Mannatäytteinen baklava (Galaktoboureko)

Resepti: Maku 01/2006

Man­na­täyt­tei­nen bakla­va (Ga­lak­to­bou­re­ko)

Resepti: Maku 01/2006

Man­na­täyt­tei­nen bakla­va (Ga­lak­to­bou­re­ko)

Lisää suosikiksi

Tulosta

Ainekset

15 annosta

Mannatäyte

Taikina

Siirappi

Tee näin

1 t 35 min
{
AKTIIVINEN
45 min
PASSIIVINEN
50 min
  • Tee mannatäyte. Mittaa kattilaan maito ja sokeri. Kuumenna kiehuvaksi ja lisää joukkoon mannasuurimot. Kypsennä koko ajan sekoittaen, kunnes seos sakenee. Lisää voi, sekoita ja anna seoksen jäähtyä. Vatkaa munat vaahdoksi ja yhdistä vaahto jäähtyneeseen täytteeseen. Mausta seos vaniljasokerilla ja suolalla.

    Kuumenna uuni 175 asteeseen.

    Voitele suorakulmainen piirasvuoka (noin 18x25 cm) ja vuoraa se sopivaan mittaan leikatulla filotaikinalevyllä. Voitele taikinalevy voisulalla. Nosta vuokaan vielä 7 taikinalevyä, voitele levyt aina ennen seuraavan taikinakerroksen lisäämistä.

    Kaada täyte vuokaan ja tasoita. Tee piiraalle kansi kahdeksasta voidellusta filotaikinakerroksesta. Leikkaa kansi terävällä veitsellä vinoneliöiksi, mutta älä paina veistä täytteeseen saakka.

    Paista galaktobourekoa uunin alatasolla noin 50 minuuttia, kunnes se on kauniin kullanruskea ja täyte on hyytynyt. Peitä baklava foliolla, jos pinta tummuu liikaa.

    Mittaa siirapin aineet kattilaan. Keitä seosta viitisen minuuttia. Kaada kuuma siirappi vastapaistetun leivonnaisen päälle. Jäähdytä mannatäytteinen baklava eli galaktoboureko hyvin ja säilytä sitä jääkaapissa ennen tarjoilua.

    •Jos haluat valmistaa perinteisen baklavan, korvaa mannatäyte seoksella, johon mittaat 1/2 dl sokeria sekä yhteensä 700 grammaa manteli- ja pähkinärouhetta. Voit käyttää pistaaseja, manteleita, saksanpähkinöitä tai jotakin näistä.

Ravintosisältö

annos
100 g
  • energiaa
    340 kcal
  • hiilihydraattia
    31.4 g
  • rasvaa
    21.3 g
  • proteiinia
    5.7 g
  • kuitua
    0.6 g
  • suolaa
    0.6 g
Huomioithan että ravintosisällöt ovat suuntaa antavia. Tarkista käyttämiesi elintarvikkeiden ainesosat pakkauksesta tai tuotteen myyjältä ruoka-aineallergioiden ja erityisruokavalioiden varalta.

Lisää suosikiksi

Tulosta

Kommentoi

Esikatselu

Lisää suosikiksi

Tulosta