Maksapihvit ja haudutettu sipuli
MU
GL

Resepti: Maku 07/2005

Maksapihvit ja haudutettu sipuli

Resepti: Maku 07/2005

Maksapihvit ja haudutettu sipuli

Lisää suosikiksi

Tulosta

Ainekset

4 annosta

Kastike

Haudutettu sipuli

Tee näin 20 min

20 min
  • Valmista ensin aterian muut osat, haudutettu sipuli ja peruna-hernesose, katso vinkki. Maksapihvit kastikkeineen valmistuvat nopeasti lopuksi.

    Valmista haudutettu sipuli. Kuori, halkaise ja viipaloi sipulit. Kuumenna öljy pannulla ja lisää sipulit pannulle. Paista sekoitellen, kunnes sipuli on kuultavaa. Mittaa pannulle vesi ja siirappi (voit korvata siirapin punaviini- tai balsamietikalla ja 1–2 rkl:lla sokeria). Mausta suolalla ja mustapippurilla. Anna kiehua hiljalleen kannen alla, kunnes sipuli on pehmeää. Tarkista maku.

    Kuumenna rasva pannulla ja nosta pihvit pannulle. Paista pihvit kauniin ruskeiksi molemmilta puolilta. Tarkista kypsyys leikkaamalla pihvistä pala. Sisus saa olla vähän punertava, mutta ei verinen. Älä kypsennä liikaa, ettei pihveistä tule kuivia ja sitkeitä. Mausta pihvit suolalla ja pippurilla. Pidä maksapihvit lämpiminä alumiinifolion alla, kunnes kastike on valmista.

    Lisää pannulle kerma. Anna kiehua kokoon (tai lisää noin 1 rkl suurustetta). Mausta, hiero yrttimauste hienoksi kämmenten välissä ennen kastikkeeseen lisäämistä.

    Tarjoa kuumat maksapihvit haudutetun sipulin, kastikkeen sekä peruna-hernesoseen ja puolukkasurvoksen kanssa.

VINKKI

•Valmista perunasurvos kilosta jauhoisia perunoita (esim. Rosamunda). Valuta kypsät perunat ja lisää joukkoon kiehautettuja pakasteherneitä (200 g). Soseuta ja lisää tavalliseen tapaan hieman kuumennettua maitoa, voita, suolaa, sokeria ja valkopippuria. Tarkista maku mieleiseksesi.

JUTTU JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN

Ravintosisältö

annos
100 g
  • energiaa
    316 kcal
  • hiilihydraattia
    17.2 g
  • rasvaa
    18 g
  • proteiinia
    20.2 g
  • kuitua
    0.7 g
  • suolaa
    2 g
Huomioithan että ravintosisällöt ovat suuntaa antavia. Tarkista käyttämiesi elintarvikkeiden ainesosat pakkauksesta tai tuotteen myyjältä ruoka-aineallergioiden ja erityisruokavalioiden varalta.

Lisää suosikiksi

Tulosta

Avainsanat:

sisäelin


Laatinut:

Kuva:

Kirsi Salovaara

Kommentit (3)

Kommentoi

Lisää suosikiksi

Tulosta