Macaron-leivokset
GL

Resepti: Maku 02/2007

Macaron-leivokset

Resepti: Maku 02/2007

Macaron-leivokset

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Ainekset

25 annosta

Täyte

Tee näin 40 min

40 min
{
AKTIIVINEN
30 min
PASSIIVINEN
10 min
  • Mittaa sokeri ja vesi kattilaan. Kuumenna hämmentämättä ja anna seoksen poreilla hiljalleen noin 15 minuuttia, kunnes se on siirappimaista (118 °C).

    Vatkaa yleis- tai monitoimikoneen vatkauskulhossa 2 valkuaista kovahkoksi vaahdoksi.

    Lisää sokeri-vesiseos ohuena nauhana valkuaisvaahtoon ja anna koneen käydä koko ajan. Vatkaa, kunnes seos on jäähtynyt sen verran, ettei se enää höyryä.

    Vaahdota valkuainen ja sekoita joukkoon tomusokeri sekä mantelijauhe. Yhdistä nämä kaksi taikinaa toisiinsa ja sekoita tasaiseksi.

    Lusikoi taikina pursottimeen tai pakastepussiin, johon leikkaat reiän. Pursota pieniä (Ø noin 3 cm) marenkinappeja leivinpaperilla peitetylle pellille. Annoksesta tulee noin 50 nappia. Kun pelti on täynnä, kopauta sitä pari kertaa pöytää vasten. Anna levätä noin 10 minuuttia, jotta marenki ehtii hieman jähmettyä pinnalta. Paista 150-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia.

    Valmiit marengit ovat macaronin puolikkaita. Irrota ne jäähtyneinä varovasti leivinpaperista ja lado ne pöydälle joka toinen pyöreä selkäpuoli alaspäin. Lisää ”vatsapuolelle” täyte ja sulje toisella puolikkaalla.

    Säilytä macaroneja jääkaapissa. Marenkiherkut ovat parhaimmillaan parin päivän sisällä nautittuina.

VINKKI

Macaronien täytteeksi voit valita mitä tahansa kiinteää hilloa, valmista suklaalevitettä tai tuorejuustoa, jonka maustat haluamallasi tavalla.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Kokeilitko reseptiä?

Tekisitkö uudestaan?
Mitä pidit?
ARVIOI:
4.0
  • Onnistuin
  • Helppo
  • Hurmasin vieraat
  • Opin uutta
  • Ei maistunut
  • Kaikki meni

Ravintosisältö

annos
100 g
  • energiaa
    69 kcal
  • hiilihydraattia
    9.4 g
  • rasvaa
    2.7 g
  • proteiinia
    1.6 g
  • kuitua
    0.4 g
  • suolaa
    17 mg
Huomioithan että ravintosisällöt ovat suuntaa antavia. Tarkista käyttämiesi elintarvikkeiden ainesosat pakkauksesta tai tuotteen myyjältä ruoka-aineallergioiden ja erityisruokavalioiden varalta.

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Kommentit (26)

60% Tekisi uudestaan
  • Onnistuin1
  • Helppo1
  • Hurmasin vieraat2
  • Opin uutta1
  • Ei maistunut3
  • Kaikki meni3
  • 02.06.2011

    Vierailija

    Surkea ohje.

  • 23.06.2011

    Vierailija

    Todella huono ohje :/ menivät mulla pilalle ennenkun pääsivät edes uuniin. Etsikää joku muu jos vaan mahollista menee vaan hyvät ainekset hukkaan muuten..

  • 01.08.2011

    Vierailija

    Reseptistä puuttuu mistä väri/mikä väriaine ja missä vaiheesssa lisätään? Kuvan mukaisia erivärisiä macaron-leivoksia ei tällä ohjeella synny.

  • 23.09.2011

    Vierailija

    Onkohan reseptiin tullut kirjoitusvirhe? Taikinasta tuli hillitöntä litkua, ja kun selasin muista macaron-reseptejä, huomasin siirapin veden määrän olevan huomattavasti alhaisempi(esim. 1/4 dl).

  • 14.11.2011

    Vierailija

    Itse aloitin tekemään tämän reseptin mukaan, ja siirapinkeittovaiheessa vasta luin kommentteja. Itse käytin kaksi ruokalusikkaa kaakaojuomajauhetta tuomaan väriä puolikkaille, ja siirapista käytin korkeintaan 2/3. Puolikkaat ovat nyt uunissa, ja ihan hyvinhän nuo näyttävät onnistuvan! En käyttänyt minkään näköistä pursotinta, vaan teelusikalla ladoin pellille nappeja, kun taikina oli sopivan kiinteää siihen.

