KATSOMASI RESEPTIT
Leipäkranssi briejuustolla

Resepti: Maku 08/2016

Leipäkranssi briejuustolla

Resepti: Maku 08/2016

Leipäkranssi briejuustolla

Paista leipäkranssi vasta juuri ennen tarjoamista. Dippaa lämmin leipä pehmeään juustoon. Leipätaikina sopii myös jääkaapissa hitaasti kohotettavaksi.

ARVIOI
5.0

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Tee näin 1 t 50 min

1 t 50 min
{
AKTIIVINEN
20 min
PASSIIVINEN
1 t 30 min
  • Näin valmistat leipäkranssin:

    Lämmitä maito haaleaksi. Murenna siihen hiiva. Lisää suola, hunaja, munat, keltuainen ja viikunat.

    Alusta taikinaan osa jauhoista ja vaivaa 5–10 minuuttia.

    Alusta taikinaan pehmeä voi. Lisää loput jauhoista ja vaivaa taikinaa 5–10 minuuttia, kunnes se on kimmoisaa.

    Anna taikinan kohota liinalla peitettynä tunnin ajan.             

    Kumoa taikina jauhotetulle alustalle. Vaivaa ilmakuplat pois.

    Jaa taikina kahtia. Pyöritä molemmat taikinapalat tangoiksi. Kiepauta tangot toistensa ympärille punokseksi.

    Nosta taikinapunos leivinpaperin päälle pellille. Nosta juustokiekko puisessa pakkauksessaan, ilman kantta taikinan keskelle. Nipistä taikinan päät yhteen juustokiekon ympärille.

    Anna kranssin kohota liinalla peitettynä 15 minuuttia. Voitele se sitten vatkatulla munalla.

    Paista 175-asteisen uunin keskitasolla 30–40 minuuttia, kunnes kranssi saa kauniin värin ja juusto sulaa.

    Valuta juuston päälle heti hunajaa. Tarjoa saman tien, jotta tuoretta leipää voi dipata sulaneeseen juustoon.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Kokeilitko reseptiä?

Tekisitkö uudestaan?
Mitä pidit?
ARVIOI:
  • Onnistuin
  • Helppo
  • Hurmasin vieraat
  • Opin uutta
  • Ei maistunut
  • Kaikki meni

Ravintosisältö

annos
100 g
  • energiaa
    336 kcal
  • hiilihydraattia
    51.2 g
  • rasvaa
    10.3 g
  • proteiinia
    9.1 g
  • kuitua
    2.9 g
  • suolaa
    1.1 g
Huomioithan että ravintosisällöt ovat suuntaa antavia. Tarkista käyttämiesi elintarvikkeiden ainesosat pakkauksesta tai tuotteen myyjältä ruoka-aineallergioiden ja erityisruokavalioiden varalta.

Lisää suosikiksi

Tulosta 

    Kommentoi

    Haluaisitko maustaa kommenttiasi kuvalla? tai rekisteröidy Omaan Makuun.

    Lisää aiheesta: Leivotaan leipää

    Lisää suosikiksi

    Tulosta