Lohi-juustokakku
MU

Resepti: Maku 04/2009

Lohi-juustokakku

Resepti: Maku 04/2009

Lohi-juustokakku

Lisää suosikiksi

Tulosta

Tee näin 6 t

6 t
{
AKTIIVINEN
1 t
PASSIIVINEN
5 t
  • Jauha lohi-juustokakun pohjan hapankorput hienoksi monitoimikoneessa. Sekoita joukkoon sulatettu rasva, vesi ja ruohosipulisilppu.

    Leikkaa irtopohjavuoan (Ø 24 cm) pohjalle sopivan kokoinen pala leivinpaperia. Painele hapankorppuseos vuoan pohjalle. Pane vuoka jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.

    Upota liivatelehdet kylmään veteen vähintään 5 minuutiksi. Leikkaa lohi ja sipuli kuutioiksi. Hienonna tilli.

    Vaahdota kerma ja tuorejuusto kulhossa. Lisää vaahdon joukkoon sipulit, lohi ja tilli.

    Kuumenna sitruunamehu esimerkiksi mikroaaltouunissa. Purista liivatelehdistä vesi pois ja liuota lehdet mehuun. Kaada seos täytteen joukkoon samalla sekoittaen ja mausta pippurilla.

    Levitä täyte hapankorppukerroksen päälle tasaisesti.

    Anna lohi-juustokakun hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.

    Irrota lohi-juustokakku varovasti vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle.

    Koristele lohi-juustokakku mädillä, ruohosipulilla ja punasipulikuutioilla.

    •Valmista juustokakku juhlia edeltävänä päivänä ja koristele juuri ennen tarjoilua.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Kokeilitko reseptiä?

Tekisitkö uudestaan?
Mitä pidit?
  • Onnistuin
  • Helppo
  • Hurmasin vieraat
  • Opin uutta
  • Ei maistunut
  • Kaikki meni

Ravintosisältö

annos
100 g
  • energiaa
    213 kcal
  • hiilihydraattia
    7.5 g
  • rasvaa
    16.9 g
  • proteiinia
    7.9 g
  • kuitua
    1.9 g
  • suolaa
    1.4 g
Huomioithan että ravintosisällöt ovat suuntaa antavia. Tarkista käyttämiesi elintarvikkeiden ainesosat pakkauksesta tai tuotteen myyjältä ruoka-aineallergioiden ja erityisruokavalioiden varalta.

Lisää suosikiksi

Tulosta

Kommentit (6)

75% Tekisi uudestaan
  • Hurmasin vieraat3
  • 25.05.2010

    Vierailija

    Koska kylmäsavulohi ei ole suosikkini: voiko kakun tehdä lämminsavulohesta?

  • 01.06.2010

    Uura, Maku.fi

    En ole itse kokeillut, mutta lämminsavulohi on mielestäni hyvä idea! Kerrothan sitten, miten ohje toimi toisella lohella!

  • 22.09.2010

    Oka

    Voisiko ajatella, että alustan tekee leikkaamalla kokonaisen ruis(sihti)leivän tai miksei jonkun vaalemman (maalaisleipä) pohjan tätä varten hankalalta kuullostavan hapankorppurunban sijaan?

  • 23.09.2010

    Uura, Maku.fi

    Minusta nahtava idea! Kiva, että oma suosikkireseptini jalostuu aina vaan uusiin ulottuvuuksiin.

  • 23.09.2010

    Uura, Maku.fi

    Kokeilisin pohjan tekoa erityisesti ruisleivästä. Maalaisleipä saattaa olla tähän tarkoitukseen himan "mauton". Oka, kerro ihmeessä, miten onnistuit!

  • 30.12.2012

    Vierailija

    Olipa kiva lisä joulupöydässä! Pohjana toimi saaristolaisleipä. 4-henkiselle perheelle tosin ohjeesta riittää puolikas.

Kommentoi

Lisää suosikiksi

Tulosta