KATSOMASI RESEPTIT
Lohi-juustokakku
MU

Resepti: Maku 04/2009

Lohi-juustokakku

Resepti: Maku 04/2009

Lohi-juustokakku

Suolainen lohijuustokakku on juhlapöydän ehdoton kruunu. Suosikkikakun juustoisessa täytteessä maistuu kylmäsavulohi, ja mätikoristelut koristavat kakun juhlaan kuin juhlaan sopivaksi. Tätä kannattaa kokeilla!

ARVIOI
3.9

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Tee näin 6 t

6 t
{
AKTIIVINEN
1 t
PASSIIVINEN
5 t
  • Jauha lohi-juustokakun pohjan hapankorput hienoksi monitoimikoneessa. Sekoita joukkoon sulatettu rasva, vesi ja ruohosipulisilppu.

    Leikkaa irtopohjavuoan (Ø 24 cm) pohjalle sopivan kokoinen pala leivinpaperia. Painele hapankorppuseos vuoan pohjalle. Pane vuoka jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.

    Upota liivatelehdet kylmään veteen vähintään 5 minuutiksi. Leikkaa lohi ja sipuli kuutioiksi. Hienonna tilli.

    Vaahdota kerma ja tuorejuusto kulhossa. Lisää vaahdon joukkoon sipulit, lohi ja tilli.

    Kuumenna sitruunamehu esimerkiksi mikroaaltouunissa. Purista liivatelehdistä vesi pois ja liuota lehdet mehuun. Kaada seos täytteen joukkoon samalla sekoittaen ja mausta pippurilla.

    Levitä täyte hapankorppukerroksen päälle tasaisesti.

    Anna lohi-juustokakun hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.

    Irrota lohi-juustokakku varovasti vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle.

    Koristele lohi-juustokakku mädillä, ruohosipulilla ja punasipulikuutioilla.

    •Valmista juustokakku juhlia edeltävänä päivänä ja koristele juuri ennen tarjoilua.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Kokeilitko reseptiä?

Tekisitkö uudestaan?
Mitä pidit?
ARVIOI:
  • Onnistuin
  • Helppo
  • Hurmasin vieraat
  • Opin uutta
  • Ei maistunut
  • Kaikki meni

Ravintosisältö

annos
100 g
  • energiaa
    206 kcal
  • hiilihydraattia
    7.3 g
  • rasvaa
    16.3 g
  • proteiinia
    7.6 g
  • kuitua
    1.8 g
  • suolaa
    1.3 g
Huomioithan että ravintosisällöt ovat suuntaa antavia. Tarkista käyttämiesi elintarvikkeiden ainesosat pakkauksesta tai tuotteen myyjältä ruoka-aineallergioiden ja erityisruokavalioiden varalta.

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Kommentit (12)

86% Tekisi uudestaan
  • Onnistuin14
  • Helppo12
  • Hurmasin vieraat25
  • Opin uutta8
  • Ei maistunut5
  • Kaikki meni7
JÄRJESTÄ:
Uusimmat
Vanhimmat
  • 05.06.2016

    Vierailija

    Voikohan tätä pakastaa?

    • 22.04.2016

      Vierailija

      Todella hyvä!!

      • Onnistuin
      • Helppo
      • Hurmasin vieraat
      • Opin uutta
      • Kaikki meni
      • 30.12.2015

        Vierailija

        Tein jouluksi. Todella helppo tehdä ja näyttävän näköinen alkupalapöydässä. Minäkin tein gluteenittoman version limpputyyppisestä leivästä. Lisäsin graavilohesta ruusukkeita päälle. Todella herkullista, teki todella hyvin kauppansa. Varusmiespoikani pyysi, että ottaisimme vakioksi joulupöytään.

        • 18.12.2015

          Vierailija

          Onnistui erinomaisesti myös gluteenittomana. Tein tummasta gluteenittomasta, Real-tyyppisestä leivästä pohjan samalla tapaa kuin tuon hapankorppupohjan. Maistui myös muille kuin gluteiinittomille! Aivan herkkua!

          • Hurmasin vieraat
          Lisää kommentteja (8)

          Kommentoi

          Haluaisitko maustaa kommenttiasi kuvalla? tai rekisteröidy Omaan Makuun.

          Lisää aiheesta: Yli­op­pi­las­juh­lat

          Lisää suosikiksi

          Tulosta