KATSOMASI RESEPTIT
Luumuinen poke-kakku

Resepti: Kaneli ja Sokeri 02/2016

Luumuinen poke-kakku

Resepti: Kaneli ja Sokeri 02/2016

Luumuinen poke-kakku

Poke-kakku saa nimensä taikinaan tökätyistä koloista, joihin valutetaan täyteläistä rommisiirappia. Poke on parhaimmillaan, kun lisäät makusiirapin lämpimään kakkuun ja annat kakun vetäytyä pari tuntia. 

ARVIOI
5.0

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Tee näin 1 t 15 min

1 t 15 min
{
AKTIIVINEN
30 min
PASSIIVINEN
45 min
  • Vatkaa pehmeä voi ja sokeri kuohkeaksi ja vaaleaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen ja edelleen vatkaten. Yhdistä jauhot, leivinjauhe, sitruunankuori ja suola. Lisää ne taikinaan ja sekoita tasaiseksi.

    Vuoraa pyöreä (Ø 22–24 cm) tai neliön mallinen vuoka (vetoisuus 1,5–2 l) leivinpaperilla. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta.

    Paista 175-asteisen uunin alatasolla 45–50 minuuttia, kunnes kakku on tikulla testattaessa kypsä.

    Huuhtele ja halkaise luumut, poista kivet. Mittaa kattilaan rommi, sokeri, vaniljatanko ja kardemumma. Keitä luumuja liemessä 10 minuuttia, kunnes ne pehmenevät mutta eivät vielä hajoa. Nosta luumut ja vaniljatanko pois liemestä. Keitä lientä kasaan, kunnes se hieman sakenee, noin 10 minuuttia.

    Töki vastapaistettu kakku puulusikan varrella tai vastaavalla työvälineellä täyteen reikiä. Valuta luumulientä (noin 1 dl) tasaisesti kakun reikiin. Anna kakun jäähtyä ja valmista sillä välin kuorrutus.

    Vatkaa kulhossa nopeasti voi, tomusokeri ja tuorejuusto tasaiseksi. Levitä kuorrutus kakun päälle. Lisää lopuksi luumut.

    Vinkki! Voit kokeilla rommiluumujen sijaan calvadosilla maustettua omenahilloketta (1–2 dl), ja viimeistellä kakun kuorrutuksella.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Kokeilitko reseptiä?

Tekisitkö uudestaan?
Mitä pidit?
ARVIOI:
  • Onnistuin
  • Helppo
  • Hurmasin vieraat
  • Opin uutta
  • Ei maistunut
  • Kaikki meni

Ravintosisältö

annos
100 g
  • energiaa
    285 kcal
  • hiilihydraattia
    28.8 g
  • rasvaa
    14.8 g
  • proteiinia
    3.2 g
  • kuitua
    0.9 g
  • suolaa
    0.5 g
Huomioithan että ravintosisällöt ovat suuntaa antavia. Tarkista käyttämiesi elintarvikkeiden ainesosat pakkauksesta tai tuotteen myyjältä ruoka-aineallergioiden ja erityisruokavalioiden varalta.

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Laatinut:

Kuva:

Elvi Rista

    Kommentoi

    Haluaisitko maustaa kommenttiasi kuvalla? tai rekisteröidy Omaan Makuun.

    Lisää suosikiksi

    Tulosta