KATSOMASI RESEPTIT
Kukkakaalikeitto ja paistettu mustakaali

Resepti: Keittiössä, kotona ja puutarhassa

Kuk­ka­kaa­li­keit­to ja paistettu mustakaali

Tee näin

  • Poista kukkakaalista suojalehdet ja kanta. Leikkaa kukkakaalin nuput irti. Kuori rosamundaperunat ja leikkaa kuutioiksi. Kuori ja pilko salottisipulit.

    Kuumenna kattilassa voi ja kuullota salottisipuleita muutama minuutti. Lisää kasvisliemi ja kuumenna kiehuvaksi.

    Lisää kukkakaalin nuput ja kuutiodut perunat kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä miedolla lämmöllä kunnes kasvikset ovat kypsiä noin 15 minuttia.

    Lisää kattilaan kerma ja anna kiehahtaa. Soseuta keitto tasaiseksi. Mausta keitto suolalla ja pippurilla.

    Poista mustakaalin (palmukaalin) lehdistä lehtiruoti ja leikkaa veitsellä ronskiksi palasiksi. Kuumenna paistinpannulla öljy. Lisää mustakaali ja paista muutaman minuutin ajan. Lisää siemenet ja jatka paistamista vielä muutaman minuutin ajan. Mausta suolalla ja pippurilla.

    Annostele kukkaalikeitto lautasille ja laita keiton pinnalle paistettua mustakaalia sekä siemeniä. Viimeistele annos ripottelemalla pinnalle raastettua parmesaania.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Kokeilitko reseptiä?

Tekisitkö uudestaan?
Mitä pidit?
ARVIOI:
  • Onnistuin
  • Helppo
  • Hurmasin vieraat
  • Opin uutta
  • Ei maistunut
  • Kaikki meni

Ravintosisältö

annos
100 g
  • energiaa
    38 kcal
  • hiilihydraattia
    2.5 g
  • rasvaa
    2.2 g
  • proteiinia
    1.7 g
  • kuitua
    2.2 g
  • suolaa
    91.1 mg
Huomioithan että ravintosisällöt ovat suuntaa antavia. Tarkista käyttämiesi elintarvikkeiden ainesosat pakkauksesta tai tuotteen myyjältä ruoka-aineallergioiden ja erityisruokavalioiden varalta.

Lisää suosikiksi

Tulosta 

    Kommentoi

    Haluaisitko maustaa kommenttiasi kuvalla? tai rekisteröidy Omaan Makuun.

    Lisää suosikiksi

    Tulosta