KATSOMASI RESEPTIT
Limetti-mansikkakakku

Resepti: Kaneli ja Sokeri 01/2017

Limetti-mansikkakakku

Resepti: Kaneli ja Sokeri 01/2017

Limetti-mansikkakakku

Limetti tekee klassikkotäytekakusta pirtsakan. Pakastekuivatut mansikat antavat täytteeseen ja kuorrutukseen kauniin pinkin värin. Viimeistele kakku ohuilla limettiviipaleilla.

ARVIOI

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Tee näin 3 t 10 min

3 t 10 min
{
AKTIIVINEN
30 min
PASSIIVINEN
2 t 40 min
  • Voitele ja jauhota kakku- tai irtopohjavuoka (Ø 22 cm).

    Vatkaa munat, sokeri ja pastaväri kuohkeaksi vaahdoksi.

    Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. Lisää vaahtoon limetinkuoriraaste ja jauhoseos. Sekoita taikina tasaiseksi varovasti nostellen.

    Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta. Paista 175-asteisen uunin alatasolla 30–40 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla. Kumoa kakku jäähtyneenä.

    Valmista mansikkakreemi. Jauha kuivatut mansikat pussissa painelemalla. (Jauhetta tulee noin 1 dl.) Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää tuorejuusto, tomusokeri, limettimehu ja mansikkajauhe. Vatkaa kreemi tasaiseksi.

    Perkaa ja viipaloi ­mansikat.

    Leikkaa jäähtynyt kakku kolmeen osaan. Kostuta alin kerros mehulla ja levitä sille noin desi täytettä ja puolet mansikoista.

    Nosta toinen levy täytteen päälle, kostuta ja täytä samoin. Kostuta kansi ja nosta se kakun päälle.

    Peitä kakku kelmulla ja aseta päälle kevyt paino. Anna kakun kostua 2 tuntia jääkaapissa. Nosta loppu täyte jääkaappiin odottamaan kuorrutusta.

    Kuorruta kakku lopulla täytteellä ja koristele limettiviipaleilla.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Kokeilitko reseptiä?

Tekisitkö uudestaan?
Mitä pidit?
ARVIOI:
  • Onnistuin
  • Helppo
  • Hurmasin vieraat
  • Opin uutta
  • Ei maistunut
  • Kaikki meni

Ravintosisältö

annos
100 g
  • energiaa
    210 kcal
  • hiilihydraattia
    41.5 g
  • rasvaa
    2.8 g
  • proteiinia
    3.4 g
  • kuitua
    0.3 g
  • suolaa
    0.3 g
Huomioithan että ravintosisällöt ovat suuntaa antavia. Tarkista käyttämiesi elintarvikkeiden ainesosat pakkauksesta tai tuotteen myyjältä ruoka-aineallergioiden ja erityisruokavalioiden varalta.

Lisää suosikiksi

Tulosta 

    Kommentoi

    Haluaisitko maustaa kommenttiasi kuvalla? tai rekisteröidy Omaan Makuun.

    Lisää aiheesta: Täytekakku

    Lisää suosikiksi

    Tulosta