KATSOMASI RESEPTIT
Lohi-munavoileipäkakku

Resepti: Maku 03/2017

Lohi-mu­na­voi­lei­pä­kak­ku

Resepti: Maku 03/2017

Lohi-mu­na­voi­lei­pä­kak­ku

Pyöreä, irtopohjavuokaan tehty voileipäkakku on kätevä, sillä niitä voi kasata jääkaappiin monta päällekkäin. Raikkaan savulohitahnan ja lempeän kananmunatäytteen yhdistelmä on varma hitti kevään juhlapöydässä.

ARVIOI
5.0

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Tee näin 3 t 15 min

3 t 15 min
{
AKTIIVINEN
1 t 15 min
PASSIIVINEN
2 t
  • Valmista lohitäyte. Pilko kala kulhoon. Lisää sekaan hienonnettu tilli, sitruunamehu, tuorejuusto ja ranskankerma. Sekoita tasaiseksi. Mausta pippurilla ja suolalla.

    Valmista toinen täyte. Keitä munia 7 minuuttia. Nosta munat kylmään veteen hetkeksi ja kuori ne. Hienonna munat veitsellä tai leikkurilla. Lisää joukkoon pehmeä voi ja sekoita tasaiseksi. Lisää lopuksi valutettu raejuusto ja hienonnettu ruohosipuli. Mausta suolalla.

    Leikkaa leipäviipaleista reunat pois ja asettele leivät irtopohjavuoan (Ø 20 cm) kokoiselle alueelle vierekkäin kolmeksi kerrokseksi. Laita leipien päälle irtopohjavuoka ja leikkaa sen avulla leivistä ylimääräiset palat pois.

    Leikkaa vuoan pohjalle pala leivinpaperia ja nosta sen päälle ensimmäinen kerros leipäviipaleita. Kostuta sitruunavedellä ja levitä päälle lohitäyte. Lisää toinen kerros leipäviipaleita ja kostuta. Lisää munatäyte ja päälle vielä yksi kerros leipäviipaleita. Kostuta ja paina voileipäkakkua kevyesti. Peitä kelmulla ja anna maustua jääkaapissa vähintään pari tuntia tai yön yli.

    Sekoita keskenään tuorejuusto ja sitruunamehu. Levitä kuorrutus voileipäkakun päälle. Halutessasi voit peittää kakun myös reunoilta.

    Keitä viiriäisen munat paketin ohjeen mukaan ja halkaise ne. Huuhdo retiisit ja leikkaa ne 4 osaan. Koristele kakun pinta viiriäisen munilla ja retiisin lohkoilla. Viimeistele herneenversoilla ja ruohosipulilla.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Kokeilitko reseptiä?

Tekisitkö uudestaan?
Mitä pidit?
ARVIOI:
  • Onnistuin
  • Helppo
  • Hurmasin vieraat
  • Opin uutta
  • Ei maistunut
  • Kaikki meni

Ravintosisältö

annos
100 g
  • energiaa
    97 kcal
  • hiilihydraattia
    1.1 g
  • rasvaa
    6.4 g
  • proteiinia
    8.3 g
  • kuitua
    0.3 g
  • suolaa
    0.8 g
Huomioithan että ravintosisällöt ovat suuntaa antavia. Tarkista käyttämiesi elintarvikkeiden ainesosat pakkauksesta tai tuotteen myyjältä ruoka-aineallergioiden ja erityisruokavalioiden varalta.

Lisää suosikiksi

Tulosta 

    Kommentoi

    Haluaisitko maustaa kommenttiasi kuvalla? tai rekisteröidy Omaan Makuun.

    Lisää aiheesta: Yli­op­pi­las­juh­lat

    Lisää suosikiksi

    Tulosta