Kukkakaaligratiini
MU

Resepti: Maku 03/2008

Kuk­ka­kaa­li­gra­tii­ni

Resepti: Maku 03/2008

Kuk­ka­kaa­li­gra­tii­ni

Lisää suosikiksi

Tulosta

Tee näin

35 min
{
AKTIIVINEN
20 min
PASSIIVINEN
15 min
  • Keitä kukkakaalia suolalla maustetussa vedessä noin 10 minuuttia. Kaali saa jäädä hieman raa’aksi. Kaada keitinvesi pois ja siirrä kukkakaali uunivuokaan.

    Sulata rasva pinnoitetussa kattilassa. Sekoita jauhot rasvan sekaan. Lisää maito ja sekoita hyvin, ettei muodostu kokkareita.

    Lisää lähes kiehuvaan nesteeseen kerma ja mausteet, kiehauta. Nosta kattila liedeltä ja lisää kastikkeeseen noin 1 dl juustoraastetta.

    Kaada gratiinikastike kukkakaalin päälle, ripottele pintaan loput juustoraasteesta. Gratinoi 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia, kunnes gratiini on kauniin ruskean värinen.

    Tarjoa kukkakaaligratiini perunoiden ja kalan kanssa.

Ravintosisältö

annos
100 g
  • energiaa
    335 kcal
  • hiilihydraattia
    17 g
  • rasvaa
    23 g
  • proteiinia
    13.5 g
  • kuitua
    5.6 g
  • suolaa
    1.6 g
Huomioithan että ravintosisällöt ovat suuntaa antavia. Tarkista käyttämiesi elintarvikkeiden ainesosat pakkauksesta tai tuotteen myyjältä ruoka-aineallergioiden ja erityisruokavalioiden varalta.

Lisää suosikiksi

Tulosta

Avainsanat:

perinteinen


Laatinut:

Kuva:

Timo Villanen

Kommentit (4)

  • 27.09.2010

    Vierailija

    En kyllä menisi kokonaista kaalia kattilaan tunkemaan. Eikö tuota ole hirmu vaikeaa syödä ja kerman ja juuston maut ei pääse kunnolla kaaliin! Paloiteltuna kaali niin hyvä tulee!

  • 11.03.2012

    Hoikkis

    Siis miksi ihmeessä margariinia ja kevytmaitoa?
    Kunnon voita ja punaista maitoa, niin tulee paljon
    maistuvampaa ja terveellisempää.

  • 16.02.2013

    Vierailija

    haarukka

  • 16.02.2013

    Vierailija

    kaneli

Kommentoi

Esikatselu

Lisää suosikiksi

Tulosta