KATSOMASI RESEPTIT
Kuohkea sellerikeitto
GL
MU

Resepti: Maku 07/2016

Kuohkea sellerikeitto

Resepti: Maku 07/2016

Kuohkea sellerikeitto

Sellerikeitto on juhlaruokaa, kun se höystetään kermalla ja hunnutetaan maitovaahdolla. Makeansuolaiset sellerikuutiot viimeistelevät kuohkean sellerikeiton. 

ARVIOI
5.0

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Tee näin 45 min

45 min
{
AKTIIVINEN
15 min
PASSIIVINEN
30 min
  • Valmista kuohkea sellerikeitto näin:

    Kuori ja paloittele sellerit ja peruna. Kuori ja hienonna sipulit. Sulata voi kattilassa ja kuullota kasviksia hetki sekoitellen.

    Lisää vesi ja viini. Murenna sekaan liemikuutiot. Anna ainesten kiehua hiljalleen 30 minuuttia.

    Tee keiton kiehuessa lisäkkeenä tarjottavat makeat sellerikuutiot. Kuori ja leikkaa selleripala pieniksi kuutioksi. Paista kuutioita hiljalleen voissa, kunnes ne pehmenevät. Lisää siirappi paistamisen loppupuolella. Mausta kuutiot ripauksella suolaa.

    Soseuta keitto sileäksi. Lisää kerma, kuumenna ja mausta. (Voit halutessasi vatkata kerman pehmeäksi vaahdoksi ja lisätä vaahdon keittoon juuri ennen tarjoamista.)

    Kuumenna maito kiehumispisteeseen ja vaahdota kuohkeaksi. Lusikoi vaahto sellerikeittoannosten pinnalle.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Kokeilitko reseptiä?

Tekisitkö uudestaan?
Mitä pidit?
ARVIOI:
  • Onnistuin
  • Helppo
  • Hurmasin vieraat
  • Opin uutta
  • Ei maistunut
  • Kaikki meni

Ravintosisältö

annos
100 g
  • energiaa
    69 kcal
  • hiilihydraattia
    3.8 g
  • rasvaa
    5.1 g
  • proteiinia
    1.1 g
  • kuitua
    1.5 g
  • suolaa
    0.8 g
Huomioithan että ravintosisällöt ovat suuntaa antavia. Tarkista käyttämiesi elintarvikkeiden ainesosat pakkauksesta tai tuotteen myyjältä ruoka-aineallergioiden ja erityisruokavalioiden varalta.

Lisää suosikiksi

Tulosta 

    Kommentoi

    Haluaisitko maustaa kommenttiasi kuvalla? tai rekisteröidy Omaan Makuun.

    Lisää suosikiksi

    Tulosta