  • 14.02.2012

    Vierailija

    Minäkin vasta siirapintekovaiheessa huomasit kommentit, joten minäkin laitoin vähemmän siirappia. (kiitos vinkistä) Tai no epäonnistuin jo siirapin teossa, siitä ei tullut ollenkaan siirappimaista, pelkkää vettä vain. kuitenkin näyttää uunissa olevan ihan ok. :)

  • 19.02.2012

    Vierailija

    Mulla onnistui ihan hyvin ohjeen mukaan. Ketin tosin siirappia sen 15 min aika reippaasti, joten nestemäärä oli aika hyvin haihtunut.
    Värin laitoin loppuvaiheessa ennen pursottamista.

  • 10.03.2012

    Vierailija

    Huomioithan että ravintosisällöt ovat suuntaa antavia. Tarkista käyttämiesi elintarvikkeiden ainesosat pakkauksesta tai tuotteen myyjältä ruoka-aineallergioiden ja erityisruokavalioiden varalta.

    ---> Millä selityksellä ohjeessa olisi 0% RASVAA????

  • 10.03.2012

    Vierailija

    hmm... Noi ravintoarvot on vähän kyseenalaisia?

    Jos ajatellaan sokerin arvoja: http://www.fineli.fi/food.php?foodid=1&lang=fi

    Tai mantelin: http://www.fineli.fi/food.php?foodid=379&lang=fi

    Niin miten ihmeessä proteiinit, hiilarit ja rasvat jää noin olemattomaksi ravinotsisältökuvauksessa? Toihan on ihan täysi mahdottomuus?

  • 12.03.2012

    Vierailija

    Tämä ohje on huono. Joko veden määrää pitää vähentää tai vastaavasti lisätä keittoaikaa hurjasti.

  • 11.04.2012

    Vierailija

    Kokeilin reseptiä ja ihan makoisia leivonnaisi sain aikaiseksi. Korvasin tosin mantelijauhot vehnäjauhoilla allergian vuoksi. Lopputulosta voi käydä ihmettelemässä täällä http://fiktiivinen.blogspot.com/2012/04/macaron-leivokset.html

  • 15.04.2012

    Vierailija

    Ohjeessa tuo siirapin määrä on aivan oikein. Sain Macaronsit onnistumaan 3:lla yrittmällä, mutta siirappia täytyy keittää huomattavasti pidempään kuin 15 min silloin se oikeasti muuttuu siirappimiasemmaksi. Siirappi täytyy kaataa hyvin ohuena nauhana valkuaisvaahdon sekaan koneen koko ajan vatkatessa ja siirapin loputtua vatkaamista täytyy jatkaa keskeytyksettä useita minuutteja, kunnes kulhon yläpuolelta kädellä kokeillen taikina ei enää "lämmitä kättä" eli ei höyryä. Noin tehden vahdosta tuli todella kiinteää, vaatii vain kärsivällisyyttä.

  • 16.04.2012

    Vierailija

    Macaronit onnistuu moitteettomasti pelkällä valkuaisella, tomusokerilla ja mantelijauheellakin, joten miksi vaivata päätään tällä hakalalla ohjeella? Juuri viikonloppuna tein (3 valkuaista, pieni ripaus suolaa, 4 dl tomusokeria, 1 tl vaniljasokeria ja 2 ps (160 g) mantelijauhetta). Onnistuu varmasti eikä tarvi mitään keitellä tai lämpöjä mittailla. Macaronien tärkein vaihe on että antaa niiden levätä puoli tuntia ennen paistoa(10 minuuttia ei riitä kuten tässä neuvotaan) jotta ne hiukan kuivuvat pinnalta. jos tätä ei tee, niin macaronit repeävät paistettaessa päältä eivätkä nouse reunoilta niin kuin pitäisi.

