KATSOMASI RESEPTIT
Limetti-seljankukkajuustokakku

Resepti: Maku 03/2017

Limetti-sel­jan­kuk­ka­juus­to­kak­ku

Resepti: Maku 03/2017

Limetti-sel­jan­kuk­ka­juus­to­kak­ku

Tässä on raikkain juustokakku ikinä! Juustokakku muuntuu pirteämmäksi, kun täytteeseen lisätään limettiä ja kakku koristellaan villin vihreällä seljankukkakiilteellä.

ARVIOI

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Tee näin 12 t 50 min

12 t 50 min
{
AKTIIVINEN
30 min
PASSIIVINEN
12 t 20 min
  • Sulata pohjaa varten miedolla lämmöllä paloiteltu voi ja valkosuklaa. Nosta kattila pois levyltä.

    Lisää haaleaan suklaaseokseen munat, sokeri ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.

    Pingota irtopohjavuoan (Ø 24–26 cm) pohjan ja reunojen väliin leivinpaperi. Levitä taikina vuokaan.

    Paista 175-asteisen uunin keskitasolla 15–20 minuuttia. Pohja saa jäädä sisältä tahmeaksi.

    Vatkaa täytettä varten kerma kuohkeaksi. Notkista tuorejuusto samoilla vatkaimilla ja mausta tomusokerilla. Lisää tuorejuusto ja vaniljarahka kermavaahtoon varovasti nostellen.

    Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä viisi minuuttia. Kuumenna kermatilkka kattilassa. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja liuota ne kuumaan kermaan. Nosta kattila heti pois levyltä.

    Sekoita haalea liivateseos täytteeseen. Mausta sitruunamehulla. Lisää täytteeseen lopuksi limetinkuori ja -mehu. Kaada täyte pohjan päälle. Nosta kakku peitettynä jääkaappiin yön yli hyytymään.

    Tee kiille täysin hyytyneen kakun päälle. Mittaa kulhoon mehutiiviste ja ½ dl limettimehua. Värjää seos halutessasi vihreällä elintarvikevärillä.

    Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä viisi minuuttia.

    Kuumenna kattilassa ½ dl limetinmehua. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja liuota liivatelehdet kuumaan limetinmehuun. Nosta kattila heti pois levyltä. Yhdistä liivateseos muuhun nesteeseen.

    Anna kiilleseoksen jäähtyä haaleaksi. Valuta se varovasti hyytyneen kakun päälle. Ripottele päälle tasaisesti limetinsuikaleet.

    Peitä kakku ja nosta se jääkaappiin hyytymään vielä 4–5 tunniksi.

     

     

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Kokeilitko reseptiä?

Tekisitkö uudestaan?
Mitä pidit?
ARVIOI:
  • Onnistuin
  • Helppo
  • Hurmasin vieraat
  • Opin uutta
  • Ei maistunut
  • Kaikki meni

Ravintosisältö

annos
100 g
  • energiaa
    336 kcal
  • hiilihydraattia
    32 g
  • rasvaa
    20.5 g
  • proteiinia
    5.4 g
  • kuitua
    0.3 g
  • suolaa
    0.3 g
Huomioithan että ravintosisällöt ovat suuntaa antavia. Tarkista käyttämiesi elintarvikkeiden ainesosat pakkauksesta tai tuotteen myyjältä ruoka-aineallergioiden ja erityisruokavalioiden varalta.

Lisää suosikiksi

Tulosta 

    Kommentoi

    Haluaisitko maustaa kommenttiasi kuvalla? tai rekisteröidy Omaan Makuun.

    Lisää aiheesta: Juustokakku

    Lisää suosikiksi

    Tulosta