KATSOMASI RESEPTIT
Mango-juustokakku

Resepti: Maku 02/2016

Mango-juustokakku

Resepti: Maku 02/2016

Mango-juustokakku

Paistettava mango-juustokakku hurmaa mutakakkua muistuttavalla suklaapohjallaan, raikkaalla rahkatäytteellään ja vauhdikkailla mangoraidoillaan. Yksi pala ei riitä mihinkään, tätä on pakko saada lisää!

ARVIOI
4.5

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Tee näin yli 1 vrk

yli 1 vrk
{
AKTIIVINEN
30 min
PASSIIVINEN
1 vrk 1 t 15 min
  • Valmista mango-juustokakku näin:

    Valmista pohja. Paloittele voi ja suklaa kattilaan. Sulata ne miedolla lämmöllä samalla sekoittaen. Jäähdytä.

    Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää jäähtynyt voi-suklaasula ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita tasaiseksi mutta älä vatkaa.

    Vuoraa irtopohjavuoka (Ø 24–26 cm) leivinpaperilla. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta. Paista pohjaa 175-asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia. Varo paistamasta pohjaa liian kuivaksi. Anna pohjan jäähtyä 10 minuuttia ennen täyttämistä.

    Valmista täyte. Sekoita kulhossa rahka, ranskankerma, tuorejuusto, munat, sokerit, maissitärkkelys ja inkivääri keskenäään. Valuta täyte varovasti esipaistetulle suklaapohjalle.

    Mausta mangosose limettimehulla. Lusikoi mangosose täytteen päälle täpliksi. Vedä haarukalla mangososeen läpi niin, että täyte hieman marmoroituu.

    Paista 175-asteisen uunin alimmalla tasolla noin tunti, kunnes täyte on saanut kauniin värin. Juustokakku saa olla uunista tullessaan vielä hieman ”tytisevää”, se kiinteytyy jäähtyessään.

    Siirrä jäähtynyt mango-juustokakku peitettynä jääkaappiin ja tarjoa se seuraavana päivänä, jolloin rakenne ja maku ovat parhaimmillaan.

VINKKI

* Voit korvata mangososeen samalla määrällä persikka- tai aprikoosisosetta.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Kokeilitko reseptiä?

Tekisitkö uudestaan?
Mitä pidit?
ARVIOI:
  • Onnistuin
  • Helppo
  • Hurmasin vieraat
  • Opin uutta
  • Ei maistunut
  • Kaikki meni

Ravintosisältö

annos
100 g
  • energiaa
    231 kcal
  • hiilihydraattia
    21.8 g
  • rasvaa
    13.2 g
  • proteiinia
    5.9 g
  • kuitua
    0.8 g
  • suolaa
    0.4 g
Huomioithan että ravintosisällöt ovat suuntaa antavia. Tarkista käyttämiesi elintarvikkeiden ainesosat pakkauksesta tai tuotteen myyjältä ruoka-aineallergioiden ja erityisruokavalioiden varalta.

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Kommentit (6)

75% Tekisi uudestaan
  • Onnistuin2
  • Helppo1
  • Hurmasin vieraat2
  • Ei maistunut1
JÄRJESTÄ:
Uusimmat
Vanhimmat
  • 09.10.2016

    Vierailija

    Näiden kommenttien perusteella vähän jännitti, miten kakku tulee onnistumaan, mutta päätin silti leipoa sen. Tein muuten täytteen normaalirasvaisista tuotteista, mutta rahkaa en löytänyt maustamattomana, laktoosittomana ja normaalirasvaisena, joten piti tyytyä rasvasttomaan. Lopputulos kuitenkin oli hyvin maukas ja komea, vaikkakin kakun reunat kokivat Maillardin rusketuksen. Myöskään pohja ei noussut pintaan vaan täyte oli jämäkkää. Suklaapohja ja täyte olivat kuitenkin niin dominoivia maun suhteen, että ensi kerralla laittaisin reippaasti enemmän mangososetta. Kiitos Maku-leipureille ohjeesta!

    • Hurmasin vieraat
    • Onnistuin
    • Helppo
    • 04.05.2016

      Vierailija

      Voiko maitorahkan korvata tuorejuustolla? Asun ulkomailla eikä ole maitorahkaa saatavilla...

      • Hei! Maitorahkan voi kyllä korvata tuorejuustolla, mutta kakusta tulee silloin tuhdimpi. Käytä täysrasvaista versiota, koska se on leivonnassa varmempi valinta. Tulehan kertomaan sitten, kuinka onnistuit! :)

    • Kiitokset palautteestanne ja todella harmillista, että kakkujen kanssa on ollut ongelmia. Ohjeet on testattu pariin otteeseen ja tällaista pohjan nousemista pintaan ei ole tapahtunut.

      Selkeytimme ohjetta vielä entisestään siten, että esipaistettua pohjaa kannattaa jäähdyttää hetki ennen täytteen lisäämistä. Samoin täyte valutetaan varovasti pohjan päälle.

      En keksi pohjan nousemiselle muuta syytä kuin että pohja on jäänyt esipaistamisesta huolimatta keskeltä hieman löysäksi, jolloin täytettä kaadettaessa pohja on mennyt rikki. Kuten ohjeessa on, tuorejuusto on oltava täysirasvaista. Kevytversioilla täytteestä tulee liian löysää.

      Toivottavasti innostutte kokeilemaan vielä kakkua, sillä tämä on kyllä todella herkullista!

      • 29.04.2016

        Mirka

        Kakku parhaillaan uunissa ja myös minulla suklaapohjaa on paikoin noussut pintaan. Ohjeessa ei lukenut mitään pohjan jäähdyttämisestä. Harmillista, kun kakku oli menossa Vapun aaton brunssille....

        Lisää kommentteja (2)

        Kommentoi

        Haluaisitko maustaa kommenttiasi kuvalla? tai rekisteröidy Omaan Makuun.

        Lisää aiheesta: Pää­siäis­lei­von­nai­set

        Lisää suosikiksi

        Tulosta