KATSOMASI RESEPTIT
Mandariini-appelsiinikakku

Resepti: Fanni & Kaneli

Mandariini-ap­pel­sii­ni­kak­ku

Resepti: Fanni & Kaneli

Mandariini-ap­pel­sii­ni­kak­ku

Ihana sitruskakku on talvipäivän piristys! Tässä mehevässä kakussa maistuvat mandariinit ja appelsiinit.

ARVIOI
4.0

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Tee näin

  • Pese ja kuivaa appelsiini. Raasta puolikkaan appelsiinin kuori hienoksi raasteeksi. Purista mehu kulhoon kuoriraasteen sekaan. Sekoita appelsiinimehun joukkoon kerma ja vaniljauute. 

    Kuori ja pilko mandariinit pieniksi paloiksi.

    Sekoita eri kulhossa jauhot, leivinjauhe, ruokasooda ja suola.

    Vatkaa sähkövatkaimella huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi muutaman minuutin ajan. Lisää kananmunat joukkoon yksitellen, välillä vatkaimella voimakkaasti sekoittaen. 

    Vatkaa hiljalleen joukkoon vuorotellen kermaseos ja jauhoseos muutamassa osassa. 

    Sekoita puulusikalla tai nuolijalla taikinan joukkoon mandariinin palat. 

    Levitä taikina voideltuun ja jauhotettuun leipävuokaan. Paista 175 asteessa noin 1 tunti kunnes hammastikulla kakkua tökätessä tikkuun ei tartu taikinaa.

    Valmista siirappi. Purista mandariinien mehu. Kuumenna pienessä kattilassa mehu ja sokeri. Kiehuta 5 minuuttia. Anna jäähtyä.

    Poista kakku vuoasta ja kaada päälle siirappia.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Kokeilitko reseptiä?

Tekisitkö uudestaan?
Mitä pidit?
ARVIOI:
  • Onnistuin
  • Helppo
  • Hurmasin vieraat
  • Opin uutta
  • Ei maistunut
  • Kaikki meni

Ravintosisältö

pala
100 g
  • energiaa
    355 kcal
  • hiilihydraattia
    52.4 g
  • rasvaa
    14.3 g
  • proteiinia
    3.6 g
  • kuitua
    1.3 g
  • suolaa
    0.4 g
Huomioithan että ravintosisällöt ovat suuntaa antavia. Tarkista käyttämiesi elintarvikkeiden ainesosat pakkauksesta tai tuotteen myyjältä ruoka-aineallergioiden ja erityisruokavalioiden varalta.

Lisää suosikiksi

Tulosta 

    Kommentoi

    Haluaisitko maustaa kommenttiasi kuvalla? tai rekisteröidy Omaan Makuun.

    Lisää suosikiksi

    Tulosta