Lohivoileipäkakku

Resepti: Maku 02/2010

Lo­hi­voi­lei­pä­kak­ku

Resepti: Maku 02/2010

Lo­hi­voi­lei­pä­kak­ku

Lisää suosikiksi

Tulosta

Tee näin

1 vrk 1 t
{
AKTIIVINEN
1 t
PASSIIVINEN
1 vrk
  • Aloita täytteiden valmistuksella. Leikkaa nahaton ja ruodoton lohi silpuksi. Lisää joukkoon täytteen muut aineet ja sekoita tasaiseksi. Anna vetäytyä jääkaapissa. Raasta pesty kurkku hienoksi ja purista ylimääräinen neste pois mahdollisimman tarkkaan. Yhdistä raasteeseen muut täytteen aineet ja sekoita hyvin. Levitä 25 x 35 cm:n kokoiselle leikkuulaudalle kelmua siten, että se ulottuu kaikilta reunoilta 15 cm yli. Kiehauta vesi ja liemikuutio. Kasta hapankorppu liemeen ja aseta se leikkuulaudan reunaan. Kasta toinen korppu samoin, ja aseta edellisen korpun viereen puskusaumaan. Lado vierekkäin yhteensä viisi kostutettua hapankorppua. Levitä puolet kalatäytteestä ensimmäisen hapankorppukerroksen päälle huolellisesti reunoja myöten ja tasaa lopuksi. Aseta seuraava kostutettu hapankorppukerros ensimmäisen kerroksen tavoin kalatäytteen päälle. Levitä toisen hapankorppukerroksen päälle kurkkutäyte kokonaan, ja tämän päälle vielä kostutettu leipäkerros, loppu kalatäyte ja päällimmäiseksi kostutettu leipäkerros. Kääri lohivoileipäkakku tiiviisti kelmuun ja anna vetäytyä viileässä yön yli. Sekoita keskenään majoneesi, sulatejuusto ja tilli. Levitä kuorrutetta kakun päälle ohuesti ja reunoille paksummin. Koristele lohivoileipäkakku mädillä, kurkkukuvioilla ja rucolalla.  

VINKKI

 Kurkusta saat kauniita kuvioita pienillä piparimuoteilla.

Ravintosisältö

annos
100 g
  • energiaa
    244 kcal
  • hiilihydraattia
    5.5 g
  • rasvaa
    21.7 g
  • proteiinia
    6.8 g
  • kuitua
    1.2 g
  • suolaa
    1 g
Huomioithan että ravintosisällöt ovat suuntaa antavia. Tarkista käyttämiesi elintarvikkeiden ainesosat pakkauksesta tai tuotteen myyjältä ruoka-aineallergioiden ja erityisruokavalioiden varalta.

Lisää suosikiksi

Tulosta

Kommentit (0)

    Kommentoi

    Esikatselu

    Lisää suosikiksi

    Tulosta