KATSOMASI RESEPTIT
GL
MA
MU

Resepti: Maku 07/2016

Maissitortilla

Resepti: Maku 07/2016

Maissitortilla

Aidot maissitortillat valmistetaan masa harina -jauhoista. Jauhojen hienojakoinen koostumus ja maissitaikinan sitkottomuus tekevät tortilloista vaikeasti kaulittavia. Tässä tortillaprässi on pelastus!

ARVIOI

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Tee näin 1 t 20 min

1 t 20 min
{
AKTIIVINEN
35 min
PASSIIVINEN
45 min
  • Etsi maissitortilloita varten masa harina -jauhoja esimerkiksi Stockmannilta, Ruohonjuuresta tai etnisistä liikkeistä.

    Yhdistä jauhot ja suola kulhossa. Lisää öljy ja puolet vedestä. Sekoita tasaiseksi. Anna vetäytyä 10 minuuttia. Lisää loput vedestä ja vaivaa pari minuuttia, kunnes taikina on kimmoisaa.

    Peitä taikina kostealla ja puhtaalla keittiöpyyhkeellä ja anna levätä 30 minuuttia. Ota taikinasta golfpallon kokoisia paloja ja pyörittele ne palloiksi. Purista ne jauhotetussa tortillaprässissä lätyiksi. Jos et omista tortillaprässiä, litistä tortillat painavan pannun pohjalla (suojaa jauhotettu lätty kelmulla).

    Paista tortillat heti yksitellen kuivalla ja kuumalla pannulla molemmin puolin tumman pilkullisiksi.

    Siirrä maissitortillat pakastepussiin ja peitä keittiöpyyhkeellä.

     

     

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Kokeilitko reseptiä?

Tekisitkö uudestaan?
Mitä pidit?
ARVIOI:
  • Onnistuin
  • Helppo
  • Hurmasin vieraat
  • Opin uutta
  • Ei maistunut
  • Kaikki meni

Ravintosisältö

kappale
100 g
  • energiaa
    194 kcal
  • hiilihydraattia
    33.5 g
  • rasvaa
    5.5 g
  • proteiinia
    2.2 g
  • kuitua
    0.8 g
  • suolaa
    0.6 g
Huomioithan että ravintosisällöt ovat suuntaa antavia. Tarkista käyttämiesi elintarvikkeiden ainesosat pakkauksesta tai tuotteen myyjältä ruoka-aineallergioiden ja erityisruokavalioiden varalta.

Lisää suosikiksi

Tulosta 

    Kommentoi

    Haluaisitko maustaa kommenttiasi kuvalla? tai rekisteröidy Omaan Makuun.

    Lisää aiheesta: Tortilla

    Lisää suosikiksi

    Tulosta