Kurpitsakeitto
MU
MA
GL

Resepti: Maku 06/2006

Kurpitsakeitto

Resepti: Maku 06/2006

Kurpitsakeitto

Lisää suosikiksi

Tulosta

Tee näin 1 t 50 min

1 t 50 min
{
AKTIIVINEN
20 min
PASSIIVINEN
1 t 30 min
  • Kuumenna uuni 175 asteeseen. Leikkaa kurpitsa auki ja kaapaise pehmeä sisus siemenineen pois lusikalla. Silppua halkaistu, pesty purjo ja levitä silppu kurpitsan pohjalle. Ripota timjami- ja persiljaniput päälle ja nosta kansi takaisin kurpitsan päälle. Siirrä kurpitsa uunipannulle ja kypsennä noin 1 1/2 tuntia.

    Poista yrtit ja koverra pehmeäksi kypsynyt malto irti kuoresta ja soseuta kurpitsan malto monitoimikoneessa. Kaada sose kattilaan, lisää murennetut kasvisliemikuutiot, vesi ja mausteet joukkoon. Kuumenna kiehuvaksi joko koko ajan sekoittaen tai peitä kattila kannella, sillä kuumentuessaan kurpitsasose roiskuu. Jos kurpitsakeitto tuntuu sakealta, ohenna sitä kuumalla vedellä.

    Mausta kurpitsakeitto sitruunasta puristetulla mehulla juuri ennen tarjoilua.

    •Voit käyttää kurpitsan sisällä olevia siemeniä. Irrota siemenet rihmoista ja huuhtele ne. Levitä siemenet uunipellille, ripottele niiden päälle suolaa ja paahda uunissa 225 asteessa noin 15–30 minuuttia, kunnes siemenet ovat kauniin kullankeltaisia.

JUTTU JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN

Kokeilitko reseptiä?

Tekisitkö uudestaan?
Mitä pidit?
  • Onnistuin
  • Helppo
  • Hurmasin vieraat
  • Opin uutta
  • Ei maistunut
  • Kaikki meni

Ravintosisältö

annos
100 g
  • energiaa
    66 kcal
  • hiilihydraattia
    9.8 g
  • rasvaa
    1.1 g
  • proteiinia
    4 g
  • kuitua
    9.7 g
  • suolaa
    1.3 g
Huomioithan että ravintosisällöt ovat suuntaa antavia. Tarkista käyttämiesi elintarvikkeiden ainesosat pakkauksesta tai tuotteen myyjältä ruoka-aineallergioiden ja erityisruokavalioiden varalta.

Lisää suosikiksi

Tulosta

    Kommentoi

    Lisää suosikiksi

    Tulosta