  • 20.04.2012

    Vierailija

    1 ps (100 g) Pirkka mantelijauhetta
    3 dl (180 g) Dan Sukker tomusokeria
    (1/2 rkl kaakaojauhetta)
    2 kananmunanvalkuaista
    1 rkl Dan Sukker Siro erikoishienoa sokeria
    (jauhemaista elintarvikeväriä)
    Suklaatäyte
    100 g Fazer taloussuklaata
    1/2 dl Pirkka vispi- tai kuohukermaa
    Sekoita mantelijauhe ja puolet tomusokerista keskenään. Jos haluat ruskeita leivoksia, sekoita joukkoon myös kaakaojauhe.
    Vaihe 2Vaahdota valkuaisia hetki yleiskoneella tai sähkövatkaimella. Lisää hienosokeri ja jatka vatkaamista, kunnes valkuaisvaahto on kovaa. Lisää loppu tomusokeri vähitellen ja vatkaa seosta vain sen verran, että seos on kiiltävää.
    Vaihe 3Sekoita manteli-tomusokeriseos lopuksi valkuaisvaahdon joukkoon. Taikina on valmista, kun taikinaan lusikalla vedetty vako ummistuu noin 10 sekunnissa. Jos vako ei ummistu, jatka sekoittamista (sekoittaminen löysyttää taikinaa). Toista vakotestiä, kunnes taikina on sopivaa. Jos haluat värikkäitä leivonnaisia, värjää taikina tässä vaiheessa apteekista saatavalla jauhemaisella elintarvikevärillä.
    Vaihe 4Pursota seoksesta halkaisijaltaan noin 2 cm:n nokareita leivinpaperin päälle pellille. Voit tehdä nokareet myös kahdella lusikalla. Anna pohjien seistä huoneenlämmössä noin 15 minuuttia. Paista 150 asteessa 10 - 15 minuuttia. Anna jäähtyä. Irrota pohjat varovasti lastalla.
    Vaihe 5Paloittele suklaa kattilaan ja lisää kerma. Kuumenna miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen, kunnes suklaa liukenee. Jatka keittämistä miedolla lämmöllä pari minuuttia. Anna täytteen hieman jäähtyä. Levitä suklaatäytettä pohjien sileälle pinnalle ja paina kaksi pohjaa yhteen.
    .....

  • 05.06.2012

    Vierailija

    Sori, mut ihan pakko sanoo et jos tällä ohjeella ei saa macaroneja aikaseksi sii sit ei saa mitenkään, sillä tässä on käytetty kuuma marenkia, jossa munat kypsyvät ja vaahto on kestävämpää, mutta suosittelen kärsivällisyyttä näissä leivoksissa sillä nää ei mee monellakaan heti täydellisesti. Ja jos mielestänne se nestemäinen väriaine saa massan pilalle ostakaa jauhevärejä apteekista tai erikoisliikkeistä.

  • 12.08.2012

    Vierailija

    S-U-R-K-E-A !!!!! Tuli paha mieli... :-(

  • 12.08.2012

    Vierailija

    Eikö ylläpito voisi jo puuttua peliin ja poistaa tämän reseptin, kun kukaan ei saa leivonnaisiaan tällä onnistumaan???

  • 29.08.2012

    Vierailija

    Mulla ainakin on onnistunut loistavasti leivokset tällä ohjeella. Tuota sokeriliuosta pitää kyllä kuumentaa tarpeeksi pitkään. Kokeilin itse ihan digitaalisella paistimittarilla, että tuli tarpeeksi kuumaa. Ja tuo pitää kaataa oikeasti ohuena nauhana valkuaisten joukkoon. Kun vaan noudattaa ohjetta, niin onnistuu kyllä.

  • 21.09.2012

    Vierailija

    Teen nyt kolmatta kertaa macaroneja tällä ohjeella, ja joka kerta ne ovat onnistuneet hyvin. 15 minuuttia sokeriliemen keittoajaksi on kyllä vähän turhan lyhyt, mutta oikean lämpötilanhan voi aina tarkistaa mittarilla.

  • 29.09.2012

    Vierailija

    Olipa h*lvetin huono ohje.Taikinasta tuli vetistä litkua.Olisinpa älynnyt lukea kommentit ensin ja etsiä ohjeen muualta.Roskiin meni kaikki...

  • 18.06.2013

    Vierailija

    Aloin lukemaan kommentteja vasta tekovaiheessa, mutta toivottavasti onnistuuvat silti... :)

  • 31.08.2013

    Vierailija

    Todella huono ohje. Älkää missään nimessä käyttäkö tätä!

  • 08.02.2014

    Vierailija

    oikein hyvä ohje minulla ainakin onnistui hyvin!

  • 09.03.2014

    Vierailija

    Toivoisinpa, että minäkin olisin lukenut kommentit, ennen kuin käytin ohjetta! Siirappi jäi 'poreillen" aivan liian ohueksi, mutta vielä enemmän ihmettelen, kuinka muka yhden valkuaisen vaahtoon saa sekoitettua kaksi desiä tomusokeria ja 125g mantelijauhetta!! Aikaisemmin olen pitänyt Maku-lehden reseptejä kokeiltuina ja luotettavina...

  • 25.07.2014

    vierailija

    Ohjeesta puuttuu perunajauho. Sitä kannattaa laittaa 1 teelusikallinen, niin taikinasta ei tule litkua.

  • 15.10.2014

    Vierailija

    Pieleen, ei onnistunut

    • Kaikki meni

Kommentoi

Lisää suosikiksi

Tulosta