KATSOMASI RESEPTIT
Lakritsi-lusikkaleivät

Resepti: Kaneli ja Sokeri 01/2017

Lakritsi-lusikkaleivät

Resepti: Kaneli ja Sokeri 01/2017

Lakritsi-lusikkaleivät

Lakritsijauhe ja sitruunankuori antavat lusikkaleiville maagisen aromin. Varaudu tekemään tuplasatsi.

ARVIOI

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Tee näin 55 min

55 min
{
AKTIIVINEN
45 min
PASSIIVINEN
10 min
  • Sulata voi kattilassa. Anna porista miedolla lämmöllä pari minuuttia, välillä sekoittaen. Älä anna voin kiehua liian voimakkaasti, jotta voista ei kiehu kaikki neste pois ja lusikkaleivistä tule liian kovia.

    Kaada voisula kulhoon. Lisää sokeri. Anna voi-sokeriseoksen jäähtyä huoneenlämpöiseksi sekoittamatta.

    Yhdistä jauhoihin lakritsijauhe, leivinjauhe ja sitruunankuoriraaste. Sekoita kuivat aineet voisulaan ja sekoita nopeasti tasaiseksi.

    Muotoile lusikkaleivät. Painele taikinaa teelusikan pesään ja vedä se lusikasta suoraan leivinpaperille uunipellille kupera puoli ylöspäin.

    Paista 175-asteisen uunin keskitasolla 10–12 minuuttia tai kunnes pikkuleivät saavat kullanruskean värin. Anna niiden jäähtyä ritilällä ja täytä vasta jäähtyneenä.

    Jauha strösselit ja sokeri monitoimikoneessa tai morttelissa. Kierittele pikkuleivät sokeri-strösseliseoksessa.

    Sivele lusikkaleipien sileälle puolelle vadelmatahnaa ja paina toinen keksi päälle kanneksi.

VINKKI

Jos haluat lusikkaleivistä pehmeämpiä, säilytä ne täyttämisen jälkeen vuorokauden ajan kannellisessa rasiassa.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Kokeilitko reseptiä?

Tekisitkö uudestaan?
Mitä pidit?
ARVIOI:
  • Onnistuin
  • Helppo
  • Hurmasin vieraat
  • Opin uutta
  • Ei maistunut
  • Kaikki meni

Ravintosisältö

kappale
100 g
  • energiaa
    502 kcal
  • hiilihydraattia
    39.7 g
  • rasvaa
    35.6 g
  • proteiinia
    6.3 g
  • kuitua
    2 g
  • suolaa
    1 g
Huomioithan että ravintosisällöt ovat suuntaa antavia. Tarkista käyttämiesi elintarvikkeiden ainesosat pakkauksesta tai tuotteen myyjältä ruoka-aineallergioiden ja erityisruokavalioiden varalta.

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Avainsanat:

vadelma, lakritsi, Leivonta


Laatinut:

Kuva:

Satu Nyström

    Kommentoi

    Haluaisitko maustaa kommenttiasi kuvalla? tai rekisteröidy Omaan Makuun.

    Lisää aiheesta: Leivonta

    Lisää suosikiksi

    Tulosta