Madekeitto
MU

Resepti: Maku 01/2006

Ma­de­keit­to

Resepti: Maku 01/2006

Ma­de­keit­to

Lisää suosikiksi

Tulosta

Tee näin

45 min
{
AKTIIVINEN
25 min
PASSIIVINEN
20 min
  • Osta valmiiksi nyljetty made tai perkaa ja nylje made itse.

    Paloittele made isohkoiksi paloiksi. Kuori ja paloittele perunat ja sipulit. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja lisää kala, perunat, sipulit ja mausteet. Anna kiehua hiljalleen kypsäksi.

    Lisää maito, ruisleipäviipale, hienonnettua tilliä ja voinokare. Kuumenna madekeitto kiehuvaksi. Tarkista maku. Anna madekeiton hautua muutama minuutti kannen alla ja tarjoa ruisleivän kanssa.

    •Jos saat mätimateen, ota mätipussit talteen. Lypsä mäti pusseista astiaan. Vatkaa mätiä haarukalla sekä poista suonet ja kalvot. Pakasta mätiä vuorokausi, jonka jälkeen voit käyttää sen sulatuksen jälkeen. Mausta mäti suolalla ja valkopippurilla ja tarjoa esim. ruisleivällä sipulisilpun ja smetanan kanssa.

Ravintosisältö

annos
100 g
  • energiaa
    376 kcal
  • hiilihydraattia
    31.4 g
  • rasvaa
    6.4 g
  • proteiinia
    46.4 g
  • kuitua
    2.7 g
  • suolaa
    2.4 g
Huomioithan että ravintosisällöt ovat suuntaa antavia. Tarkista käyttämiesi elintarvikkeiden ainesosat pakkauksesta tai tuotteen myyjältä ruoka-aineallergioiden ja erityisruokavalioiden varalta.

Lisää suosikiksi

Tulosta

Kommentit (0)

    Kommentoi

    Esikatselu

    Lisää suosikiksi

    Tulosta