla? tai rekisteröidy Omaan Makuun.

    Lisää aiheesta: Marjat

    Lisää suosikiksi

    Tulosta