KATSOMASI RESEPTIT
Lohi-riisilaatikko Välimeren tapaan

Resepti: Maku 08/2016

Lohi-riisilaatikko Välimeren tapaan

Resepti: Maku 08/2016

Lohi-riisilaatikko Välimeren tapaan

Perinteisen lohi-riisilaatikon välimerellisessä versiossa on mukana fenkolia sekä tuoreena että mausteena.

ARVIOI

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Tee näin 1 t 5 min

1 t 5 min
{
AKTIIVINEN
30 min
PASSIIVINEN
35 min
  • Aloita lohen maustamisella. Leikkaa lohi puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi. Pane viipaleet vieri viereen leivinpaperin päälle. Ripottele viipaleille suolaa, sokeria ja fenkolin siemeniä. Peitä kala kelmulla ja anna maustua muiden valmisteluiden ajan huoneenlämmössä.

    Keitä riisi kypsäksi kalaliemikuutiolla maustetussa vedessä. Halkaise fenkoli, poista kova kanta ja leikkaa fenkoli pieniksi kuutioiksi tai hyvin ohuiksi suikaleiksi. Kuori ja silppua sipulit. Paista fenkoli ja sipuli pehmeäksi pannulla öljyssä.

    Vatkaa maito, tuorejuusto, munat ja mausteet keskenään.

    Levitä puolet riisistä voidellun uunivuoan pohjalle. Lisää päälle lohiviipaleet, tillisilppu, fenkoli-sipuliseos ja loput riisistä. Kaada munamaito vuokaan.

    Sekoita parmesaani korppujauhoihin ja ripottele seos vuoan pinnalle. Lisää pinnalle voinokareita sinne tänne.

    Paista ruokaa 175-asteisen uunin keskitasolla noin 35 minuuttia tai kunnes munamaito on hyytynyt ja ruoan pinta kauniisti ruskistunut.

    Tarjoa lisänä silputulla tillillä ja basilikalla maustettua voisulaa.

VINKKI

Korppujauho-parmesaanisekoitus saa lohilaatikon pinnan maistumaan erityisne herkulliselta.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Kokeilitko reseptiä?

Tekisitkö uudestaan?
Mitä pidit?
ARVIOI:
  • Onnistuin
  • Helppo
  • Hurmasin vieraat
  • Opin uutta
  • Ei maistunut
  • Kaikki meni

Ravintosisältö

annos
100 g
  • energiaa
    138 kcal
  • hiilihydraattia
    13 g
  • rasvaa
    6.8 g
  • proteiinia
    6.4 g
  • kuitua
    0.8 g
  • suolaa
    0.3 g
Huomioithan että ravintosisällöt ovat suuntaa antavia. Tarkista käyttämiesi elintarvikkeiden ainesosat pakkauksesta tai tuotteen myyjältä ruoka-aineallergioiden ja erityisruokavalioiden varalta.

Lisää suosikiksi

Tulosta 

    Kommentoi

    Haluaisitko maustaa kommenttiasi kuvalla? tai rekisteröidy Omaan Makuun.

    Lisää suosikiksi

    Tulosta