Macaron-leivokset
GL

Resepti: Maku 02/2007

Macaron-leivokset

Resepti: Maku 02/2007

Macaron-leivokset

ARVIOI
4.0

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Ainekset

25 annosta

Täyte

Tee näin 40 min

40 min
{
AKTIIVINEN
30 min
PASSIIVINEN
10 min
  • Mittaa sokeri ja vesi kattilaan. Kuumenna hämmentämättä ja anna seoksen poreilla hiljalleen noin 15 minuuttia, kunnes se on siirappimaista (118 °C).

    Vatkaa yleis- tai monitoimikoneen vatkauskulhossa 2 valkuaista kovahkoksi vaahdoksi.

    Lisää sokeri-vesiseos ohuena nauhana valkuaisvaahtoon ja anna koneen käydä koko ajan. Vatkaa, kunnes seos on jäähtynyt sen verran, ettei se enää höyryä.

    Vaahdota valkuainen ja sekoita joukkoon tomusokeri sekä mantelijauhe. Yhdistä nämä kaksi taikinaa toisiinsa ja sekoita tasaiseksi.

    Lusikoi taikina pursottimeen tai pakastepussiin, johon leikkaat reiän. Pursota pieniä (Ø noin 3 cm) marenkinappeja leivinpaperilla peitetylle pellille. Annoksesta tulee noin 50 nappia. Kun pelti on täynnä, kopauta sitä pari kertaa pöytää vasten. Anna levätä noin 10 minuuttia, jotta marenki ehtii hieman jähmettyä pinnalta. Paista 150-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia.

    Valmiit marengit ovat macaronin puolikkaita. Irrota ne jäähtyneinä varovasti leivinpaperista ja lado ne pöydälle joka toinen pyöreä selkäpuoli alaspäin. Lisää ”vatsapuolelle” täyte ja sulje toisella puolikkaalla.

    Säilytä macaroneja jääkaapissa. Marenkiherkut ovat parhaimmillaan parin päivän sisällä nautittuina.

VINKKI

Macaronien täytteeksi voit valita mitä tahansa kiinteää hilloa, valmista suklaalevitettä tai tuorejuustoa, jonka maustat haluamallasi tavalla.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Kokeilitko reseptiä?

Tekisitkö uudestaan?
Mitä pidit?
ARVIOI:
4.0
  • Onnistuin
  • Helppo
  • Hurmasin vieraat
  • Opin uutta
  • Ei maistunut
  • Kaikki meni

Ravintosisältö

annos
100 g
  • energiaa
    69 kcal
  • hiilihydraattia
    9.4 g
  • rasvaa
    2.7 g
  • proteiinia
    1.6 g
  • kuitua
    0.4 g
  • suolaa
    17 mg
Huomioithan että ravintosisällöt ovat suuntaa antavia. Tarkista käyttämiesi elintarvikkeiden ainesosat pakkauksesta tai tuotteen myyjältä ruoka-aineallergioiden ja erityisruokavalioiden varalta.

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Kommentit (26)

61% Tekisi uudestaan
  • Onnistuin1
  • Helppo1
  • Hurmasin vieraat2
  • Opin uutta1
  • Ei maistunut3
  • Kaikki meni4
  • 15.10.2014

    Vierailija

    Pieleen, ei onnistunut

    • Kaikki meni
  • 25.07.2014

    vierailija

    Ohjeesta puuttuu perunajauho. Sitä kannattaa laittaa 1 teelusikallinen, niin taikinasta ei tule litkua.

  • 09.03.2014

    Vierailija

    Toivoisinpa, että minäkin olisin lukenut kommentit, ennen kuin käytin ohjetta! Siirappi jäi 'poreillen" aivan liian ohueksi, mutta vielä enemmän ihmettelen, kuinka muka yhden valkuaisen vaahtoon saa sekoitettua kaksi desiä tomusokeria ja 125g mantelijauhetta!! Aikaisemmin olen pitänyt Maku-lehden reseptejä kokeiltuina ja luotettavina...

  • 08.02.2014

    Vierailija

    oikein hyvä ohje minulla ainakin onnistui hyvin!

Lisää kommentteja (22)

Kommentoi

Lisää aiheesta: Ranska

Lisää suosikiksi

Tulosta