Kokeile ruokakassipalvelua nyt -20 € Raaka-aineet ja reseptit kotiovelle alk. 42 € Käytä etu
Lankkusiika ja -lohi grillissä
GL
MA
MU

Resepti: Maku 03/2008

Lankkusiika ja -lohi grillissä

Resepti: Maku 03/2008

Lankkusiika ja -lohi grillissä

Lankulla grillatessa kala pysyy upean kosteana ja saa sopivan savun maun. Ja vältyt grillin siivousurakalta, siis täydellinen kesäruoka!

ARVIOI
4.3

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Ainekset

6 annosta

Thaityylinen mausteseos siialle

Japanilaishenkinen mausteseos lohelle

Muut ainesosat

  • kaksi puhdasta lankkua grillaukseen

Maku.fi:n reseptit löydät myös Makuviikon ruokakassista. Tilaa raaka-aineet ja reseptit suoraan kotiovellesi. Kokeile palvelua nyt - saat 20 € edun! Kokkailet kahdelle 4:n päivän ajan alk. 42 € hintaan. Tutustu ja tilaa >>

Tee näin 12 t 40 min

12 t 40 min
{
AKTIIVINEN
40 min
PASSIIVINEN
12 t
  • Lankkulohi ja lankkusiika valmistuvat näin:

    Aloita valmistelut edellisenä päivänä. Valitse laudanpätkä, joka on kalafileetä isompi ja mahtuu grilliin. Upota lauta veteen likoamaan noin 12 tunniksi, jolloin lauta vettyy eikä syty grillissä heti palamaan. Märkä lauta luovuttaa kosteutta grillikuvun alla eli höyry hellii herkkää kalaa. Voit valmistaa yhden ison fileen tai pari pientä, saaliista riippuen.

    Kuori hyvin pesty limetti. Sekoita maustekastikkeen aineet ja hiero seos kalan pintaan. Voit antaa kalan maustua viileässä pari tuntia ennen grillaamista.

    Nosta kalafileet laudalle ja lauta grilliin. Anna kannen olla auki niin kauan, että laudan alta alkaa muodostua savua.

    Sulje kansi ja anna kalan kypsyä paksuudesta riippuen 10–20 minuuttia.

    Tarjoa lankkukalan lisänä salaattia ja keitettyjä varhaisperunoita.

    •Muutama vuosi sitten toimitus taivasteli ihmeissään tätä lukijamme grillausohjetta. Koegrillauksen jälkeen vakuutuimme asiasta ja kannustamme muitakin kokeilemaan. Aavistus savua ja kosteutta grillin kypsennysvoimaan yhdistettynä antaa kalalle kuin kalalle mainion maun ja pitää kalan herkän rakenteen mehevänä.

    •Kertakäyttöinen kalangrillauslauta on hyvä nostaa kivelle tai muulle palamattomalle alustalle, sillä laudan alapuoli on kuuma ja hiiltynyt.

VINKKI

Grillimestarin on turvallista pitää vedellä täytetty suihkupullo käden ulottuvilla taltuttamaan laudan alapintaa nuolevia liekkejä.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Kokeilitko reseptiä?

Tekisitkö uudestaan?
Mitä pidit?
ARVIOI:
  • Onnistuin
  • Helppo
  • Hurmasin vieraat
  • Opin uutta
  • Ei maistunut
  • Kaikki meni

Ravintosisältö

annos
100 g
  • energiaa
    158 kcal
  • hiilihydraattia
    4 g
  • rasvaa
    8.7 g
  • proteiinia
    15.9 g
  • kuitua
    0.1 g
  • suolaa
    1.2 g
Huomioithan että ravintosisällöt ovat suuntaa antavia. Tarkista käyttämiesi elintarvikkeiden ainesosat pakkauksesta tai tuotteen myyjältä ruoka-aineallergioiden ja erityisruokavalioiden varalta.

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Kommentit (1)

100% Tekisi uudestaan
  • Hurmasin vieraat2
JÄRJESTÄ:
Uusimmat
Vanhimmat

Kommentoi

Haluaisitko maustaa kommenttiasi kuvalla? tai rekisteröidy Omaan Makuun.

Lisää aiheesta: Grillaus

Lisää suosikiksi

Tulosta