KATSOMASI RESEPTIT

Ainekset

4 kpl

Täyte

Pinnalle

Tee näin 1 t 30 min

1 t 30 min
{
AKTIIVINEN
30 min
PASSIIVINEN
1 t
  • Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Murenna hiiva maitoon ja sekoita joukkoon myös muna, sokeri, suola ja kardemumma.

    Lisää jauhot vähitellen taikinaa ja alusta taikina hyvin. Vaivaa lopuksi joukkoon pehmeä kuutioitu voi. Vaivaa taikinaa kunnes se on tasaista ja irtoaa kulhosta.

    Anna taikinan kohota leivinliinan alla 45 minuuttia. Vaivaa taikinaa ja jaa taikina neljään yhtä suureen osaan.

    Kaulitse taikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Levitä puolet yhdestä luumumarmelaadi purkista tasaisesti taikinalevylle. Kääri taikina rullalle pitkältä reunalta.

    Nosta taikinarulla leivinpaperilla peitetylle pellille. Leikkaa keittiösaksilla viiltoja taikinarullaan muutaman sentin välein niin, että viillot osuvat miltei pohjaan asti. Siirrä joka toinen viilto oikealle ja joka toinen vasemmalle.

    Vaihtoehtoisesti voit tehdä perinteisen pitkon leivittämällä luumuhillon taikinalevyn keskelle ja leikkaamalla sivuille viistoon 2cm paksuisia suikaleita. Nosta suikaleet vuorotellen pitkon keskelle.

    Voitele pitkot kananmunalla ja ripottele raesokeria pinnalle. Paista 200 asteisessa uunissa 20-25 minuuttia.

     

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Kokeilitko reseptiä?

Tekisitkö uudestaan?
Mitä pidit?
ARVIOI:
  • Onnistuin
  • Helppo
  • Hurmasin vieraat
  • Opin uutta
  • Ei maistunut
  • Kaikki meni

Ravintosisältö

kappale
100 g
  • energiaa
    569 kcal
  • hiilihydraattia
    45.3 g
  • rasvaa
    43.2 g
  • proteiinia
    0.6 g
  • kuitua
    0 g
  • suolaa
    2.5 g
Huomioithan että ravintosisällöt ovat suuntaa antavia. Tarkista käyttämiesi elintarvikkeiden ainesosat pakkauksesta tai tuotteen myyjältä ruoka-aineallergioiden ja erityisruokavalioiden varalta.

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Avainsanat:

joulu, pulla, pullapitko


    Kommentoi

    Haluaisitko maustaa kommenttiasi kuvalla? tai rekisteröidy Omaan Makuun.

    Lisää suosikiksi

    Tulosta